Kilka pomysłów na owocowe śniadania

... Śniadanie to obok obiadu i kolacji najważniejszy posiłek w ciągu dnia - nie można o nim zapomnieć. Ma ono dostać potrzebnej organizmowi energii, byśmy mogli stawiać czoła codziennym wyzwaniom. A co powiecie na owocowe śniadanie? Poznaj 7 ...

dawno temu

Jak odchudzić rosół? Czyli, co zrobić by rosół był mniej tłusty?

... , nie było istną bombą kaloryczną, a jednocześnie nie wyobrażasz sobie niedzielnego obiadu bez prawdziwego rosołku, to mam dla ciebie rozwiązanie! Oto kilka rad, dzięki którym odchudzisz swój rosół i sprawisz ...

dawno temu

Tradycyjny kapuśniak, ostra meksykańska czy aromatyczna czosnkowa? Poznaj 3 przepisy na rozgrzewające zimą zupy

... aż nie zacznie brązowieć. Teraz wsyp cukier i smaż całość ok. 2 min aż cukier rozpuści się całkowicie. Dodaj czosnek, poczekaj aż troszkę się podsmaży i wlej bulion, dodaj ziemniaki i całość doprowadź do wrzenia ... oraz kukurydzę odsącz z ...

dawno temu

Co zamiast masła? Kolorowe pasty do chleba

... , zdrowsze, no i tańsze. Można je przyrządzić z przygotowanych wcześniej składników lub wykorzystać resztki z obiadu. Takie „smarowidła” świetnie uzupełniają smak chleba i bułeczek, pasują także do ryżowych ...

dawno temu

Granola - pyszny początek dnia!

... ulubiona receptura. Warto zacząć przygodę z domową granolą właśnie od niego. Czas przygotowania: 15 minut. Czas pieczenia: ok. 30 minut. Składniki na litrowy słoik: dwie szklanki płatków owsianych ... drewnianej łyżki albo silikonowej szpatułki. ...

dawno temu

Krem sułtański - przywołaj wspomnień czar

... się jednym z popularniejszych deserów. Pamiętam gablotkę w kawiarni, do której chodziłam z rodzicami niemal w każdą niedzielę po obiedzie. Za szybką stały pucharki wypełnione owocową galaretką i kremem ... delikatnie, zalej nim rodzynki i odstaw ...

dawno temu

Słodkie zawijanie, czyli jak zrobić rogaliki krok po kroku

... (pamiętaj, by pozostawić odstęp pomiędzy rogalikami). Piecz je przez 30 min w temperaturze do 170 stopni (grzanie góra i dół). Kiedy rogaliki przyrumienią się, wyjmij je z piekarnika i poukładaj na kratce, a po przestudzeniu oprósz cukrem ...

dawno temu

Rumianek dobry na wszystko!

... masło i zagnieć. Powstałe ciasto owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 min. Do miski dodaj miód, żółtko i startą na drobno skórkę oraz sok z cytryny – całość zmiksuj. Po upływie pół godziny ... z rumianku: łyżeczkę suszonych koszyczków ...

dawno temu

Żurawinowe makaroniki - nie zdołasz się im oprzeć!

... wraz z cukrem pudrem miksuj przez ok. 2 min aż będą dokładnie zmieszane, a następnie przesiej je do większej miski przez bardzo drobne sito. Dodaj 60 g białek i znowu dokładnie wszytko wymieszaj i dodaj ... miksuj całość przez 6-9 min aż masa na ...

dawno temu

Przepis na prawdziwe rogale świętomarcińskie

... wałkowaniami ciasto schładzaj przez 30 min. w lodówce. Kiedy ciasto rozwałkujesz już ostatni, czwarty raz, dokładnie zawiń je w folię spożywczą i odłóż do lodówki na min 5 godz., a najlepiej na całą ... i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 40 - 50 ...

dawno temu

Zacznij słodko Nowy Rok - przepis na szampańską babkę czekoladową

... i oprósz mąką, a następnie przelej do niej ciasto. Teraz wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 160 st. i piecz ciasto przez 45-60 min do tzw. suchego patyczka. Po upływie ok. 30 min zwiększ temperaturę ... do 170 st. Kiedy babka jest już ...

+ Pokaż więcej