Cytryna nie tylko do herbaty - cytrynowe inspiracje

... Cytryna - zdecydowanie jej nie doceniamy. Latem dodajemy ją razem z miętą do wody i przygotowujemy chłodzącą lemoniadę, a zimą? Najczęściej dodajemy ją do herbaty i na tym kończą się zadania cytryny ...

dawno temu

Przepis na konfiturę z pigwy

... czy soków sprawdzi się doskonale. Jednak moim ulubionym wykorzystaniem pigwy jest konfitura z tego owocu. Diametralnie zmienia smak herbaty i działa podobnie jak cytryna - rozjaśnia jej kolor i zmienia smak na bardziej kwaskowy. Przekonaj się ...

dawno temu

Oliwki w roli głównej

... Wiele osób uważa, że czarne i zielone oliwki to dwie różne odmiany. To jednak nieprawda. Zielone to te, które są po prostu wcześniej zrywane. Z kolei te, którym pozwoli się dojrzeć – czernieją ... . Różnią się one smakiem – zielone są nieco ...

dawno temu

Zielone szaleństwo - czyli wszystko, co musisz wiedzieć o smoothie

... Pewnie zastanawiasz się, jakim cudem szklanka "zielonej papki" może być tak wartościowa i zbawienna dla organizmu? A jednak... ;-) Moc chlorofilu 17282Pijąc koktajl z zielonych warzyw, dostarczasz ... w oczyszczaniu wątroby, a nawet w leczeniu ...

dawno temu

Owoce morza dla początkujących. Jak je dobrze przyrządzić? Jak jeść i z jakimi dodatkami podać?

... Owoce morza dla jednych są niezwykłymi przysmakami. Inni nie wyobrażają sobie wzięcia do ust krewetki lub macki ośmiornicy – to wielki błąd! Dobrze przyrządzone owoce morza nie tylko smakują ... , uważanej za jedną z najzdrowszych na świecie. ...

dawno temu

Omlet z warzywami i błyskawiczne śniadanie gotowe!

... , ale kiedy pomyślałam, że zaraz zajem smaczny i pachnący omlet z warzywami, jakoś łatwiej wstawało mi się ;-) Do tego zielona herbata i już wiedziałam, że to będzie dobry dzień. ...

dawno temu

Kawa na wiele sposobów

... Nic tak nie stawia na nogi jak filiżanka dobrej kawy. Mocna, aromatyczna, bez cukru z odrobiną mleka i szczyptą cynamonu – taka jest moja ulubiona. Kawę możemy zaparzyć na wiele sposobów ... . Jeśli więc jesteś smakoszem tego napoju i nie ...

dawno temu

Przepis Otylii Jędrzejczak na zdrowy sok na bazie szpinaku

... Medalistka olimpijska - Otylia Jędrzejczak pokazuje jak przygotować pyszny zielony sok ze szpinaku cytrusów i mięty. Brzmi zachęcająco, prawda? Wszystkie składniki są źródłem ważnych witamin i minerałów, które są nam tak bardzo potrzebne zimą. ...

dawno temu

Pietruszkowe smoothie

... Smoothie na bazie zielonej pietruszki to prawdziwa bomba witamin i składników mineralnych. Jego przygotowanie jest banalne - wystarczy zmiksować w blenderze natkę pietruszki oraz pokrojone jabłko i ogórka. Całość rozcieńczamy wodą i doprawiamy ...

dawno temu

Co powinny jeść osoby pracujące umysłowo?

