... Granat i jego prozdrowotne właściwości były znane już w starożytności, kiedy to chińscy lekarze nazywali sok z tego owocu życiodajnym nektarem, natomiast w średniowieczu uznawano go za źródło ... długowieczności. Ze względu na to, że granat w ...
... Masło czosnkowe znajduje bardzo wiele zastosowań w kuchni. Pasuje m.in. do grzanek, mięs, ziemniaków. Przepis na nie jest dziecinnie prosty. Smak domowego masła czosnkowego można wzbogacić ulubionymi ziołami i przyprawami takimi jak rozmaryn, ...
... Komosa ryżowa (quinoa) nazywana jest również "złotym ziarnem Inków". Nasiona rośliny kryją w sobie witaminy i składniki mineralne, dzięki czemu quinoa wykazuje wiele właściwości zdrowotnych. Komosa ...
... Komosa ryżowa (quinoa) nazywana jest również "złotym ziarnem Inków". Nasiona rośliny kryją w sobie witaminy i składniki mineralne, dzięki czemu quinoa wykazuje wiele właściwości zdrowotnych. Komosa ...
... na swoje dobroczynne dla naszego zdrowia właściwości jest warta swojej ceny. Coraz częściej możemy spotkać ją na sklepowych półkach i bardzo dobrze, gdyż biała herbata jest zdrowsza od tak cenionej przez nas herbaty zielonej. Poznaj właściwości ...
... za swoje lecznicze właściwości, Natomiast w Polsce jest bardziej znana jako skuteczny środek odstraszający mole ;-) Na szczęście zauważyłam, że lawenda zyskuje u nas na popularności. Czy wiecie, że można jej używać do przyprawiania potraw? ...
... Matcha to sproszkowane liście zielonej herbaty. Jest znana od wieków i do dziś używana podczas tradycyjnej, japońskiej ceremonii picia herbaty. Matcha została okrzyknięta najzdrowszą herbatą świata - nie bez powodu. Dowiedz się dlaczego i poznaj ...
... właściwości brzoskwiń i zacznij je jeść codziennie – dopóki mamy dostęp do świeżych i soczystych owoców, bo zimą pozostaną nam do dyspozycji suszone brzoskwinie, które z resztą są równie smaczne i zdrowe. ... jest najwięcej właściwości ...
... Zieloną herbatę pito już 5 tys. lat temu, a jej prozdrowotne właściwości znane są nie od dziś. Poniżej znajdziesz kilka inspiracji na przygotowanie napojów (i nie tylko) z zielonej herbaty. ... także liczne aminokwasy, teinę oraz witaminy A, B, ...
... Od dłuższego czasu święci prawdziwie triumfy. Na temat jego cudownych właściwości dla zdrowia i urody krążą już prawdziwe legendy. O czym mowa? Oczywiście o oleju kokosowym. Pozyskiwany z miąższu ... jest doskonały dla cukrzyków. Poza tym ...
... , kurczak, krewetki i szparagi. Palce lizać! 281375 Curry – właściwości Do najsłynniejszych właściwości curry należą działania wspomagające utratę wagi. Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna ...
... Rzodkiewki, choć małe i niepozorne, są niezwykle cennym źródłem składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na stan naszego organizmu. Ich prozdrowotne właściwości doceniali już starożytni Grecy ... i Egipcjanie, a współczesna fitoterapia ...
... do wypieku chleba, innej do sosu, a jeszcze innej robiąc kruche ciasteczka. Dowiedz się co popiół ma wspólnego z mąką, co o mące mówi nam jej typ i jakie poszczególne rodzaje mąki mają zastosowanie w kuchni. ...
... w zasadzie bez ograniczeń. 281887 Zastosowanie kalarepy Kalarepa jedzona na surowo dostarcza organizmowi najwięcej składników odżywczych i właściwie najlepiej smakuje w takiej postaci. Pokrój młodą ... Dobroczynne właściwości kalarepy ...
... Właśnie jesteśmy w samym środku sezonu na arbuzy, więc może warto poznać prozdrowotne działanie tego owocu, bo choć arbuz nie jest zbyt bogaty w witaminy i składniki mineralne, to jednak cenimy go za szereg dobroczynnych dla naszego organizmu ...
... , dobroczynnie wpływają na serce, regulują ciśnienie, a nawet redukują poziom cholesterolu. To tylko niektóre właściwości tych egzotycznych owoców. Dowiedz się co się w nich znajduje i jakie płyną z tego korzyści dla naszego zdrowia. ... ...
... Agrest zawiera całe mnóstwo dobroczynnych dla zdrowia witamin i składników odżywczych, a mimo to jest jednym z tych owoców, których nie doceniamy – bardzo niesłusznie. Poznaj prozdrowotne właściwości agrestu i zaproś go do swojej kuchni. ...
... Sól należy do najczęściej używanych przez nas przypraw. Nie tylko wzmacnia smak potraw, ale także pełni wiele właściwości zdrowotnych. Jednak jej nadmiar szkodzi, szczególnie jeśli ktoś cierpi ... ją ponieważ jest najtańsza i najłatwiej ...