Brokuł i co dalej? 10 smacznych pomysłów na dania z brokułem

... Szukacie pomysłów na smaczne i szybkie dnia z brokułami? Dobrze trafiliście :-) Pyszne zupy, sałatki, naleśniki, makarony, risotto, a nawet muffinki. Warto włączyć brokuły do swojej diety, ponieważ to prawdziwa skarbnica witamin i ...

dawno temu

Cała prawda o musztardzie

... może różnić się nieco smakiem i kolorem. Pasuje do przystawek, wędlin, mięs, serów, stanowi podstawę wielu sosów – zarówno tych przyrządzanych na ciepło, jak i na zimno. ... . Nadaje się zarówno do ciepłych, jak i zimnych dań, doskonale ...

dawno temu

Francuskie desery

dawno temu

Jadalne kwiatki

... Rośliny o jadalnych kwiatach to prawdziwe skarby natury. Są doskonałym dodatkiem do mięs, zup, sałatek oraz deserów. Można z nich przygotować pyszne herbaty czy konfitury. W dodatku mają mnóstwo ... nie raz już piłeś aromatyczną herbatkę z ...

dawno temu

Kuchnia niemiecka - to nie tylko golonka, piwo i sałatka zimniaczana

... w stolicy Bawarii, czyli Monachium. Odwiedzając tę część kraju warto także spróbować Leberkäse, czyli pieczeni z mielonego mięsa, golonki, knedli, sałatki z białej kapusty, kiełbasek norymberskich ...

dawno temu

Zobaczcie jakie pyszności! 10 przepisów na roladę. Który wybierzesz?

... Rolada może stać się ozdobą każdego stołu. Jemy je na ciepło, na zimno w postaci wędliny, na co dzień, jak także od święta. Najlepiej smakują oczywiście te przygotowane samodzielnie, dlatego mam ...

dawno temu

Jakie potrawy najlepiej smakują z grilla?

... na każdą stronę. Jeżeli zależy nam na zdrowszej wersji, warto wypróbować słodką odmianę. 281797 Sałatka z grillowanym bakłażanem Dodatkiem do każdego grilla może być sałatka z bakłażanem, która wymaga ... . Po wystygnięciu tniemy go na paski i ...

dawno temu

Ziemniaki - jak je wybierać i przechowywać?

... odpowiedniej odmiany. Jedne ziemniaki lepiej będą nadawały się bowiem na kluski, inne na frytki, a jeszcze inne do sałatek. ... Garść przydatnych "ziemniaczanych" porad Aby obrane ze skórki ziemniaki nie ściemniały, zalej je zimną wodą. Jeśli ...

dawno temu

Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść?

... w kuchni Fenkuł można jeść na surowo – zachowuje wówczas wszystkie składniki odżywcze i witaminy. W nieprzetworzonej termicznie formie koper włoski świetnie komponuje się w sałatce np. z selerem naciowym ... Sałatka z koprem włoski, pomarańczą i ...

dawno temu

Groszek cukrowy w roli głównej

... Groszek cukrowy jest skarbnicą cennych witamin i składników odżywczych. Jak sama nazwa wskazuje – jest słodki i idealnie nadaje się jako główny składnik sałatek czy zup. Poniżej znajdziesz kilka pomysłów na dania z wykorzystaniem tego ...

dawno temu

Co mają w sobie krewetki?

... Krewetki są jednymi z najsmaczniejszych owoców morza. Nie tylko stanowią samodzielne danie, ale mogą być także uzupełnieniem każdej sałatki. Jakie zalety niesie ze sobą wprowadzenie krewetek do naszej diety? ...

dawno temu

Rumianek dobry na wszystko!

... , 10 g chmielu, 10 g mięty. Wszystkie składniki zalej szklanką wrzątku i pozostaw na 10 min. pod przykryciem. Zaparzoną herbatę wypij najpóźniej pół godz. przed snem. Sałatka z kwiatami rumianku ...

dawno temu

Awokado – z czym łączyć?

... Na kanapce, w zupie, w chipsach, w sałatkach - awokado smakuje niepowtarzalnie. Warto jednak wiedzieć, że egzotyczny owoc powinniśmy jeść na surowo, gdyż pieczony lub gotowany traci cenne wartości odżywcze. ... wpływają wysokie temperatury, ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - puszyste racuchy z jabłkami

... , która zagniata ciasto na swój popisowy wypiek, który przygotowuje specjalnie dla swojego ukochanego wnuczka. Albo gryziesz twardy jak kamień blok czekoladowy i w głowie słyszysz upominający i ciepły głos mamy "Tylko sobie zębów nie połam...". ...

+ Pokaż więcej