Smaki dzieciństwa - puszyste racuchy z jabłkami

... Smaki dzieciństwa... każdy ma swoje ulubione potrawy, które sprawiają, że wspomnienia powracają. Też tak masz, że czujesz zapach swojego ulubionego ciasta i nagle przed oczami staje ci babcia ... , która zagniata ciasto na swój popisowy wypiek, ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - podpłomyki

... niedzielę przygotowywała ciasto na makaron do rosołu. Czasem z siostrą udało nam się uszczknąć kawałek ciasta, wtedy gniotłyśmy je w rączkach i kładłyśmy na rozgrzanej kuchni węglowej (oczywiście ...

dawno temu

Jak dobrze ubić śmietanę?

... Bita śmietana to popularny dodatek do deserów i ciast. Można jej również używać do dekoracji owoców czy lodów. Jednak ubicie śmietany, tak by się nie zważyła, a wyszła sztywna i lekka, jest nie lada wyzwaniem. ...

dawno temu

Dlaczego rabarbar należy zbierać tylko do połowy czerwca?

... Bogaty w witaminę C, pyszny, zdrowy. Jest idealnym materiałem na ciasto, kompot i babeczki. Rabarbar. Choć rośnie przez całe lato, zbierać go wolno tylko do połowy czerwca. Dlaczego? ...

dawno temu

Co jadł Harry Potter? Zaczarowane przepisy z Hogwartu. Cz. 1

... magicznymi przepisami. To pierwsza część, w której dowiecie się jakie ciasteczka świąteczne serwowała mama Rona, jaki jest ulubiony trunek czarodziejów i - wreszcie - jak nazywa się ciasto, na którego sam widok Harry'emu ciekła ślnika ;-) ... - ...

dawno temu

Czym kusi kuchnia węgierska?

... Usiądź wygodnie, zrelaksuj się i wyobraź sobie dojrzałe pomidory skąpane w Słońcu, sprężystą paprykę i ciepłe drożdżowe ciasto. Przystojny kelner właśnie nalewa ci słodkie, białe wino. Czujesz to? Tak właśnie pachną Węgry! ... , jest drożdżowe ...

dawno temu

Karob - zdrowszy zamiennik kakao

... , dlatego czasem może się okazać, że dodanie cukru jest zbędne. 282677 Ciasto z karobem i żurawiną To przepis na bardzo szybki deser, bo przygotowanie ciasta zajmie ci 20 min. (plus czas pieczenia ... wszystko razem i przełóż powstałą masę do ...

dawno temu

Co zrobić z resztkami jedzenia po świętach?

... Święta, święta i po po świętach... A w lodówce i szafkach wciąż zalegają tony jedzenia. jak je wykorzystać? Co zrobić z resztkami wędlin, ciast, owocami i innymi daniami oraz produktami ... na oleju z czosnkiem i ziołami kromki chleba staną się ...

dawno temu

Kruche i delikatne faworki - lepszych na pewno nie jadłeś!

... faworki, jakie do tej pory jadłam robi moja babcia. Są delikatne i kruche, wręcz rozpływają się w ustach. Wyrabia się je z ciasta śmietanowego, zbijanego i smaży w głębokim tłuszczu. Faworki, zwane także chrustem lub chruścikami są znane nie ...

dawno temu

Patison - z czym się to je?

... . Po tym czasie zdejmij pokrywkę z naczynia i ponownie piecz danie przez 30 min. I faszerowane patisony gotowe! :) 282604 Patisony w cieście z sosem z soczewicy Składniki: 2 patisony, 4-5 łyżek oleju ... , cebula, sos sojowy (jasny). ...

dawno temu

Właściwości rabarbaru

... Rabarbar to roślina dobrze znana i lubiana. Kwaskowata, słodkawa, soczysta. Idealna na kompot, do ciasta, do babeczek. I przede wszystkim - zdrowa. ...

dawno temu

Sylwestrowe potrawy, które przyniosą ci szczęście w Nowym Roku!

... , która daje nadzieję na szczęśliwy i spokojny rok, a w Holandii rybę smaży się w cieście. 285915 Co zamożniejsi Japończycy w sylwestrową noc zajadają się błękitnym tuńczykiem, który należy do jednych ... zapewnić sobie szczęście i dobrobyt ...

dawno temu

Jak zorganizować udane przyjęcie urodzinowe dla dziecka?

... okazja, by przygotować sałatkę owocową, kanapeczki posypane nasionami chia, pizzę na cieście szpinakowym, lody oraz muffiny. 17319 Dzieci, które przez kilka godzin będą się bawiły, na pewno z chęcią ...

dawno temu

Karmel bez tajemnic

... kształty – kwiaty, motyle itp. PAJĘCZYNA Zanurz w karmelu widelec i ciągnące się cukrowe nitki układaj na wierzchu ciasta czy muffinek. KOSZYCZKI Małą miseczkę lub łyżkę wazową natłuść delikatnie ...

dawno temu

Śliwki - pyszny sposób na poprawę humoru

... Kończące się lato smakuje śliwkami. Z tych owocach można wyczarować prawdziwe kulinarne arcydzieła, począwszy od najróżniejszych ciasto, poprzez kompoty, powidła, nalewki, aż po marynaty i sosy ... ? 283641 Śliwki nadają się na przetwory. Ja nie ...

dawno temu

Blok czekoladowy - niezapomniany przysmak rodem z PRL

... , żurawina, wiórki kokosowe, pistacje...). Jeśli chcesz aby blok miał zwartą konsystencję użyj masła, wolisz bardziej kremowy deser? Sięgnij po margarynę. Kolor ciasta można modyfikować dodając do niego ...

dawno temu

Lukier godny króla

dawno temu
+ Pokaż więcej