Chcesz upiec makaroniki? Zobacz co może ci się przydać

... . Przy odmierzaniu składników konieczne jest skorzystanie z wagi kuchennej, która pomoże nam zrobić to dokładnie tak, jak jest w przepisie. Najlepiej gdyby waga posiadała specjalną miskę, umożliwiającą ...

dawno temu

Jajko sadzone, w koszulce, na miękko... - sposoby przygotowania jajek

... przez 3-4 min – białko będzie lekko ścięte, a żółtko płynne. Praktyczna porada – jeżeli nie chcesz, by skorupki jajek popękały podczas gotowania, wyjmij je wcześniej z lodówki. Pamiętaj także, by ... – tak ugotowane jajko nazywa się mollet, ...

dawno temu

Wszystko, co powinieneś wiedzieć o mące

... owsiane w robocie kuchennym albo młynku. Najlepiej dodawać ją do wypieków – wymieszana z mąką pszenną sprawi, że pieczywo będzie miało niezwykły aromat i więcej wartości odżywczych, mąkę jaglaną ...

dawno temu

Sztuka pieczenia muffinek - od czego zacząć?

... się po naszej kuchni. Pozostałe gadżety niezbędne do pieczenia muffinek na pewno znajdziemy w swoich szafkach. Potrzebne będą: waga kuchenna, dwie dość spore miski (najlepiej plastikowe), sitko, szklanka ...

dawno temu

Zielona herbata - pij na zdrowie!

... do miseczki wsyp płaską łyżeczkę sproszkowanej zielonej herbaty i zalej 150-200 ml wody o temperaturze 70-80 stopni, a następnie przy pomocy spieniacza do mleka albo małej trzepaczki kuchennej szybkimi ...

dawno temu

Domowa uprawa kiełków w 5 krokach

... się o założenie mini plantacji w pojemnikach. 282917 Pamiętaj, że amatorska uprawa kiełków rządzi się swoimi prawami – poniżej znajdziesz kilka porad w jaki sposób uprawiać poszczególne nasiona. Uprawa kiełków ...

dawno temu

Jedzmy grejpfruty!

... młodość. Cenna porada dla borykających się z problemem wysokiego poziomu cholesterolu – te osoby powinny jeść grejpfruty razem z białymi błonkami, gdyż obfitują one w błonnik, który wykazuje właściwości ...

dawno temu

Pierogi, które zawsze się udają

... lub piec. Moim numerem jeden są te, które na drugi dzień odsmażam na patelni – mają chrupiące, przyrumienione brzegi, a ich smak się pogłębia... pycha! Poniżej znajdziesz kilka porad jak zrobić idealne pierogi. ...

dawno temu

Blanszowanie - co, jak i dlaczego?

... porad, dzięki którym zapewnisz sobie pełnowartościowy produkt o delikatnym smaku i pięknym kolorze. 17506 Żywność możesz poddać trzem metodom blanszowania: Blanszowanie w wodzie – najpierw na chwilę ...

dawno temu

Jak wybrać dobre wino?

... Jakie wino będzie mi smakowało? Badania pokazują, że aż 2/3 Polaków wybierając wino, bierze pod uwagę opinię innych – rodziny lub znajomych. 60 proc. badanych przy wyborze wina sugeruje się poradą ...

dawno temu

Jak upiec sernik idealny?

... . Uwaga! Do sernika nie dodajemy proszku do pieczenia. 281530 Pieczenie sernika - garść praktycznych porad Zanim zabierzemy się za pieczenie sernika, przygotujmy sobie wcześniej wszystkie składniki ...

dawno temu

Pieczemy w domu chleb. Od czego trzeba zacząć?

... w wyrabianie pszennego ciasta. Do wyrabiania ciasta może nam posłużyć robot kuchenny albo specjalne szpatułki z twardego plastiku zwane skrobkami. Jednak najlepszym narzędziem zawsze będą własne ręce ...

dawno temu
+ Pokaż więcej