Najdziwniejsze owoce na świecie

... także do dekoracji koktajli, drinków i potraw. Pitaja 282053 Pitaja, czyli smoczy owoc lub truskawkowa gruszka, rośnie przede wszystkim w południowo-wschodniej Azji, Meksyku, Ameryce Środkowej, Australii ...

dawno temu

Kuchnia pachnąca lawendą

... – drobne, fioletowe kwiaty lawendy mogą posłużyć jako dekoracja stołu i potraw – ciast, deserów, koktajli. Podobnie jak fiołki nadają się również do kandyzowania. Kwiatami można także aromatyzować cukier ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść owoce granatu?

... potrawach, a intensywny smak sprawia, że świetnie współgra on zarówno z produktami słodkimi, jak i słonymi. Często używany jest także w roli dekoracji, gdyż intensywny kolor ziarenek efektownie ...

dawno temu

Truskawka i ananas w jednym? To możliwe!

... wyglądają jako dekoracja ciast, ciasteczek oraz deserów. Możesz na przemian ułożyć białą i czerwoną truskawkę, a twój tort będzie nie tylko smaczny, ale i wyjątkowo piękny. Możesz także stworzyć ...

dawno temu

ABC fotografii kulinarnej

... , ale także naczynie w jakim ją podamy, tło, dekoracje. Musimy zwrócić uwagę na kolory, linie, faktury, desenie, kształty. Po pierwsze: Potrawa. Musi wyglądać apetycznie i świeżo. Wybieramy ...

dawno temu

W poszukiwaniu smaku. Kalendarz imprez kulinarnych w październiku

... . Już od 6 października na terenie Ogrodu Botanicznego można będzie podziwiać wykonane przez pracowników i młodzież dekoracje z dyń. Spośród wielu punktów programu najważniejsze są trzy konkursy ...

dawno temu

Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść?

... , łyżka oliwy świeżo zmielony pieprz, sól morska. Umyj koper i odetnij liście, które zachowaj do dekoracji sałatki. Umyte fenkuły pokrój na grube plastry i posyp grubo mielonym pieprzem i solą ...

dawno temu

Niezwykła siła zamknięta w maleńkich nasionach chia. Jak ich użyć w kuchni?

... : szklanka mleka (krowiego lub roślinnego), 2 łyżki nasion chia, banan, łyżeczka miodu, szczypta kardamonu, dekoracja według uznania: jagody, porzeczki, truskawki, listki mięty, starta czekolada ...

dawno temu

Rozsmakuj się w chłodnikach

... , koperek do dekoracji. Ogórka pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z kefirem. Czosnek przeciśnij przez praskę, orzechy posiekaj i dodaj do kefiru. Wsyp sól, lubczyk i posiekaną pietruszkę. Wlej olej i posyp ...