Tradycyjny kapuśniak, ostra meksykańska czy aromatyczna czosnkowa? Poznaj 3 przepisy na rozgrzewające zimą zupy

... , 2 pietruszki, 1/4 niewielkiego selera, cebula, 4 ziemniaki, sól i pieprz do smaku, 1/2 łyżeczki cukru, 3 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego. Żeberka opłucz, a następnie włóż do garnka ...

dawno temu

Czym można zastąpić sól?

... , pomidorowego sosu, mięsa czy sałatki, uzyskamy lekko słony posmak z nutą selera i cytryny. Lubczyk jest składnikiem wielu ziołowych mieszanek, dodaje się go także do zupek w proszku. Co ważne ...

dawno temu

Chcesz zostać ekspertem w kuchni? Musisz znać te pojęcia

... polega na krojeniu na kawałki, płaty czy plastry pieczonych mięs lub dzieleniu na części pieczonego w całości drobiu. Julienne Julienne to sposób krojenia warzyw (np. marchwi, buraka, selera) w długie ...

dawno temu

Robimy przetwory - o czym trzeba pamiętać

... się na kiszonki to biała i czerwona kapusta, ogórki, buraki, brokuły, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, marchewka, pory, seler, oraz jabłka i grzyby. Pamiętajmy, bo kisić warzywa w glinianych ...