Żurawinowe makaroniki - nie zdołasz się im oprzeć!

... będzie już gotowy, przelej go do wyparzonego słoiczka, zakręć i wstaw do lodówki na całą noc - po tym czasie będzie najsmaczniejszy Następnego dnia makaroniki posmaruj żurawinowym budyniem i ozdób ...

dawno temu

Bigos na bogato - przepis, ciekawostki, porady

... ogniu przez godzinę. Cukier podsmaż na suchej patelni na ciemny karmel i dodaj do bigosu. W trakcie duszenia dolej do gara pół szklanki czerwonego wina wytrawnego. Po godzinie zdejmij gar z ognia ...

dawno temu

Sposób na jajko

... także przed krojeniem jajek włożyć na chwilę nóż pod zimną, bieżącą wodę. 284710 Chcesz przygotować jajka faszerowane, które staną się ozdobą twojego stołu podczas przyjęcia? Przygotowujące je warto wiedzieć ...

dawno temu

Chcesz zostać ekspertem w kuchni? Musisz znać te pojęcia

... orzechowy smak. Karmel możemy wykorzystać m.in. do wzbogacania smaku i ozdabiania potraw czy też przygotowania sosów. Warzywa i owoce karmelizujemy na gorącej patelni aż do momentu zrumienienia ...

dawno temu

TOP 10 polskich superfoods, które warto włączyć do swojej diety

... natkę pietruszki wykorzystujemy jako ozdobę potraw, ale zdecydowanie zasługuje na więcej! Czy wiesz, że już jedna łyżka natki pietruszki zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C ...