Olej - jaki wybrać do smażenia, a jaki do sałatki?

... sałatkowych. A czy wiesz, że paradoksalnie olej kokosowy jest świetnym środkiem na odchudzanie? Olej z miąższu kokosa spożywany w odpowiednich ilościach pozwala pozbyć się otyłości (szczególnie ...

dawno temu

Jak przygotować domową lemoniadę?

... , dzięki czemu wspomaga odchudzanie. Latem lemoniadę cytrynową możemy ją dostać w restauracjach, kawiarniach, podczas imprez plenerowych. Za każdym razem smakuje trochę inaczej – raz słodsza, raz ...

dawno temu

Czy słyszałeś o zarodkach pszennych? Dlaczego warto je włączyć do diety?

... Zarodki mogą bez wyrzutów sumienia spożywać osoby na diecie odchudzającej, ubogiej w najważniejsze składniki spożywcze. Porcja 100 g produktu dostarcza jedynie 349 kcal. Zarodki pszenne są bogate w cenne składniki odżywcze, tanie i ...

dawno temu

Biała herbata - sposób na zdrowie i długowieczną młodość

... filiżanek dziennie naparu z białej herbaty możesz przedłużyć młodość swojej skóry. Dodatkowo ten napój wspomaga odchudzanie i oczyszczanie organizmu, a także nawadnia go, zatem nie bez kozery biała ...

dawno temu

Czym można zastąpić sól?

... , więc pomaga w odchudzaniu. Aby zupa, sałatka czy pieczona ryba nabrała orzeźwiającego smaku, wystarczy sok z połówki cytryny lub limonki. Cytrusy te oczyszczają organizm z toksyn i przyspieszają przemianę materii. ...

dawno temu

Zdrowe tłuszcze, które warto jeść

... , ale może nawet ułatwić proces odchudzania! Czy to możliwe? Tak, ponieważ tłuszcze są trawione wolniej niż pozostałe składniki diety, dzięki czemu dłużej nie odczuwamy głodu. Dlatego jeśli walczysz ...

dawno temu

Jedzmy jabłka!

... się ze stanami zapalnymi jamy ustnej. Jabłka sycą i dostarczają niewielkich ilości kalorii - średnie jabłko o wadze 10 dag to tylko 30-50 kcal, dlatego są niezastąpione w kuracjach odchudzających ...

dawno temu

Wartości odżywcze komosy ryżowej

... diabetycy i osoby będące na diecie odchudzającej. Jak przygotować komosę ryżową? 281643 Komosa ryżowa ma delikatnie słodki smak, dzięki czemu nadaje się zarówno do przygotowania deserów, jak i dań ...

dawno temu

Niezwykła siła zamknięta w maleńkich nasionach chia. Jak ich użyć w kuchni?

... tym samym odchudzanie. Jak przekonują amerykańscy badacze na łamach "Journal of Molecular Biochemistry", nasiona chia to bogactwo antyoksydantów. Zawierają chociażby kwas alfa-linolenowy (kwas ALA ...

dawno temu

Czereśnie - dlaczego warto je jeść?

... wapnia, potasu, żelaza i magnezu, a także witamin. Jednak należy pamiętać, że czereśnie, choć aż w 80 proc. składają się z wody, są wysokokalorycznymi owocami, dlatego jeżeli odchudzasz się, powinieneś ...

dawno temu

Morele - co warto o nich wiedzieć

... się w jadłospisie osób będących na diecie odchudzającej. Smaczne, a zarazem sycące, potrafią doskonale zaspokoić głód, a przy tym przyspieszyć przemianę materii. Jakie wybierać? Kupując morele, zwróćmy ...

dawno temu

Wiśnie - dlaczego warto je jeść?

... aktywności organizmu. W jaki sposób wykorzystać wiśnie w kuchni? Wiśnie są bardzo niskokalorycznymi owocami – w 100 g znajduje się tylko 50 kcal, dlatego warto je włączyć do diety odchudzającej. Zawarte ...

dawno temu

Zapomniane warzywo - kalarepa

... tego warzywa mieści się zaledwie 27 kcal (porównywalnie, tyle kalorii posiada jedna kostka czekolady mlecznej), dlatego kalarepa powinna stać się nieodłącznym elementem diety osób odchudzających ...

dawno temu

Cała prawda o oleju kokosowy

... infekcje, oraz E – silny antyutleniacz, zwalczający wolne rodniki. W walce o zdrowie i smukłą sylwetkę Tłuszcz, który odchudza? Ależ tak! Po pierwsze, olej kokosowy zmniejsza łaknienie. Po drugie ...

dawno temu

Kasza jaglana - dlaczego warto ją jeść?

... diabetykom, gdyż bardzo szybko podnosi poziom poziom cukru we krwi. Jednak pomimo wysokiej zawartości kalorii osoby będące na diecie odchudzającej nie powinny rezygnować ze spożywania kaszy jaglanej ...