Pierwszy krok do smacznego makowca. Jak przygotować najlepszą masę makową?

... w ciasto). Mak wsyp do garnka i zalej wrzącą wodą, tak by zakryła mak (jeśli część wody wsiąknie w mak, uzupełnij braki), a kiedy woda ostygnie odsącz jej nadmiar (przy użyciu np. lnianego kuchennego ...

dawno temu

Trujące kwiaty

... Kwiaty wyglądają pięknie w naszych ogrodach lub ozdabiając domowe okna. Wiele z nich jest jadalnych i można je bez obaw wykorzystywać w swoich domowych kuchennych rewolucjach. PAMIĘTAJ ...

dawno temu

Jak przechowywać żywność?

... trzymać je po prostu w szafkach kuchennych. Natomiast po otwarciu opakowania warto je przesypać do szklanych lub plastikowych szczelnych pojemników, aby uchronić je przed wilgocią. Produkty takie mają ... , którego data przydatności do spożycia ...

dawno temu

Jak kroić ser?

dawno temu

Ziemniaki - jak je wybierać i przechowywać?

... Garść przydatnych "ziemniaczanych" porad Aby obrane ze skórki ziemniaki nie ściemniały, zalej je zimną wodą. Jeśli chcesz wydobyć smak kartofli ugotowanych do sałatki, dopraw je, kiedy są jeszcze ciepłe ...

dawno temu

Domowy majonez - to prostsze niż myślisz!

... Przygotowanie domowego majonezu wcale nie jest takie trudne jak mogłoby się wydawać, naprawdę! Wystarczy trochę czasu, odrobina chęci, cierpliwości i... domowy majonez gotowy! Przekonaj się sam! Poznaj przepis i kilka porad dotyczących kręcenia ...

dawno temu
+ Pokaż więcej