... Jesienią dynia króluje w naszej kuchni - zupy, tarty, desery... wszytsko z dynią! Do wielu przepisów potrzebne jest puree z dyni, dlatego mam dla was przepis, który sprawdzi się niezawodnie. Zapraszam! ...
... na bezsenne noce Moimi ulubionymi owocami są truskawki. Poprawiają one krew, oczyszczają organizm z toksyn i zawierają mnóstwo cennych witamin oraz minerałów. Numerem jeden podczas sezonu jest koktajl truskawkowy! To doskonały (i szybki!) pomysł ...
... Bita śmietana to popularny dodatek do deserów i ciast. Można jej również używać do dekoracji owoców czy lodów. Jednak ubicie śmietany, tak by się nie zważyła, a wyszła sztywna i lekka, jest nie lada wyzwaniem. ...
... Wydaje ci się, że kuchenka mikrofalowa służy tylko do rozmrażania lub podgrzewania jedzenia czy przygotowywania popcornu? Też tak do niedawna myślałam. Jednak jak się okazuje, można w niej ugotować całkiem smaczną zupę, przygotować rybę bez ...
... Będziecie zaskoczeni, ile smakowitych potraw, deserów i przekąsek można wyczarować z ciasta francuskiego. Więc jeśli gdzieś w twojej lodówce zawieruszyło się opakowanie ciasta francuskiego ...
... (nie tylko owocowych), w deserach i - co ciekawe - z szynką parmeńską. Dowiedz się jakie składniki odżywcze, minerały i witaminy zawiera melon i zacznij go jeść! ...
... Kasza jaglana smakuje zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej. Warto ją włączyć ponieważ nie zawiera glutenu, obfituje natomiast w łatwo przyswajalne białko, witaminy z grupy B, witaminę E, żelazo i miedź. Pasuje do mięs, sosów, sałatek, ...
... smakuje, a nawet pachnie malinami! Jak dla mnie to idealny deser, by przypomnieć sobie ostatnie słoneczne dni lata. Malinowy obłoczek nie lubi pośpiechu dlatego najlepiej jest rozbić jego przygotowanie ...
... , żelkami, groszkami czy batonikami. Innym pomysłem na stworzenie niebanalnego deseru jest tort z podobizną dziecka. W internecie znajdziemy bezglutenowy opłatek, na którym umieszczone są dowolne nadruki (np ...
... w przeciwutleniacze, witaminę C, charakteryzuje się niską zawartością cukru. Od jesieni do wiosny dostępna jest w wielu polskich sklepach. Nadaje się jako składnik sałatek owocowych, deserów, służy ...
... Warto jeść fasolę, ponieważ jest świetnym źródłem białka. Można z niej przyrządzić wiele smakowitych potraw - od zup i gulaszy, poprzez pasty, pasztety, kotlety, sałatki, aż po... ciasta i ciasteczka ...
... w kuchni. Możemy włączyć go do naszych potraw w postaci oleju sezamowego, drobnych ziarenek i pasty sezamowej, która idealnie zagęszcza sosy. Wykorzystywany jest do różnego rodzaju ciast, deserów ... , pieczywa, sałatek i sosów. Zmielony ...
... , bułeczek, deserów, domowych lodów. Przed zakupem warto zwrócić uwagę na formę stewii. Najlepsze będą sproszkowane, brązowe, suszone liście lub ekstrakty. Unikać należy białych proszków – są wysoko ... jako polewa do naleśników, ale ma on dużo ...