Jedzmy orzechy!

... .). Komponują się praktycznie z każdą potrawą – możesz dodać je do mięs, ciast, deserów, owsianki czy koktajlu. Orzechy nerkowca (kaloryczność – 553 kcal / 100 g) Dzięki delikatnie słodkiemu, lekko ...

dawno temu

Siemię lniane - wielka moc w małych ziarenkach

... także zmielić i pić codziennie rano, pół godz. przed posiłkiem. Przygotowanie takiego koktajlu nie zajmie dużo czasu, ale za to dobroczynnie wpłynie na nasz organizm i osłoni błonę śluzową przewodu pokarmowego ...

dawno temu

Robimy przetwory - o czym trzeba pamiętać

... się na kiszonki to biała i czerwona kapusta, ogórki, buraki, brokuły, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, marchewka, pory, seler, oraz jabłka i grzyby. Pamiętajmy, bo kisić warzywa w glinianych ...

dawno temu

Niezwykła siła zamknięta w maleńkich nasionach chia. Jak ich użyć w kuchni?

... zblenduj całość i wsyp nasiona chia. Gotuj na małym ogniu, aż do zgęstnienia (trwa to ok. 5 minut), cały czas energicznie mieszając. Dopraw szczyptą soli. Koktajl z chia 281417 Potrzebne produkty ...

dawno temu

TOP 10 jesiennych superfoods, które podniosą twoją odporność

... . Najlepiej jest jeść żurawinę w koktajlach ze słodszymi owocami, ponieważ jej smak jest raczej cierpki. Natomiast suszone możesz dodawać do owsianki, wypieków czy sałatek, a dżem z żurawiny wyśmienicie ...