Sztuka pieczenia muffinek - od czego zacząć?

... Od czego zacząć przygodę z muffinkami? Zanim zaczniemy wertować książki kucharskie i przeglądać kulinarne blogi w poszukiwaniu idealnego przepisu na muffinki, musimy zaopatrzyć ... do odmierzania mąki, łyżka i łyżeczka. Opcjonalnie: blender lub ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - przepis na kogel-mogel

... ? Obecnie to zapomniany smakołyk, ale w czasach, gdy czekolada i inne słodkości były trudno dostępnym rarytasem, kogel-mogel był niezastąpiony kiedy prosiliśmy mamę o "coś słodkiego" :) ... i nikt nie bał się salmonelli czy innych chorób, ...

dawno temu

Przez żołądek do... łóżka. Poznaj moc letnich afrodyzjaków

... naczynia krwionośne, dzięki czemu krew może szybciej wypełnić penisa. By arbuz zadziałał, powinno się go spożywać razem ze skórką. Wystarczy ją wycisnąć lub zmiksować na koktajl razem z miąższem ...

dawno temu

Sekrety kuchni duńskiej

... Z czym ci się kojarzy kuchnia duńska? Myślę, że wielu z nas miałoby problem z odpowiedzią na to pytania. Jednym tchem potrafimy wymienić, czym na co dzień zajadają się Francuzi, Włosi czy Hiszpanie ... na co dzień? 281902 Tradycyjnym duńskim ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Odmiany placków ziemniaczanych

... Placki z tartych ziemniaków to popularne danie w wielu światowych kuchniach. Zobacz czym różnią się niemieckie czy szwajcarskie placki ziemniaczane od tych, które goszczą na polskich stołach. ...

dawno temu

Kitchen Book TV prezentuje kapuśniak w tradycyjnej czeskiej wersji

... Zelňačka – zelná polévka to nic innego jak tradycyjny czeski kapuśniak. Czym ta zupa się różni od polskiego kapuśniaku? Przekonajcie się sami. Przepis pochodzi z kanału kulinarnego KitchenBookTV na Youtube. Zobacz też inne przepisy na dania z ...

dawno temu

Sałatka jarzynowa - nie taka oczywista jak się wydaje... Poznaj przepis i kilka ciekawostek

... jest polska? Okazuje się, że nie. Chcesz dowiedzieć się skąd się wzięła, co do niej dodać i w czym tkwi jej fenomen? Odpowiedzi na te pytania oraz przepis na sałatkę jarzynową znajdziesz poniżej. Zapraszam do lektury :) ... i sałatka jarzynowa w ...

dawno temu

Cała prawda o oleju kokosowy

... Od dłuższego czasu święci prawdziwie triumfy. Na temat jego cudownych właściwości dla zdrowia i urody krążą już prawdziwe legendy. O czym mowa? Oczywiście o oleju kokosowym. Pozyskiwany z miąższu ... . Ponadto, wpływa korzystnie na pracę serca i ...

dawno temu

Świeże zioła na wyciągnięcie ręki – od czego zacząć ich uprawę?

... rośliny, takie jak koperek, tymianek czy mięta, ale też odmiany lubiące cieplejsze klimaty – np. bazylia, oregano i kolendra. W czym uprawiać zioła? Najprostszym sposobem uprawy ziół jest ich posadzenie ... się nadmiar wody. Zazwyczaj wystarczy ...

dawno temu

Zimne nóżki - kulinarny hit PRL

... z kieliszkiem mocno schłodzonej wódki. Stąd powiedzenie "seta i galareta". Klasycznie podawało się ją z octem lub tartym chrzanem. Na czym polega sekret zimnych nóżek i jak je przygotować? Zapraszam do lektury :-) ... również marchewkę, ...

dawno temu

Sekrety kuchni bułgarskiej

... znaną bułgarską potrawą jest oczywiście sałatka szopska z pomidorów, papryki, cebuli, ogórków i owczego sera. Jednak to oczywiście nie wszystko. Co smacznego możemy zjeść w Bułgarii? Czym charakteryzuje się tamtejsza kuchnia? ... Czym się ...

dawno temu

Pierogi, które zawsze się udają

... Pierogi są bardzo wdzięcznym daniem – stwarzają wiele możliwości kulinarnych. Możesz zrobić je z czym chcesz, z tym co lubisz albo na co masz akurat ochotę. Można je gotować, smażyć na głębokim oleju ... wykorzystuję do zrobienia pierogów z ...

dawno temu

Blanszowanie - co, jak i dlaczego?

... rozkładu produktów spożywczych, dzięki czemu ich przydatność jest znacznie dłuższa. Dzięki potraktowaniu produktów wysoką, a następnie niską temperaturą zakonserwujesz zawarte w nich barwniki ...

dawno temu

Wytrawne gofry - niebanalny pomysł na śniadanie

... Gofry na śniadanie - kto nie chciałby się skusić na taki posiłek o poranku? Chrupiący przysmak można jednak podać w innej niż zwykle wersji - zamiast miodu, świeżych owoców i bitej śmietany, proponuję jajka, łososia wędzonego i rukolę. ...

+ Pokaż więcej