Jak przygotować danie i talerz, by wyglądało jak z gwiazdkowej restauracji?

... poszczególne rodzaje żywności w określonych godzinach . W 11 należy ustawić węglowodany (makaron, ryż, ziemniaki), warzywa na godzinie w 2, a na 6 należy ustawić, główny posiłek, białka (ryby, mięso, grzyby ...

dawno temu

Pyszne, bezglutenowe śniadanie

... już wiele produktów, które naturalnie zawierają gluten w wersji bez tego białka. W sprzedaży zajdziesz np. chleby i makarony bezglutenowe. Szukaj opakowań z przekreślonym kłosem, by mieć ...

dawno temu

Kuchenne inspiracje - jarmuż

... kulinarnych dedykowanych jednemu, jak i drugiemu. Jarmuż może być składnikiem sałatek, zup, makaronów lub stanowić dodatek do innych potraw. To także pomysł na smaczną i zdrową przekąskę. Coraz większą ...

dawno temu

Wszystko, co musisz wiedzieć o szparagach

... z innymi warzywami, mięsem drobiowym czy rybą. Warto je także dodać do jajecznicy lub omletu. Świetnie komponują się również jako składnik dań z makaronem i ryżem lub wytrawnych tart. Młode, cienkie ...

dawno temu

Sekrety kuchni katalońskiej

... przez Katalończyków bacalo), papryką, pomidorami, cebulą, doprawiona octem z czerwonego wina. Escudella carn d'olla – kataloński gulasz, do którego dodaje się fasolę, ziemniaki, kapustę, makaron i różne ...

dawno temu

Fasolka szparagowa - jedz na zdrowie

... to, obok kalafiora, marchewki, ziemniaków, pietruszki, składnik zup jarzynowych. Gotowana lub konserwowa żółta fasolka pasuje do wielu sałatek, jajecznicy, makaronów, leczo czy potraw orientalnych typu ...

dawno temu

Niedrogie gadżety, które zrewolucjonizują twoją kuchnię

... Garnek z przykrywką do odcedzania Rozwiązanie genialne w swojej prostocie. Sprawdzi się podczas gotowania ziemniaków, makaronu lub warzyw i uchroni przed przypadkowym oparzeniem się gorącą parą ...

dawno temu

Najpopularniejsze desery z różnych zakątków świata

... listkowe, kora). Pomiędzy nadziane jest mieszanką posiekanych orzechów różnych gatunków. Najczęściej robiona w formie kwadratów, które są spajane syropem lub miodem. Następnie deser jest zapiekany ...

dawno temu

Co będziemy jeść w 2017 roku? Poznaj 10 kulinarnych trendów

... sardynka 285941 Kulinarni blogerzy coraz częściej sięgają po sardynki. To będzie jeden z najgorętszych tegorocznych trendów w jedzeniu. Nadają się do past, sałatek, makaronów, pasztecików ...

dawno temu

Na czym polega fenomen food trucków?

... , chińskiej, tajskiej czy kubańskiej. Są tez wozy z sałatkami, makaronami, zupami, kiełbaskami, plackami, daniami z ziemniaka itd. Wiele food trucków oferuje też potrawy wegetariańskie, wegańskie ...

dawno temu

W poszukiwaniu smaku, czyli turystyka kulinarna

... niezapomnianych widoków, odwiedza muzea. Ale robi to bez pośpiechu, uważnie, świadomie. Taki sposób podróżowania jest zgodny z filozofią slow food. Dla smakosza-podróżnika Włochy to nie tylko pizza i makaron ...

dawno temu

Gdzie warto pojechać, żeby dobrze zjeść? Imprezy kulinarne w sierpniu

... i aromatycznie. Dziesiątki gatunków pieczywa z wielu krajów Europy, okazałe rzeźby cukiernicze i mistrzowie tego słodkiego fachu, którzy po raz drugi podejmą wyzwanie na wypiek najdłuższego piernika ...

dawno temu

Tatar idealny - jakie mięso wybrać? Jak dobrać dodatki?

... z cytryny. Z czym podawać tatara? 283988 Tatar najlepiej smakuje z białym lub ciemnym pieczywem. Nie podajemy go natomiast z ziemniakami, ryżem czy makaronem. Jeśli zaś chodzi o alkohol ...

dawno temu

Ocet - jakie są jego rodzaje? Jak wybrać najlepszy?

... oraz niezwykle łagodnym smakiem. Tworzy zgrany duet ze świeżym imbirem. Pasuje do sosów sałatkowych, dipów, marynat, makaronów. Ocet ryżowy powstaje w wyniku fermentacji ryżu oraz często odpowiednich dodatków takich jak pszenica czy kukurydza. ..

dawno temu

Tajniki kuchni japońskiej

... się niemal do wszystkiego – sosów, zup, potraw z ryżem i makaronem. Samą sake pije się najczęściej podgrzaną, mirin – słodkie wino ryżowe, którego w przeciwieństwie do sake, nigdy się nie pije, miso ...

dawno temu

TOP 10 polskich superfoods, które warto włączyć do swojej diety

... kremowych zup, a także w gulaszach i sosach do makaronu. Smakuje wyśmienicie wraz z przyprawami korzennymi jako podstawa ciasteczek, ciast, deserów i placków. 17526 2. Jarmuż Choć jarmuż wydaje ... natki niż kilka listków do ziemniaków czy ...

dawno temu

Rozsmakuj się w chłodnikach

... chłodnika nie musi być śmietana, z powodzeniem można ją zastąpić kefirem, kwaśnym mlekiem, maślanką czy gęstym jogurtem naturalnym. Chłodnik litewski 281897 Klasyka gatunku, przynajmniej ...

dawno temu

Dynia - właściwości, sposoby przygotowania i najlepsze przepisy

... pod każdą postacią: z tartej dyni przygotuj placki, usmażona lub ugotowana w kawałkach świetnie nada się do makaronu lub dań jednogarnkowych, np. risotto. Z pieczonej dyni możesz przygotować puree ...

dawno temu

Jak przechowywać żywność?

... Szafki, szuflady, spiżarka... Produkty suche takie jak mąka, kasze, ryż, groch, fasola czy makarony powinny być przechowywane w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Dlatego też najlepiej ...

dawno temu

TOP 10 jesiennych superfoods, które podniosą twoją odporność

... A i dostarcza 10 mg witaminy C? A jak jeść dynię? Dynia świetnie sprawdzi się jako składnik kremowych zup, a także w gulaszach i sosach do makaronu. Smakuje wyśmienicie wraz z przyprawami korzennymi ...