Owoce morza dla początkujących. Jak je dobrze przyrządzić? Jak jeść i z jakimi dodatkami podać?

... – mają kolor szary, lekko obgotowane – przybierają pomarańczowo-różowy odcień, zamrożone – przed gotowaniem trzeba je rozmrozić, obrane, w skorupkach. Widzisz zatem, że każdy znajdzie odpowiednią ...

dawno temu

Przepis na prawdziwe rogale świętomarcińskie

... , 100 g orzechów włoskich, 100 g zblanszowanych migdałów, 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej, 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%, 3 pokruszone na okruszki podłużne biszkopty. 285027 ...

dawno temu

TOP 10 jesiennych superfoods, które podniosą twoją odporność

... . Najlepiej jest jeść żurawinę w koktajlach ze słodszymi owocami, ponieważ jej smak jest raczej cierpki. Natomiast suszone możesz dodawać do owsianki, wypieków czy sałatek, a dżem z żurawiny wyśmienicie ...