Porzeczkowy zawrót głowy

... . Możemy także dodawać je do ciast i deserów – tart, biszkoptów, crumble, puddingów, tortów bezowych. Z kolei posłodzony miodem czy cukrem mus z przetartych przez sitko czarnych lub czerwonych porzeczek ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kurki i jak można je wykorzystać w kuchni?

... do naleśników, krokietów lub pierogów. 281974 A jedliście kiedyś tartę z kurkami? Kruchy spód, a na nim podsmażone na maśle kurki wraz z cebulką, suszonymi pomidorami, parmezanem, świeżym tymiankiem ...

dawno temu

Dynia - właściwości, sposoby przygotowania i najlepsze przepisy

... pod każdą postacią: z tartej dyni przygotuj placki, usmażona lub ugotowana w kawałkach świetnie nada się do makaronu lub dań jednogarnkowych, np. risotto. Z pieczonej dyni możesz przygotować puree ...

dawno temu

Pierogi, które zawsze się udają

... Podlasia, gdzie jada się je z twarogiem lub twarogiem z makiem, w okolicach Włodawy zjemy pierogi z marchwią, a z tartymi burakami w okolicach Radomia. W innych regionach w roli nadzienia występują ...

dawno temu

Lepimy wigilijne pierogi i już odliczamy dni do świąt!

... kapustę według swojego smaku, a podczas mieszania wyłów wszystkie liście laurowe oraz ziela angielskie. Aby farsz był bardziej zwarty możesz dodać do niego kilka (4 - 5) łyżek bułki tartej ...

dawno temu

Jak skomponować deskę serów?

... noży do serów. Po trzecie - różnorodność Jeśli deska serów to jedyna przekąska na imprezie, podaj pięć, sześć gatunków. Wybierając je, możesz wziąć po uwagę dwa kryteria. Pierwsze to różnorodność ...

dawno temu

Szczaw - niedoceniane warzywo

... ze szczawiem i do każdej porcji dodaj łyżkę śmietany. Duszony szczaw ze szpinakiem Składniki: 20 dag szczawiu, 80 dag szpinaku, masło, pół szklanki śmietany, łyżka mąki, 2 łyżki tartego chrzanu ...

dawno temu

Slow food na urlopie? To prostsze niż myślisz

... . Po trzecie, dbaj o swój rozwój osobisty, doceniaj piękno przyrody, kontempluj sztukę, delektuj się jedzeniem. Po czwarte, pielęgnuj relacje z bliskimi, celebruj spotkania, nie spiesz się. Po piąte ...

dawno temu

Co jeść, by nie przytyć w czasie urlopu?

... . Zamiast słodkich, gazowanych napojów zamów wodę, sok warzywny lub naturalny sok owocowy. Po trzecie – czerwone wino zamiast kolorowego drinka 281911 Alkohol to puste kalorie. Poza tym pobudza ...

dawno temu

Sztuka pieczenia muffinek - od czego zacząć?

... kształty, od tych tradycyjnych po bardziej wymyślne – serduszka, kwiatuszki, misie itp. Po trzecie – papierowe papilotki. Jeśli nie zdecydujemy się na zakup silikonowych foremek wielorazowego użytku ...