Jak wybrać świątecznego karpia?

... na nadejście gości. Tuż przed podaniem rybę obkładamy wiórkami masła i dekorujemy plastrami cytryny. Tradycyjny smażony karp najlepiej smakuje w towarzystwie ziemniaków z wody, kwaśnej kapusty z grzybami lub chrzanu ze śmietanką. Palce lizać! ...

dawno temu

Blanszowanie - co, jak i dlaczego?

... liściastych warzyw sprawia, że stają się elastyczniejsze i dzięki temu są bardziej odporne na złamania i łatwiej je zwiniesz i np. przygotujesz kapustę do zawinięcia gołąbków. Jeśli w prosty sposób chcesz ...

dawno temu

Gdzie warto pojechać, żeby dobrze zjeść? Imprezy kulinarne w sierpniu

... pierogów. Od tradycyjnie gotowanych, po pieczone i delikatnie opiekane. Będzie można spróbować pierogów ruskich, z kapustą i grzybami, owocami, kaszą czy mięsem, a także ze szpinakiem, kurczakiem ...

dawno temu

TOP 10 polskich superfoods, które warto włączyć do swojej diety

... się nowością w Polsce, wcale nią nie jest - był on jednym z najpowszechniejszych warzyw w średniowiecznej Europie. Zielone liście jarmużu smakiem przypominające kapustę są skarbnicą wielu witamin i wartości ...