Chcesz upiec makaroniki? Zobacz co może ci się przydać

... zważenie produktów płynnych, np. białek jaj. Termometr cukierniczy to z kolei kluczowy element podczas przygotowywania syropu cukrowego. Pozwoli na określenie jego idealnej temperatury, dzięki czemu ...

dawno temu

Jak zrobić owocowe lizaki w domu?

... , gruszki, śliwki (także suszone), pomarańcze i mandarynki, banany, kiwi, ananasy, winogrona, suszone morele. W czym maczać owocowe lizaki? czekolada rozpuszona w kąpieli wodnej, karmel, lukier, syropy ...

dawno temu

Ciasta, jakich jeszcze nie widziałeś

... rozpryski farby różnego koloru na płótnie. Tutaj farba zamienia się w kolorowe lukry, czekoladę, syropy i jadalne farby, a płótno staje się smakowitym ciastem. 281812 Witraże Ciekawe ...

dawno temu

Co zrobić z resztkami jedzenia po świętach?

... się przede wszystkim miękkie owoce, takie jak banany, mango, pomelo, żurawiny, ananas, mandarynki lub pomarańcze. Wystarczy dodać do nich szklankę mleka lub jogurtu naturalnego i zblendować. Do tego łyżka syropu ...

dawno temu

Kandyzowana skórka pomarańczowa - nieodłączny składnik ciast

... i mieszaj do momentu aż cukier się rozpuści. Jak woda z syropu już odparuje, a skórka będzie szklista, przełóż ją na metalową kratkę i pozostaw na kilka godzin do wystudzenia i wyschnięcia ...

dawno temu

Chałwa - zrobić ją czy kupić? Przepis i ciekawostki

... znajdziemy w nich syrop glukozowao-fruktozowy i niepotrzebne składniki typu: utwardzony olej palmowy, aromaty i emulgatory... Zatem jeśli chcesz kupić chałwę, szukaj tej z najkrótszą listą składników ...

dawno temu

Kasztany - teraz są najsmaczniejsze!

... posolić albo polać miodem lub syropem klonowym. We Włoszech upieczone kasztany wrzuca się na kilka minut do szklanki z czerwonym winem, a potem zjada, popijając od czasu do czasu winogronowym trunkiem ...

dawno temu

Fasolka po bretońsku - poznaj przepis i kilka ciekawostek

... oni fasolę z dziczyzną, tłuszczem niedźwiedzim i syropem klonowym, a następnie zawijali w skórę jelenia i piekli w dołach wypełnionych gorącymi kamieniami. Fasolka po bretońsku w polskiej wersji ...

dawno temu

Czas na agrest!

... Składniki: 1 szklanka płatków owsianych, 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 1 jajko, 4 posiekane daktyle, 1 łyżka posiekanej żurawiny, 1/2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżki syropu klonowego, 15-20 ...

dawno temu

3 pomysły na wegeobiady, które możesz zabrać ze sobą do pracy

... /3 szklanki migdałów, 2 łyżeczki soku z cytryny garść ulubionych kiełków. Składniki na sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 3 łyżki musztardy, 5 łyżek syropu klonowego, 2 łyżki soku z cytryny, szczypta soli ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść owoce granatu?

... miodu lub syropu klonowego, 2 łyżki oleju arganowego (lub innego) 2 łyżki musztardy dijon, 1 1/2 łyżki soku z cytryny, sól i świeżo zmielony pieprz. 282723 Umyj, osusz i wyłóż na talerz rukolę. Obierz ...

dawno temu

TOP 10 polskich superfoods, które warto włączyć do swojej diety

... jest bardzo niskokalorycznym warzywem (w 10 dag miąższu zawartych jest 26 kcal) dostarczającym także spore ilości błonnika pokarmowego (7 g na 250 ml dyniowego puree), który pomaga w odchudzaniu. Ponadto ...

dawno temu

Najpopularniejsze desery bożonarodzeniowe w różnych zakątkach świata

... Brazylia Torrija to brazylijska wersja francuskich tostów, które podaje się podczas świąt Bożego Narodzenia, tyle że zamiast syropu klonowego dodaje się do nich korzenne porto. https ...

dawno temu

Granola - pyszny początek dnia!

... trzcinowym, syropem klonowym lub z agawy. Cała reszta należy już wyłącznie od twoich upodobań. Warto eksperymentować z dodatkami, tworząc niepowtarzalne kompozycje smakowe. Orzechy: laskowe, włoskie ...

dawno temu

Beza? To musi się udać!

... popękała – została za szybko wyjęta z piekarnika lub była studzona przy uchylonych drzwiczkach. Rodzaje bezy Beza włoska - do ubijanych jajek wlewamy powoli cukrowy syrop. W ten sposób białka zaparzają ...

dawno temu

Z naleśnikiem dookoła świata

... placuszki można podawać obficie polane syropem klonowym (mniam!), z masłem orzechowym lub świeżymi owocami. Etiopia Etiopską odmianą naleśnika jest indżera. Wyrabia się go z mąki z teffu, wymieszanej ...

dawno temu

Jak przygotować domową lemoniadę?

... wodę mineralną. Cytryny pomasuj na blacie i wyciśnij z nich sok. Wlej go do dzbanka, dodaj syrop z cukru i listki mięty (możesz je trochę ugnieść w dłoniach, by uwolnić więcej aromatu). Wymieszaj ...

dawno temu

Niezwykła siła zamknięta w maleńkich nasionach chia. Jak ich użyć w kuchni?

... będziesz: 3 łyżki chia, kubek mleka owsianego lub migdałowego, dodatki wg uznania: syrop klonowy, szczypta startej laski wanilii, łyżeczka miodu, listki mięty. Wymieszaj chia z mlekiem, przypraw według ...