Dynia - właściwości, sposoby przygotowania i najlepsze przepisy

... dodać do ciasta albo sałatki lub uprażyć i chrupać, a z oleju przygotujesz pyszny dressing. Ale to jeszcze nie wszystko - dynia, oprócz tego, że stwarza wiele kulinarnych możliwości i jest smaczna ...

dawno temu

Poznaj przepis na trufle czekoladowe z... niespodzianką

... Trufle chodziły za mną już od kilku tygodni... Jednak nie chciałam ich kupować - postanowiłam, że zrobię je sama, a co! Po przeszukaniu dziesiątek blogów kulinarnych, wreszcie znalazłam idealny ... O truflach słów kilka Skąd wzięły się trufle? ...

dawno temu

Robimy przetwory - o czym trzeba pamiętać

... receptury na zalewy marynaty, dżemy czy syropy. W poszukiwaniu inspiracji wertujemy tez książki kucharskie, przeglądamy kulinarne blogi, podpytujemy znajomych. A potem okazuje się, że ogórki spleśniały ...

dawno temu

Jajko sadzone, w koszulce, na miękko... - sposoby przygotowania jajek

... przez 3-4 min – białko będzie lekko ścięte, a żółtko płynne. Praktyczna porada – jeżeli nie chcesz, by skorupki jajek popękały podczas gotowania, wyjmij je wcześniej z lodówki. Pamiętaj także, by ... – tak ugotowane jajko nazywa się mollet, ...

dawno temu

Tajemnica udanego risotto

... kulinarne arcydzieła. Risotto może być zarówno dodatkiem do głównego dania, jak i samodzielną potrawą. Jego przygotowanie zajmie najwyżej 30 minut. Nadaje się na szybki obiad i wykwintną kolację ...

dawno temu

Beza? To musi się udać!

... nie pozwoliła mi jednak zakończyć na tym etapie przygód z tym deserem ;-) Zaczęłam wertować książki kucharskie, przeglądałam kulinarne blogi, pytałam koleżanek. Wreszcie, po kilku tygodniach prób i błędów udało mi się upiec bezę idealną. Chętnie ...

dawno temu

Blanszowanie - co, jak i dlaczego?

... porad, dzięki którym zapewnisz sobie pełnowartościowy produkt o delikatnym smaku i pięknym kolorze. 17506 Żywność możesz poddać trzem metodom blanszowania: Blanszowanie w wodzie – najpierw na chwilę ...

dawno temu

Sekrety kuchni gruzińskiej

... tam prawdziwej gościnności i otwartości ludzi. A tego te wina, sery, dorodne bakłażany, pachnące słońcem pomidory, soczyste owoce...Zapraszam na kulinarną podróż po Gruzji. ...

dawno temu

Domowa uprawa kiełków w 5 krokach

... się o założenie mini plantacji w pojemnikach. 282917 Pamiętaj, że amatorska uprawa kiełków rządzi się swoimi prawami – poniżej znajdziesz kilka porad w jaki sposób uprawiać poszczególne nasiona. Uprawa kiełków ...

dawno temu

Jedzmy grejpfruty!

... młodość. Cenna porada dla borykających się z problemem wysokiego poziomu cholesterolu – te osoby powinny jeść grejpfruty razem z białymi błonkami, gdyż obfitują one w błonnik, który wykazuje właściwości ...

dawno temu

Jak wybrać dobre wino?

... Jakie wino będzie mi smakowało? Badania pokazują, że aż 2/3 Polaków wybierając wino, bierze pod uwagę opinię innych – rodziny lub znajomych. 60 proc. badanych przy wyborze wina sugeruje się poradą ...

dawno temu

Sztuka pieczenia muffinek - od czego zacząć?

... Od czego zacząć przygodę z muffinkami? Zanim zaczniemy wertować książki kucharskie i przeglądać kulinarne blogi w poszukiwaniu idealnego przepisu na muffinki, musimy zaopatrzyć ...

dawno temu

Konkurs - Tort urodzinowy dla WP Parenting

... . 284896 Do wygrania jest 5 egzemplarzy „Pyszności” - najnowszej książki Ani Starmach, jurorki Master-Chefa Juniora. W książce znajdziecie przepisy dla małych kucharzy oraz nietypowe porady. Nagroda ...

dawno temu

Kuchnia niemiecka - to nie tylko golonka, piwo i sałatka zimniaczana

... , angielskie czy szwajcarskie. Natomiast w wyniku napływu imigrantów w latach pięćdziesiątych ubiegłego wieku, niemieckie tradycje kulinarne wzbogaciły się o dania śródziemnomorskie (tureckie, włoskie ... ). Dynamiczny rozwój turystyki oraz ...

+ Pokaż więcej