Jak przechowywać żywność?

... , trzy dni. Zimą możesz wynieść garnek z zupą czy bigosem na taras albo balkon, oczywiście, jeśli temperatura na zewnątrz jest odpowiednio niska :-) Świeże zioła też możecie przechowywać w lodówce ...

dawno temu

Sekrety kuchni hiszpańskiej

... (Catalana) W kuchni katalońskiej także odnajdziemy elementy szeroko pojętej kuchni śródziemnomorskiej, czyli ryby, owoce morza, cytrusy, warzywa (przede wszystkim pomidory, cukinie, kabaczki, karczochy ...

dawno temu

TOP 10 jesiennych superfoods, które podniosą twoją odporność

... ;-) Mnie najbardziej smakuje sama bez żadnych dodatków, ale jako główny składnik obiadowej surówki też smakuje wyśmienicie. 285053 3. Cynamon Najwięcej cynamonu spożywamy jesienią i zimą - bardzo słusznie ...

dawno temu

Prawdziwy, staropolski, dojrzewający piernik - poznaj przepis, bo to już ostatni dzwonek by zagnieść piernik

... - w tym dniu zagniatano ciasto na miodownik, a pieczono je dopiero w dniu jej zamążpójścia. Piernik przygotowywano także z okazji świąt Bożego Narodzenia - zimą wyrabiano ciasto, które następnie przez 12 ...

dawno temu

Sekrety kuchni czeskiej

... wyjawił jednej z hořickich gospodyń osobisty kucharz cesarza Napoleona podczas odwrotu z Rosji zimą 1812 roku. Czesi, podobnie jak Austriacy zajadają się również jabłkowym strudlem (jablečný závin ...