Domowa kiszona kapusta - jak ją przygotować?

... na wiele dolegliwości. Czas więc naszykować duży kamionkowy garnek, szatkownicę i zabrać się do roboty. Bo najlepsza jest oczywiście ta domowa kiszona kapusta, przygotowana z ekologicznych składników, bez zbędnych dodatków takich jak ocet ...

dawno temu

Przepis na domowy budyń

... Przygotowanie domowego budyniu wcale nie jest takie trudne i czasochłonne jak ci się wydaje. Przekonaj się, że samodzielnie przyrządzony budyń to świetna alternatywa dla tych w proszku, które możemy ... kupić w sklepie. Domowy budyń przede ...

dawno temu

Czy ciasto francuskie jest naprawdę francuskie?

... to zrobić! Jak postanowiłam, tak też zrobiłam. Ta domowa przygoda z ciastem francuskim zainspirowała mnie do stworzenia tego tekstu - znajdziecie w nim garść informacji jak samodzielnie zrobić ciasto ... Czy zastanawialiście się kiedyś jak ...

dawno temu

Domowy syrop - nie tylko na kaszel

... Domowy syrop na kaszel - zrób go sam Prawie każdy pamięta z dzieciństwa smak syropu z cebuli, który przygotowywała babcia, kiedy bolało gardło albo doskwierał kaszel. Dziś koncerny farmaceutyczne ... oferują szeroką gamę produktów na ...

dawno temu

Chałwa - zrób ją w sam, to wcale nie takie trudne!

... sezamu, miodu, ulubionych orzechów oraz bakalii, dobrego przepisu i już możesz zacząć przygotowywać domową chałwę. Masz już wszystkie składniki? Świetnie! Teraz tylko sprawdzony przepis, który znajdziesz poniżej. Powodzenia! :) ...

dawno temu

Jakie kiełki hodować w domowych warunkach

... kupić w sklepie, ale satysfakcja z samodzielnie wyhodowanych kiełków jest bezcenna. Dowiedz się, które nasiona najlepiej wybrać do domowej uprawy kiełków. ...

dawno temu

Domowe ptysie - zrób je sam

... Przygotowując ciasto ptysiowe, musisz pamiętać o proporcjach - na każde użyte jajko potrzebujesz 12,5 g masła, 32,5 g mąki, 150 ml wody i małą szczyptę soli do smaku. Kiedy twoje ciasteczka ptysiowe ... jej nie przebić, bo możesz otrzymać masło. ...

dawno temu

Przepis na domowe gołąbki z mięsem i ryżem

... Przygotowanie domowych gołąbków to wbrew pozorom bardzo łatwe zadanie! Nie wierzysz? W takim razie koniecznie zobacz przepis na pyszne gołąbki z mięsem i ryżem Karoliny, która prowadzi kanał ...

dawno temu

Co zamiast masła? Kolorowe pasty do chleba

... wafli czy krakersów. Poniżej zestawienie siedmiu sprawdzonych przepisów na domowe pasty do pieczywa. Wśród nich na pewno znajdziesz swój ulubiony. ...

dawno temu

Aby ciasto francuskie było zawsze udane...

... Jeżeli jeszcze nigdy nie przygotowywałeś ciasta francuskiego, to te rady przydadzą ci się na pewno, kiedy już zdecydujesz się zrobić je samodzielnie. Dzięki nim dowiesz się co zrobić by ciasto ...

dawno temu

Jak przygotować domową lemoniadę?

... , jednak nie wszyscy lubią wodę. Zamiast więc sięgać po niezdrowe słodzone soki i napoje, które dostarczą nam pustych kalorii, możemy przygotować w domu pyszną i orzeźwiająca lemoniadę. Domowa lemoniada ... jest prosta i szybka do przyrządzenia. ...

dawno temu

Fasolka szparagowa nie tylko z masłem i tartą bułką

... Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych letnich warzyw. Tradycyjnie podaje się ją z podsmażoną na maśle tartą bułką. W takiej formie może być osobnym daniem lub dodatkiem do obiadu ...

dawno temu

Karmel bez tajemnic

... , że przygotowanie karmelu w domu jest właściwie niemożliwe. Moje eksperymenty kończyły się przypalonymi garnkami i kolejnymi porcjami zmarnowanego cukru. Nie należę jednak do osób, które łatwo odpuszczają ;-) Powiedziałam sobie: Zrobię karmel! ...

dawno temu

Śniadanie, które zrobi się samo - przepis na szakszukę

... i dodaj koncentrat, ocet, cukier, kumin, sól oraz pieprz i wszystko smaż jeszcze przez 5 min. Po tym czasie zrób w gęstym sosie 4 wgłębienia i bij do nich 4 jajka. Wszystko smaż pod przykryciem ...

dawno temu

Tradycyjny smalec z cebulką, jabłkiem i majerankiem

... takiego prawdziwego domowego smalcu ze smażoną cebulką, jabłkiem i majerankiem. Zrobienie go jest bardzo proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu, wystarczy kupić kawałek słoniny, która jest przecież łatwo dostępna i bardzo tania. ... O smalcu słów ...

dawno temu

Domowa uprawa kiełków w 5 krokach

... tylko do uprawy gruntowej. Nasiona przeznaczone do domowej uprawy znajdziesz w sklepie ze zdrową żywnością. Kupując je w takim miejscu masz pewność, że nie były one chemicznie konserwowane ani ... nie posiadasz kiełkownicy, nic nie szkodzi – ...

dawno temu

Jak zrobić sałatkę grecką?

... "Szybkie rączki" pokazują krok po kroku jak zrobić sałatkę grecką z ciecierzycą. Co sądzicie o tym przepisie? Jakie dania chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej nowej serii? ...

dawno temu

Co zrobić z resztkami jedzenia po świętach?

... Święta, święta i po po świętach... A w lodówce i szafkach wciąż zalegają tony jedzenia. jak je wykorzystać? Co zrobić z resztkami wędlin, ciast, owocami i innymi daniami oraz produktami ... kawałki zeschniętej babki, biszkopty czy herbatniki, ...

dawno temu

Poznaj sekrety udanego lukru

... wiele na tym zyskały. Chcesz, by twoje wypieki stały się jeszcze lepsze i piękniejsze? Jeśli tak, to poniżej znajdziesz kilka przepisów i rad jak zrobić domowy lukier. ...

dawno temu

Co można zrobić z cukinii?

... , połowy kostki masła. Starcie masła na tarce znacznie ułatwi późniejsze wyrabianie. Nie masz stolnicy? Bez paniki, ciasto szybko wyrobisz w misce. Pieczemy w 220 stopniach Celsjusza przez ok. 20 minut ... . Moje ciasto zawsze wychodzi ...

+ Pokaż więcej