Cytryna nie tylko do herbaty - cytrynowe inspiracje

... Cytryna - zdecydowanie jej nie doceniamy. Latem dodajemy ją razem z miętą do wody i przygotowujemy chłodzącą lemoniadę, a zimą? Najczęściej dodajemy ją do herbaty i na tym kończą się zadania cytryny ...

dawno temu

Co znajdziesz w melonie?

... (nie tylko owocowych), w deserach i - co ciekawe - z szynką parmeńską. Dowiedz się jakie składniki odżywcze, minerały i witaminy zawiera melon i zacznij go jeść! ...

dawno temu

Domowa kiszona kapusta - jak ją przygotować?

... Sezon na kiszenie kapusty uważam za rozpoczęty! Nie ma nic lepszego jesienią i zimą niż surówka z kiszonej kapusty do obiadu! To prawdziwe źródło zdrowia, witamin i... naturalne lekarstwo ... w minimalnym stopniu były nawożone sztucznymi ...

dawno temu

Domowe masło orzechowe. Jak je zrobić? Jakich składników użyć?

... orzechowe na odchudzanie? Oczywiście, że tak! Najnowsze badania pokazują, że regularne jedzenie masła orzechowego, może pomóc pozbyć się zbędnych kilogramów. Ale nie popadaj w zbytnią euforię ... - nie traktuj tej informacji jako zachęty do ...

dawno temu

Sekrety kuchni greckiej

... Grecka uczta Oliwę dodaje się niemal do wszystkiego. Je się ją na zimno, razem z pieczywem, z mięsem, z serami, z warzywami, w sałatkach. Można wręcz powiedzieć, że grecka kuchnia jest skąpana ... jest oczywiście feta. Grecy, podobnie Włosi, ...

dawno temu

Co zrobić, by zwiększyć apetyt

... Jesteś głodny, ale na nic nie masz ochoty, więc w konsekwencji nic nie jesz, choć wiesz, że to bardzo niezdrowo? Też tak kiedyś miałam. Większość osób robi wszytko, by ich apetyt był jak najmniejszy ...

dawno temu

Sekrety kuchni portugalskiej

... potrawę, na którą składają się ryż, mięso różnych gatunków ryb, przyprawy i dużo kolendry. Owoce morza to tamtejszy skarb. Portugalczycy uwielbiają je przyrządzać w jak najprostszej formie. Krewetki ... kawy. Zwyczaje związane z jedzeniem ...

dawno temu

Co znajdziemy w brzoskwiniach?

... odżywczych. Jeżeli borykasz się z anemią, jesteś w ciąży albo chcesz oczyścić swój organizm - jedz brzoskwinie! ...

dawno temu

Odkryj cukinię na nowo

... marynowana na zimę, risotto, zapiekanki... Wydawało mi się, że przetestowałam już wszystkie przepisy. Dlatego postanowiłam podejrzeć, co inne kulinarne blogerki potrafią wyczarować z tego warzywa. Jak się okazuje z cukinii można zrobić niemal ...

dawno temu

Jak wybrać lodówkę turystyczną

... jest ułatwione. Można je zabrać ze sobą niemal wszędzie – na plażę, na piknik, do lasu, nad jezioro, bez ryzyka uszkodzenia. Niska temperatura wewnątrz przenośnego urządzenia utrzymuje się około 12 ... mogą być zasilane z gniazda zapalniczki ...

dawno temu

W poszukiwaniu smaku, czyli turystyka kulinarna

... się jak wytwarza się tradycyjne produkty. Liczy się nie tylko sam posiłek. Ważny jest również sposób podania – talerz, wspólna miska, a może liście? Do jedzenia będziemy używali sztućców, pałeczek ... zostają nam na bardzo długo w pamięci. ...

dawno temu

Owocowy świat nalewek

... Mimo, że mamy środek lata, już teraz warto pomyśleć o zimie. Podczas długich, mroźnych wieczorów i spotkań z przyjaciółmi mogą nam towarzyszyć owocowe nalewki. Aromatyczne, rozgrzewające ...

dawno temu

Zloty food trucków

dawno temu

W poszukiwaniu smaku. Kalendarz imprez kulinarnych w październiku

... . „Należy przyrządzić ciasto z jabłkami, gotowe przywieźć do Siedliska Janczar w dniu festiwalu i zaprezentować je w ciekawy sposób oraz poddać ocenie jury” - czytamy w regulaminie konkursu. Podczas ... ulicznego jedzenia w najlepszym wydaniu. ...

dawno temu

Sekrety kuchni duńskiej

... były zapełnione produktami BIO. Niemal na każdym widniał napis „100% organic”. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, kiedy odkryłam organiczne piwo i czipsy ;-) Jedzenie w Danii opiera się na naturalnych ... , ale także wołowina, drób, dziczyzna i ...

dawno temu

Sekrety kuchni gruzińskiej

... także. Cienkie, delikatne ciasto, misternie zwinięte w zgrabną sakiewkę, a w środku baranie i wieprzowe mięso, zatopione w aromatycznym bulionie. Chinkali je się rękoma. Łapiemy za czubek, nagryzamy, wypijamy ...

dawno temu
+ Pokaż więcej