Kanapka "palce lizać" z sadzonym jajkiem
... Większość z nas na śniadanie je kanapkę z plasterkiem wędliny i popija ją herbatą z cytryną... niezbyt apetycznie, prawda? A co powiesz na wyśmienitą, kolorową kanapkę z jajkiem sadzonym? Ja takiej ...
... Większość z nas na śniadanie je kanapkę z plasterkiem wędliny i popija ją herbatą z cytryną... niezbyt apetycznie, prawda? A co powiesz na wyśmienitą, kolorową kanapkę z jajkiem sadzonym? Ja takiej ...
... Sałatki makaronowe są smaczne, kolorowe i sycące. Szybko się je robi i równie szybko znikają ze stołu. Sprawdzają się na obiad, kolację czy domową imprezę. Można je także zapakować do pudełka ...
... , że przygotowanie karmelu w domu jest właściwie niemożliwe. Moje eksperymenty kończyły się przypalonymi garnkami i kolejnymi porcjami zmarnowanego cukru. Nie należę jednak do osób, które łatwo odpuszczają ;-) Powiedziałam sobie: Zrobię karmel! ...
... kuchni, w której łączy elementy kuchni polskiej europejskiej i azjatyckiej, kreując wyjątkowe kompozycje smakowe. Tym razem Darek pokazuje jak zrobić łososia w burakach. ...
... obrazów wyglądających jak rozpryski farb. Zainspiruj się twórczością tego artysty i użyj kolorowej czekolady lub lukru, by wykonać nią podobny efekt (kolorową czekoladę uzyskasz po roztopieniu ... dowolne kształty i udekorować nimi tort. Dobra ...
... Tak, dobra zasmażka to podstawa smacznego kapuśniaku, jak i aromatycznego mięsnego sosu. Bez niej niejedno danie byłoby niekompletne. W prywatnych wiadomościach często pytacie mnie, jak zrobić dobrą ... ciemne sosy. 285123 Jakiego tłuszczu użyć ...
... na talerzu – zadbaj o to, by w ciągu tygodnia potrawy, które spożywasz nie powtarzały się. Przygotowując swoje potrawy puść wodzę fantazji. Staraj się urozmaicać swoje posiłki – jeżeli będą kolorowe i estetyczne będą także bardziej apetyczne. ...
... Kluchy, kluski, kluseczki, pyzy, knedle, parowańce... Można by tak długo wymieniać. Każdy znajdzie sobie wśród nich coś dla siebie. Mogą stanowić osobne danie lub być smacznym dodatkiem do pieczonego mięsa, kotletów, sosów czy zup. Czym się ...
... i nie wiesz co z nim zrobić, to specjalnie dla ciebie zebrałam 10 najlepszych pomysłów blogerów kulinarnych na wykorzystanie ciasta francuskiego. Który przepis podoba ci się najbardziej? ;-) ...
... najlepiej nadają się marchewki i młode cukinie. Z warzyw wystarczy wycinać długie paski przy pomocy obieraczki do warzyw. W ten sposób uzyskamy kolorowe wstążki, czyli tagiatele :-) Następnie kluski ...
... , brązowego koloru. Kiedy makowce są już upieczone, wyjmij je z piekarnika, przetnij papier i wystudź je. 285803 W tym czasie przygotuj lukier, by polać nim jeszcze ciepłe makowce. Składniki ... : szklanka cukru pudru, 3-4 łyżki gorącej wody. ...
... Zapewniam was, że dobrze przygotowane tofu posmakuje każdemu. A czytając poniższe przepisy przekonasz się, że z tofu można zrobić naprawdę wszystko! Sernik bez sera, wegański bigos czy "tofucznicę", czyli jajecznicę bez... jajek ;-) A to tylko ...
... , a na nich świeże, sezonowe owoce pokrojone w kostkę (możesz też zrobić to dopiero rankiem następnego dnia). Tak przygotowaną owsiankę wstaw do lodówki, a rano wyjmij i zjedz ze smakiem (na zimno lub podgrzej lekko w kuchence mikrofalowej) ;-) ...