Czekoladowy lukier? Czemu nie!
... Chcesz, aby twoje czekoladowe ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe? Ozdób je czekoladową glazurką! Smacznego! ...
... Chcesz, aby twoje czekoladowe ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe? Ozdób je czekoladową glazurką! Smacznego! ...
... Karmelowe ciasto, pierniczki z karmelem, orzeszki w karmelu, kawa z sosem karmelowym... na samą myśl aż ślinka cieknie! ;-) Zobacz jakie cuda można wyczarować z karmelu ;-) ...
... Jakie jest najbardziej świąteczne ciasto? Oczywiście makowiec! ;-) Nie wyobrażam sobie bez niego kolacji wigilijnej - kiedy już wszystkie potrawy zostaną zjedzone, babcia jak co roku zapyta: "no ... ? Masa makowa gotowa? Teraz czas na ciasto ;-) ...
... słowo "polewa", od razu sięgałam po te gotowe, które można kupić w sklepie. Teraz wiem jak wiele traciły na tym moje kubki smakowe... Teraz sama przygotowuję lukier, a moje ciasta i ciasteczka ... idealną do ozdabiania pączków, ciasteczek i ...
... Kruche, owsiane, francuskie, z czekoladą, bakaliami, konfiturą... nie ma nic lepszego do popołudniowej kawy niż domowe ciasteczka. Zawsze tez można zabrać ze sobą tę słodka przekąskę do szkoły ...
... i miękkie owoce, ukryte pod chrupiącą kruszonką. Nie można się oprzeć! Jeśli więc macie ochotę na coś słodkiego lub właśnie zapowiedzieli wam się goście, a brakuje wam czasu na pieczenie wymyślnych ciast, koniecznie wypróbujcie przepis na ...
... , dlatego mata do pieczenia może okazać się bardzo pomocna. Rękaw cukierniczy Używamy go do precyzyjnego wykładania ciasta na blaszkę. To przydatny gadżet zwłaszcza dla osób, które nie dysponują matą ... ciasto na makaroniki będzie miało ...
... Pesto alla genovese to tradycyjny włoski sos, którego głównym składnikiem jest bazylia i orzeszki piniowe. Pesto można podawać z makaronem, mięsem, ciastem francuskim lub po prostu ze świeżym chlebem. Poznaj przepis na szybki i pyszny sos pesto, ...
... Może was zaskoczę, ale nie spędzam całego swojego wolnego czasu w kuchni ;-) Poza gotowaniem, moją pasją jest kino. Uwielbiam szczególnie nudne skandynawskie filmy i francuskie komedie. Bardzo ... postanawia w ciągu roku przygotować wszystkie ...
... Oreo, czyli czekoladowe ciasteczka przełożone mlecznym kremem. Kto ich nie lubi? Przepadają za nimi małe i duże łasuchy. Ciasteczka można również wykorzystać jako bazę do przygotowania pysznych ciast ...
... , no i czasu... Co innego sernik na zimno, równie pyszny, delikatny, kremowy, ale jego przygotowanie jest dużo mniej skomplikowane, no i przeważnie nie wymaga pieczenia :-) jednym słowem – ciasto ...
... ! Poniżej znajdziecie niezawodny przepis na marcepan, który potem możecie wykorzystać do dekoracji świątecznych tortów, pierniczków i ciast albo stworzenia bożonarodzeniowych dekoracji. ...
... wykładamy papierem do pieczenia. Uwaga! Papierem wykładamy tylko spód, ponieważ upieczone ciasto przyklei się do boków formy, tym samym nie opadając. Następnie do formy wlewamy masę i od razu wkładamy ... ciasto do piekarnika. Nasz biszkopt ...
... Jasne, każdemu zdarzy się przypalić ciasto (a miało być na imieniny teściowej!), albo wyjąć z piekarnika niedopieczony sernik. Nie należy jednak przejmować się porażkami - Marta Stewart też od razu ... , które być może już macie w kuchennych ...
... Zachwycamy się kuchnią francuską, włoską czy tajską. A nie wiemy co lubią nasi najbliżsi sąsiedzi. Kuchnia niemiecka stereotypowo kojarzy nam się z golonką, piwem i preclami, którymi Niemcy chętnie ... jednak po swojemu, a więc z kiełbasą. Jeśli ...
... Kuchnia włoska, obok francuskiej należy do najbardziej popularnych kuchni w Europie. Kojarzy się nam przede wszystkim z przepysznymi makaronami, pizzą, włoskimi serami i winami, świeżymi ziołami ...
... , czekoladę. Można przygotować je też w wersji wytrawnej - wystarczy pominąć cukier, a do ciasta dodać sól, pieprz, zioła i przyprawy. Słone babeczki świetnie smakują z serem feta, suszonymi pomidorami i oliwkami. ...
... Kuchnia katalońska pachnie owocami morza, rybami, pomidorami, świeżymi ziołami i oliwą z oliwek. Kulinarne tradycje regionu kształtowały się przez wieki. Katalończycy są dumni, że w ich kuchni można odnaleźć wpływy różnych kultur – m.in. ...
... – drobne, fioletowe kwiaty lawendy mogą posłużyć jako dekoracja stołu i potraw – ciast, deserów, koktajli. Podobnie jak fiołki nadają się również do kandyzowania. Kwiatami można także aromatyzować cukier ...
... Święta, święta i po po świętach... A w lodówce i szafkach wciąż zalegają tony jedzenia. jak je wykorzystać? Co zrobić z resztkami wędlin, ciast, owocami i innymi daniami oraz produktami ... na oleju z czosnkiem i ziołami kromki chleba staną się ...
... Kuchnia meksykańska obok francuskiej i włoskiej to jedna z najbardziej rozpoznawalnych kuchni świata - nic w tym dziwnego! Kuchnia Meksyku jest kolorowa, pełna wyraźnych smaków i aromatów - jednym ...
... francuskiego Inaczej jest z przekąskami z ciasta francuskiego. Są one równie smaczne na ciepło, jak i na zimno. Do mnie najbardziej przemawiają tzw. francuskie ślimaczki. Ich przygotowanie ... nie jest czasochłonne. Wystarczy rozwinąć ciasto ...
... mąki - im bardziej jest oczyszczona, tym zawiera mniej składników mineralnych, a co za tym idzie - mąka ma niższy typ. Od typu mąki zależy też jej przeznaczenie - innej mąki użyjemy piekąc tort, innej przygotowując ciasto na pierogi, a jeszcze ...
... traktowano patisony jako roślinę ozdobną, ale ostatecznie zadomowiły się w kuchni na dobre, szczególnie francuskiej i śródziemnomorskiej. Co kryje w sobie patison? Patisony są wyjątkowo niskokaloryczne ... . Po tym czasie zdejmij pokrywkę z ...