Pierogi, które zawsze się udają

... . Na wesela przygotowywano kurniki, duże pierogi z różnymi nadzieniami, w których skład zawsze wchodziło mięso kurze. Podczas styp podawano pierogi żałobne z pieczonego ciasta drożdżowego ... pierogów jest naprawdę wiele. Jak zrobić idealne ...

dawno temu

Kreatywne dekorowanie tortów

... przygotować spersonalizowaną notatkę na torcie. Najprostszym sposobem, jest pisanie lukrem. Można również kupić jadalne długopisy lub specjalne dekorowane pieczątki do dekorowania ciast. Wykorzystaj kawałki ... czekolady i różne słodycze. ...

dawno temu

Czas na agrest!

... albo domowego kompotu lub dżemu z agrestu robionych przez babcię. Ale to tylko dwa pomysły, w jaki sposób można wykorzystać agrest. Poznaj ich znacznie więcej. Ciasto agrestowe z migdałami Składniki: 2 ... podziel na dwie części – do jednej ...

dawno temu

Jak upiec sernik idealny?

... się chciało wydostać, spulchniając nasze ciasto. Musimy być jednak ostrożni, ponieważ dodanie piany zwiększa ryzyko opadnięcia sernika. Do masy twarogowej możemy również dodać śmietanę kremówkę ... i umieszczamy w większej formie lub naczyniu ...

dawno temu

Tarta z jeżynami

... Delikatne kruche ciasto, waniliowy krem i słodkie jeżyny. Czego chcieć więcej? Przepis na tę tartę jest banalnie prosty, a jej wykonanie nie zajmie zbyt dużo czasu. Jeśli więc szukacie pomysłu na pyszny ... popołudniowy deser, koniecznie ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - puszyste racuchy z jabłkami

... Smaki dzieciństwa... każdy ma swoje ulubione potrawy, które sprawiają, że wspomnienia powracają. Też tak masz, że czujesz zapach swojego ulubionego ciasta i nagle przed oczami staje ci babcia ... , która zagniata ciasto na swój popisowy wypiek, ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - podpłomyki

... niedzielę przygotowywała ciasto na makaron do rosołu. Czasem z siostrą udało nam się uszczknąć kawałek ciasta, wtedy gniotłyśmy je w rączkach i kładłyśmy na rozgrzanej kuchni węglowej (oczywiście ...

dawno temu

Kasztany - teraz są najsmaczniejsze!

... Kasztany jadalne dojrzewają we wrześniu i październiku, a więc właśnie trwa na nie sezon. Uliczni sprzedawcy kasztanów to stały element jesiennego krajobrazu we francuskich i włoskich miastach ...

dawno temu

Jak dobrze ubić śmietanę?

... Bita śmietana to popularny dodatek do deserów i ciast. Można jej również używać do dekoracji owoców czy lodów. Jednak ubicie śmietany, tak by się nie zważyła, a wyszła sztywna i lekka, jest nie lada wyzwaniem. ...

dawno temu

Dlaczego rabarbar należy zbierać tylko do połowy czerwca?

... Bogaty w witaminę C, pyszny, zdrowy. Jest idealnym materiałem na ciasto, kompot i babeczki. Rabarbar. Choć rośnie przez całe lato, zbierać go wolno tylko do połowy czerwca. Dlaczego? ...

dawno temu

Co jadł Harry Potter? Zaczarowane przepisy z Hogwartu. Cz. 1

... magicznymi przepisami. To pierwsza część, w której dowiecie się jakie ciasteczka świąteczne serwowała mama Rona, jaki jest ulubiony trunek czarodziejów i - wreszcie - jak nazywa się ciasto, na którego sam widok Harry'emu ciekła ślnika ;-) ... - ...

dawno temu

Smaczna i zdrowa zupa cebulowa. Poznaj przepis

... A jeżeli chcesz, by twoja zupa nabrała iście francuskiego charakteru możesz zapiec ją w kokilkach pod ciastem francuskim. Składniki: 5 średnich cebul, 3 łyżki masła, 2 duże liście laurowe ...

dawno temu

Czym kusi kuchnia węgierska?

... Usiądź wygodnie, zrelaksuj się i wyobraź sobie dojrzałe pomidory skąpane w Słońcu, sprężystą paprykę i ciepłe drożdżowe ciasto. Przystojny kelner właśnie nalewa ci słodkie, białe wino. Czujesz to? Tak właśnie pachną Węgry! ... , jest drożdżowe ...

dawno temu

Karob - zdrowszy zamiennik kakao

... , dlatego czasem może się okazać, że dodanie cukru jest zbędne. 282677 Ciasto z karobem i żurawiną To przepis na bardzo szybki deser, bo przygotowanie ciasta zajmie ci 20 min. (plus czas pieczenia ... wszystko razem i przełóż powstałą masę do ...

dawno temu

Kruche i delikatne faworki - lepszych na pewno nie jadłeś!

... faworki, jakie do tej pory jadłam robi moja babcia. Są delikatne i kruche, wręcz rozpływają się w ustach. Wyrabia się je z ciasta śmietanowego, zbijanego i smaży w głębokim tłuszczu. Faworki, zwane także chrustem lub chruścikami są znane nie ...

dawno temu

Jak skomponować deskę serów?

... Klasyka francuskich przyjęć Deska serów - zwana przez Francuzów „plateau de fromage” – może zarówno stanowić przekąskę na spotkaniach towarzyskich lub być serwowana jako przystawka przed daniem ... . Jeśli serwujesz ją na koniec posiłku ...

dawno temu

Właściwości rabarbaru

... Rabarbar to roślina dobrze znana i lubiana. Kwaskowata, słodkawa, soczysta. Idealna na kompot, do ciasta, do babeczek. I przede wszystkim - zdrowa. ...

dawno temu

Sylwestrowe potrawy, które przyniosą ci szczęście w Nowym Roku!

... , która daje nadzieję na szczęśliwy i spokojny rok, a w Holandii rybę smaży się w cieście. 285915 Co zamożniejsi Japończycy w sylwestrową noc zajadają się błękitnym tuńczykiem, który należy do jednych ... zapewnić sobie szczęście i dobrobyt ...

+ Pokaż więcej