Wegańskie dania z grilla

... jelit i sprawiają, że szybciej stajemy się najedzeni. Bakłażan marynowany w sosie, szparagi z dipem czosnkowym. cukinia faszerowana czy połówki papryki nadziewane prażoną ciecierzycą i pomidorami ...

dawno temu

Fasolka po bretońsku - poznaj przepis i kilka ciekawostek

... wędzonego, duże wędzone żeberko, 350 g ulubionej kiełbasy, duża cebula, 2 ząbki czosnku, 30 g koncentratu pomidorowego, łyżeczka ostrej papryki, sól, świeżo mielony pieprz, 2 liście laurowe, łyżka majeranku ...

dawno temu

Sekrety kuchni chorwackiej

... i suszona szynka wieprzowa, a także kiełbaski podawane z domowym serem, papryką, pomidorem i młodą cebulką lub kiszonymi jarzynami. Co do picia? Klimat Chorwacji sprzyja uprawie winorośli i znajdziemy ...

dawno temu

Szybkie przekąski na letnią imprezę

... 1. Chipsy z warzyw Potrzebujemy: cukinię, bakłażana, 250 g ziemniaków, olej, sól i słodką paprykę. Bakłażana, cukinię oraz ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie paseczki. Tak przygotowane warzywa ...

dawno temu

Tatar idealny - jakie mięso wybrać? Jak dobrać dodatki?

... serem. 283994 W Peru surowe mięso ryby marynuje się w soku z cytrusów z dodatkiem ostrej papryki, cebuli i soli. Ta potrawa nazywa się ceviche. Z kolei w Chile jada się crudos, czyli danie do złudzenia ...

dawno temu

Mam apetyt na... Czyli co zrobić, by znowu chciało się jeść

... , papryka to sprzymierzeńcy apetytu. Przyspieszają trawienie, pobudzają apetyt, a dodatkowo dostarczają organizmowi witaminy i minerały, które pomagają mu w prawidłowym funkcjonowaniu. Możesz skomponować ...

dawno temu

Oszczędzanie w kuchni, czyli jak wykorzystać resztki jedzenia?

... maśle i zjeść z białym serem. Kasza, ryż 283204 Resztki ugotowanej kaszy czy ryżu można wykorzystać jako farsz do gołąbków, warzyw (papryki, cukinii), dodać do kotletów mielonych. Niedawno pisałam ...

dawno temu

Rozsmakuj się w chłodnikach

... na pobliskim bazarze. A zatem do dzieła! Składniki: 4 kromki białego pieczywa, 6 pomidorów, czerwona i zielona papryka, duży ogórek, cebula, 2 łyżki octu winnego, 0,5 l wody, 4 łyżki oliwy z oliwek ...