Jak upiec sernik idealny?

... na to, co dodamy do naszego sernika, zawsze chcemy, aby urósł wysoki, nie popękał na wierzchu, był puszysty i miał gładką, kremową konsystencję. Jak to zrobić? Wystarczy poznać kilka kulinarnych sztuczek. ... się chciało wydostać, spulchniając ...

dawno temu

Twaróg nie tylko na śniadanie

... Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to jeden z popularniejszych pomysłów na śniadanie. Jednak biały ser można wykorzystać na wiele innych sposobów - kluski, knedle, pierogi, roladki, ciasteczka... Zobaczcie 14 niebanalnych propozycji na danie ...

dawno temu

Kandyzowana skórka pomarańczowa - nieodłączny składnik ciast

... Zbliża się czas świątecznych wypieków. Obowiązkowym składników wielu ciast jest smażona w cukrze skórka pomarańczy lub cytryny. Dodajemy ją do serników, pierniczków, babeczek, makowca, keksu ...

dawno temu

Domowe masło? To wcale nie takie trudne!

... Jak najprościej zrobić masło w domu? Odpowiedź brzmi - w słoiku :). Tak robiła je moja babcia i do dziś pamiętam ten smak - pycha! Niby zwykłe masło, ale satysfakcja z jego zrobienia jest ogromna, o smaku już nie mówiąc... Chcesz się przekonać? ...

dawno temu

Darek Kuźniak, zdradza w swoim programie Crazy Chef Cooking jak zrobić słodki popcorn

... utartych przepisów i łączenia składników, w zamian proponuje wyjątkowe kompozycje smakowe, które możecie odtworzyć w swojej kuchni! Tym razem Darek pokazuje jak zrobić słodki popcorn. ...

dawno temu

Pieczenie? To proste!

... Zostań mistrzem w pieczeniu ciast. Przygotowanie puszystego ciasta drożdżowego lub placka z owocami wcale nie jest trudne. Wystarczy poznać kilka kulinarnych sztuczek. ...

dawno temu

Przepis na ziemniaczane purée

... o mleko, to wchłania ono skrobię z ziemniaków, dlatego łatwiej się je traw. Zatem już wiesz co zrobić, by purée było doskonałe, czas poznać przepis - oto on ;-) ...

dawno temu

Szarlotka króluje jesienią. 16 przepisów na szarlotkę

... Szarlotka to obok sernika jedno z najpopularniejszych ciast. Można ją przygotowywać na bardzo wiele sposobów. Szarlotka pochodzi z Francji. W wersji klasycznej składa się z półkruchego ciasta ...

dawno temu

Darek Kuźniak pokazuje jak zrobić wyjątkową pizzę

... Darek Kuźniak, uczestnik pierwszej polskiej edycji Top Chef i sous-chef Wojciecha Modesta Amaro Hell’s Kitchen zaprasza na swój autorski program Crazy Chef Cooking. Tym razem Darek pokazuje jak zrobić wyjątkową pizzę. ...

dawno temu

Uratuj galaretę, czyli co zrobić, by galareta była klarowna?

... do wrzącej wody zamiast do zimnej. Tylko nie panikuj - nic straconego, bo mętną galaretę da się jeszcze uratować. Jak to zrobić? Poniżej znajdziesz odpowiedź. ...

dawno temu

Przepis na domowy marcepan

... Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie ...

dawno temu

Śliwki - pyszny sposób na poprawę humoru

... Kończące się lato smakuje śliwkami. Z tych owocach można wyczarować prawdziwe kulinarne arcydzieła, począwszy od najróżniejszych ciasto, poprzez kompoty, powidła, nalewki, aż po marynaty i sosy ... , drożdżowe czy kruche. Nie zapominajmy również ...

dawno temu

Lukier godny króla

dawno temu

Domowe ptysie - zrób je sam

... Przygotowując ciasto ptysiowe, musisz pamiętać o proporcjach - na każde użyte jajko potrzebujesz 12,5 g masła, 32,5 g mąki, 150 ml wody i małą szczyptę soli do smaku. Kiedy twoje ciasteczka ptysiowe ... pudrem i wstaw na chwilę do lodówki. ...

dawno temu

Oszczędzanie w kuchni, czyli jak wykorzystać resztki jedzenia?

... pieniędzy w portfelu i lepsze samopoczucie, ponieważ nie wyrzucam już kilogramów jedzenia. Warto również mądrze (i smacznie) zagospodarowywać resztki. Zobacz, co można zrobić ziemniakami, wędliną, ryżem i innymi produktami, które zostały ci w ...

dawno temu

Darek Kuźniak zdradza jak zrobić łososia w burakach

... kuchni, w której łączy elementy kuchni polskiej europejskiej i azjatyckiej, kreując wyjątkowe kompozycje smakowe. Tym razem Darek pokazuje jak zrobić łososia w burakach. ...

dawno temu

Pierwszy krok do smacznego makowca. Jak przygotować najlepszą masę makową?

... w planach mam zrobienie masy makowej do świątecznego makowca, którą zamrożę i wyjmę dopiero przed samą wigilią ;-) ... w ciasto). Mak wsyp do garnka i zalej wrzącą wodą, tak by zakryła mak (jeśli część wody wsiąknie w mak, uzupełnij braki), a ...

dawno temu

Jak zrobić owocowe lizaki w domu?

... owocowe, miód. Czym posypać owocowe lizaki w polewie? posiekane orzechy i migdały, starta czekolada, kakao, wiórki kokosowe, cukier, kolorowe posypki, kolorowy cukier. 285048 Jak zrobić domowe ...

dawno temu

Dobra zasmażka to podstwa - poznaj przepis na zasmażkę

... Tak, dobra zasmażka to podstawa smacznego kapuśniaku, jak i aromatycznego mięsnego sosu. Bez niej niejedno danie byłoby niekompletne. W prywatnych wiadomościach często pytacie mnie, jak zrobić dobrą ... ciemne sosy. 285123 Jakiego tłuszczu użyć ...

dawno temu

Tęczowy tort My Little Pony krok po kroku

... Taki tort chciałaby dostać każda mała księżniczka. Jak go zrobić? Karolina, która prowadzi KitchenBookTV na YouTube pokazuje jak upiec tęczowe biszkopty i przygotować puszysty, słodki krem. Więcej słodkich inspiracji znajdziecie tutaj: Kreatywne ...

dawno temu
+ Pokaż więcej