Karmelowe cuda - 10 przepisów na słodkości z karmelu

... Karmelowe ciasto, pierniczki z karmelem, orzeszki w karmelu, kawa z sosem karmelowym... na samą myśl aż ślinka cieknie! ;-) Zobacz jakie cuda można wyczarować z karmelu ;-) ...

dawno temu

Ryba z pieca razy 3 - poznaj najlepsze przepisy na rybę z pieca

... Ryba zawsze jest dobrym pomysłem. Nie od dziś wiadomo, że ryby są skarbnicą pełnowartościowego białka i kwasów tłuszczowych omega-3. Jednak warto je jeść nie tylko ze względu na ich wartości odżywcze ...

dawno temu

Co pić w czasie upałów?

... równowagi organizmu, a w najgorszym wypadku do zawału czy udaru. Aby ugasić pragnienie, nawodnić organizm i dostarczyć mu niezbędnych mikroelementów podczas upałów, najlepszym wyborem będzie woda wysoko ...

dawno temu

Mała rzecz a cieszy. Przepisy na ciasteczka

... Kruche, owsiane, francuskie, z czekoladą, bakaliami, konfiturą... nie ma nic lepszego do popołudniowej kawy niż domowe ciasteczka. Zawsze tez można zabrać ze sobą tę słodka przekąskę do szkoły ... czy do pracy. Domowych wypieków nie są w stanie ...

dawno temu

Desery z ciasteczkami Oreo

... Oreo, czyli czekoladowe ciasteczka przełożone mlecznym kremem. Kto ich nie lubi? Przepadają za nimi małe i duże łasuchy. Ciasteczka można również wykorzystać jako bazę do przygotowania pysznych ciast ...

dawno temu

Karp w galarecie - najlepszy przepis i porady, jak sklarać galaretę

... Najlepszy przepis na wigilijnego karpia w galarecie Składniki: filet ze świeżego karpia, głowa karpia + cały szkielet i płetwy, nieduża porcja włoszczyzny (bez kapusty), mała cebula, 3 łyżeczki ...

dawno temu

Zrób marcepan domowym sposobem

... ! Poniżej znajdziecie niezawodny przepis na marcepan, który potem możecie wykorzystać do dekoracji świątecznych tortów, pierniczków i ciast albo stworzenia bożonarodzeniowych dekoracji. ...

dawno temu

Czas na kukurydzę!

... . Powstała z kukurydzy mąka nie zawiera glutenu, dlatego osoby będące na diecie bezglutenowej mogą nią zastąpić inne, niebezpieczne dla nich produkty mączne. 282477 Jak wybrać dobrą kolbę kukurydzy ... ? Świeżą kukurydzę poznasz po tym, że jej ...

dawno temu

Sekrety perfekcyjnego biszkoptu

... wykładamy papierem do pieczenia. Uwaga! Papierem wykładamy tylko spód, ponieważ upieczone ciasto przyklei się do boków formy, tym samym nie opadając. Następnie do formy wlewamy masę i od razu wkładamy ... ciasto do piekarnika. Nasz biszkopt ...

dawno temu

Kreatywne dekorowanie tortów

... . Boki dla urozmaicenia możesz obkleić podłużnymi biszkoptami. Dobra rada: Jeśli planujesz dekorować ciasto czekoladą lub słodyczami, to zalecam wcześniejsze pokrycie placka lekkim kremem ... przygotować spersonalizowaną notatkę na torcie. ...

dawno temu

Tanie danie - przepis na pizzę z kalafiora

... drożdżowe ciasto, przygotujcie spód z kalafiora. Oczywiście taka pizza różni się w smaku od tradycyjnej, ale zapewniam, że jest równie dobra. Zatem, jeśli lubicie kulinarne eksperymenty to zachęcam was do wypróbowania tego przepisu. Na składniki ...

dawno temu

Przepis na muffinki, które zawsze się udają

... , czekoladę. Można przygotować je też w wersji wytrawnej - wystarczy pominąć cukier, a do ciasta dodać sól, pieprz, zioła i przyprawy. Słone babeczki świetnie smakują z serem feta, suszonymi pomidorami i oliwkami. ...

dawno temu

Jak upiec sernik idealny?

... (pamiętajmy, aby nie był kwaśny), który sami zmielimy w maszynce o drobnych oczkach (najlepiej trzy razy), przepuścimy przez praskę lub zblendujemy. Dobry ser powinien być pulchny, niezbyt mokry o jednolitej ... konsystencji.
 Po drugie: jaja, ...

dawno temu

Pierogi, które zawsze się udają

... na pierogi. Poniżej zebrałam moim zdaniem najlepsze przepisy na ciasto pierogowe, które można wykorzystać do zrobienia zarówno pierogów w wersji wytrawnej, jaki i na słodko. 17473 Przepis na ciasto ... . Na wesela przygotowywano kurniki, duże ...

dawno temu

Pierwszy krok do smacznego makowca. Jak przygotować najlepszą masę makową?

... w ciasto). Mak wsyp do garnka i zalej wrzącą wodą, tak by zakryła mak (jeśli część wody wsiąknie w mak, uzupełnij braki), a kiedy woda ostygnie odsącz jej nadmiar (przy użyciu np. lnianego kuchennego ... masę makową "na bogato", powyższą ...

dawno temu

Dlaczego rabarbar należy zbierać tylko do połowy czerwca?

... Bogaty w witaminę C, pyszny, zdrowy. Jest idealnym materiałem na ciasto, kompot i babeczki. Rabarbar. Choć rośnie przez całe lato, zbierać go wolno tylko do połowy czerwca. Dlaczego? ... . Wspomaga również odporność. 17313 Zbiór rabarbaru ...

dawno temu

Słodkie zawijanie, czyli jak zrobić rogaliki krok po kroku

... Domowe rogaliki są najlepsze! A co powiecie na jeszcze ciepłe, kruche rogaliki prosto z pieca ze słodkim nadzieniem, do tego kubek gorącej kawy z mlekiem... na samą myśl ślinka cieknie ;-) Do tego dobra książka i koc. Zdradzę wam, że właśnie ...

dawno temu

Co o mące mówi nam jej typ?

... mąki - im bardziej jest oczyszczona, tym zawiera mniej składników mineralnych, a co za tym idzie - mąka ma niższy typ. Od typu mąki zależy też jej przeznaczenie - innej mąki użyjemy piekąc tort, innej przygotowując ciasto na pierogi, a jeszcze ...

dawno temu

Jaką deskę do krojenia wybrać?

... Dobra deska do krojenia to niezbędny element każdej kuchni. Drewniane, plastikowe, silikonowe, ceramiczne, szklane, bambusowe - wybór produktów na rynku może przyprawić o ból głowy. Jak w takim razie wybrać dobrą deskę do krojenia, nie wydając ...

+ Pokaż więcej