Tatar idealny - jakie mięso wybrać? Jak dobrać dodatki?

... serem. 283994 W Peru surowe mięso ryby marynuje się w soku z cytrusów z dodatkiem ostrej papryki, cebuli i soli. Ta potrawa nazywa się ceviche. Z kolei w Chile jada się crudos, czyli danie do złudzenia ...

dawno temu

Co jadł Harry Potter? Zaczarowane przepisy z Hogwartu. Cz. 1

... specyficznie, prawda? Mnie przywodzi na myśl ziołowe cukierki na gardło, którymi faszerowała mnie mama w dzieciństwie - ble! Nie, Harry na pewno nie zajadał się tartą, która smakuje jak lekarstwo ...

dawno temu

Mam apetyt na... Czyli co zrobić, by znowu chciało się jeść

... , papryka to sprzymierzeńcy apetytu. Przyspieszają trawienie, pobudzają apetyt, a dodatkowo dostarczają organizmowi witaminy i minerały, które pomagają mu w prawidłowym funkcjonowaniu. Możesz skomponować ...

dawno temu

Oszczędzanie w kuchni, czyli jak wykorzystać resztki jedzenia?

... maśle i zjeść z białym serem. Kasza, ryż 283204 Resztki ugotowanej kaszy czy ryżu można wykorzystać jako farsz do gołąbków, warzyw (papryki, cukinii), dodać do kotletów mielonych. Niedawno pisałam ...

dawno temu

Jak przechowywać żywność?

... czują się w temperaturze pokojowej. Pomidory, świeże ogórki, papryka, rzodkiewka, cytrusy, i banany nie lubią zimna, więc lepiej jest je trzymać poza lodówką, a najlepiej od razu zjadać :-) Zaglądamy ...

dawno temu

Robimy przetwory - o czym trzeba pamiętać

... pyszne przetwory z dyni, śliwek, aronii, jabłek, żurawiny, winogron, grzybów, papryki. Systematyczne robienie przetworów pozwoli zgromadzić całkiem pokaźne zapasy w spiżarni, pełne różnorodnych ...

dawno temu

Rozsmakuj się w chłodnikach

... na pobliskim bazarze. A zatem do dzieła! Składniki: 4 kromki białego pieczywa, 6 pomidorów, czerwona i zielona papryka, duży ogórek, cebula, 2 łyżki octu winnego, 0,5 l wody, 4 łyżki oliwy z oliwek ...