... zawartości antyoksydantów poprawia pamięć. Najważniejsze, to odpowiednio ją zaparzyćzielonej herbaty nie zalewamy wrzątkiem i parzymy maksymalnie przez 5 min. Zielone warzywa Brukselka, szpinak ... co godzinę, maksymalnie co dwie. Zielona ...

dawno temu

Fasolka szparagowa - jedz na zdrowie

... Latem i jesienią zajadamy się fasolką szparagową. I słusznie, bo te żółte i zielone strączki to prawdziwa skarbnica wartości odżywczych, a ze względu na niewielką zawartość kalorii nie tuczy. Smakuje ... . Początkowo hodowano ją jedynie na ...

dawno temu

Shake - pysznie, zdrowo, kolorowo

... niewątpliwe będziemy tęsknić. Dlatego wykorzystaj te ostatnie ciepłe dni jak najlepiej i zasmakuj w owocowych shake'ach. A może shake czekoladowy lub kawowy? Jeżeli wolisz coś bardziej słodkiego, także znajdziesz tu coś dla siebie. Zapraszam i ...

dawno temu

Rozgrzewające napoje - idealne na jesienne wieczory

... whiskey, dodaj dwie łyżeczki brązowego cukru i filiżankę mocnej, świeżo zaparzonej kawy. Teraz wymieszaj wszytko ze sobą, a na wierzch połóż lekko ubitą śmietanę. Smacznego! :) 17546 Rozgrzewająca ... herbata z kwiatów lipy z miodem, imbirem i ...

dawno temu

W jaki sposób przyrządzać szpinak, aby zachował najwięcej wartości odżywczych?

... Lubisz szpinak? To świetnie, bo zielone liście są źródłem wielu ważnych dla zdrowia substancji. Warzywo dostarcza witamin, związków mineralnych, antyoksydantów, błonnika oraz bardzo ważnego chlorofilu. Pytanie jednak brzmi: czy liście szpinaku ...

dawno temu

Gdzie warto pojechać, żeby dobrze zjeść? Imprezy kulinarne w sierpniu

... także inne atrakcje. Warsztaty, gry i zabawy, koncerty, kolorowe mandale i oczywiście pełny wypoczynek wśród zieleni pod błękitnym niebem przy dźwiękach pięknej muzyki. 6-7 sierpnia 2016, Weekend Orientalny ...

dawno temu

Kuchnia przyjazna dziecku

... Kuchnia jest pomieszczeniem, w którym przebywamy bardzo często. Przygotowujemy w niej śniadania, obiady, kolacje, a także przekąski na drugie śniadanie czy podwieczorek, robimy w niej herbatę, kawę, czasem nawet przyjmujemy gości. Niektórzy ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść melony?

... , nie rosną na drzewach, ale jak ogórki i dynie na ziemi. Warto wiedzieć o nich więcej – poniżej znajdziesz kilka cennych informacji na temat melonów: jakie składniki odżywcze znajdziemy w ich miąższu, jakie posiadają właściwości, dlaczego warto ...

dawno temu

Chcesz upiec makaroniki? Zobacz co może ci się przydać

... o smaku tiramisu czy herbaty matcha. Nic więc dziwnego, że stały się jednymi z najpopularniejszych ciasteczek ostatnich lat. ... . Przy odmierzaniu składników konieczne jest skorzystanie z wagi kuchennej, która pomoże nam zrobić to dokładnie ...

dawno temu

Wartości odżywcze fasolki szparagowej

... Żółta czy zielona? Bez względu na to, jaki kolor wybierzesz, fasolka szparagowa dostarczy twojemu organizmowi wielu cennych substancji odżywczych, składników mineralnych i witamin. Poza tym, że jest smaczna i zdrowa, zawiera również niewielką ...

dawno temu

Właściwości szpinaku

... Prawdziwa bomba prozdrowotnych składników! Szpinak dostarcza wielu witamin, składników mineralnych oraz antyoksydantów, dzięki czemu wzmacnia odporność i chroni przed chorobami. Sprawdź, dlaczego warto jak najczęściej sięgać po zielone liście ...

dawno temu

Kolorowy lukier - zrób to sam!

... Chcesz uzyskać kolorowy lukier, ale nie kosztem swojego zdrowia? Zamiast używać dostępnych w sklepach barwników spożywczych, możesz użyć naturalnych barwników, które zapewne, każdy ma w domu. Zatem, jaki kolor będą miały twoje wypieki? Żółty, ...

+ Pokaż więcej