naturalne źródło magnezu

W tych produktach jest najwięcej magnezu

... Poprawia pamięć. Koi nerwy. Wzmacnia serce i układ krwionośny. Wpływa korzystnie na trawienie. Chroni przed kamicą nerkową. To jednak nie wszystko. Magnez, bo o nim mowa, jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu. ... w ...

dawno temu

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

Najlepsze źródła żelaza dla wegetarian

... rezygnują powinny w szczególny sposób zwrócić uwagę na swój jadłospis i zwiększać w nim ilości produktów, które dostarczą dużej ilości żelaza. Na szczęście jego roślinne źródła są łatwo dostępne i bardzo ... smaczne. Tofu To zdecydowany numer ...

dawno temu

Kolorowy lukier - zrób to sam!

... Chcesz uzyskać kolorowy lukier, ale nie kosztem swojego zdrowia? Zamiast używać dostępnych w sklepach barwników spożywczych, możesz użyć naturalnych barwników, które zapewne, każdy ma w domu. Zatem, jaki kolor będą miały twoje wypieki? Żółty, ...

dawno temu

Miód wrzosowy – właściwości lecznicze i zastosowanie

... jest również źródłem witamin z grupy A i B. Miód wrzosowy - właściwości lecznicze Miód wrzosowy posiada właściwości lecznicze. Ze względu na działanie rozgrzewające jest doskonałym naturalnym lekarstwem ... Jakie wartości odżywcze zawiera miód ...

dawno temu

Domowa kiszona kapusta - jak ją przygotować?

... Sezon na kiszenie kapusty uważam za rozpoczęty! Nie ma nic lepszego jesienią i zimą niż surówka z kiszonej kapusty do obiadu! To prawdziwe źródło zdrowia, witamin i... naturalne lekarstwo ... kapusta to doskonałe źródło witaminy C i witamin z ...

dawno temu

Co zawiera karob?

... Czy stosowaliście kiedyś karob? Nie? - Czas to zmienić! Karob, zwany inaczej mączką chleba świętojańskiego, jest zdrowszym zamiennikiem cukru. Jest bogaty w naturalne węglowodany, wapń, minerały i witaminy, a dodatkowo nie zawiera kofeiny. ...

dawno temu

Rzodkiewki - chrup na zdrowie

... Rzodkiewki, choć małe i niepozorne, są niezwykle cennym źródłem składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na stan naszego organizmu. Ich prozdrowotne właściwości doceniali już starożytni Grecy ... . Medycyna naturalna zaleca jedzenie ...

dawno temu

Nie tylko surówka... Przepisy z kiszoną kapustą

... Kiszona kapusta to prawdziwe polskie superfood. Jest źródłem zdrowia, witamin i... naturalnym lekarstwem na wiele dolegliwości. Warto więc jeść ją jak najczęściej i to nie tylko w postaci surówki do dania głównego. Zebrałam dla was najlepsze ...

dawno temu

Właściwości granatów

... Owoce granatowca znane są od tysięcy lat i tego czasu uznawane są za źródło młodości, witalności i płodności. Zawierają wiele cennych witamin i składników odżywczych takich jak: witaminy A, B, C ... oraz E, a także magnez, fosfor, potas, wapń, ...

dawno temu

7 pomysłów na banany

... Banany są bogatym źródłem wszystkich najważniejszych witamin dla naszego organizmu - zawierają witaminy: A, C, E, K oraz tez grupy B. Dodatkowo znajdziemy w nich przede wszystkim duże ilości potasu ... , a także błonnik, magnez, fosfor i wapń. ...

dawno temu

Czereśnie - dlaczego warto je jeść?

... wapnia, potasu, żelaza i magnezu, a także witamin. Jednak należy pamiętać, że czereśnie, choć aż w 80 proc. składają się z wody, są wysokokalorycznymi owocami, dlatego jeżeli odchudzasz się, powinieneś ... ograniczyć ilość zjadanych czereśni. ...

dawno temu

Pomidor na 7 sposobów

... Dlaczego warto jeść pomidory? Bo są cennym źródłem likopenu, czyli naturalnego barwnika, który jest najsilniejszym spośród utleniaczy zaliczanych do grupy karotenoidów. Zawarty w pomidorach likopen ...

dawno temu

O czosnku słów kilka

... , zapiekanek, duszonych warzyw, grzanek... Można tak długo wymieniać. Nie zapominajmy również o jego działaniu prozdrowotnym. Czosnek to naturalny antybiotyk. Teraz, kiedy powoli zbliża się sezon grypowy, warto częściej sięgać po tę przyprawę, ...

dawno temu

Domowa uprawa kiełków w 5 krokach

... Kiełki są nieocenionym źródłem zdrowia, gdyż wszystkie witaminy, minerały i składniki odżywcze, które znaleźlibyśmy w dojrzałych warzywach, w kiełkach zawarte są w skoncentrowanej formie ... – przede wszystkim C, E, H i te z grupy B oraz ...

dawno temu

Zapomniane warzywo - kalarepa

... Kalarepa jest warzywem, o którym trochę zapomnieliśmy i nie wykorzystujemy jej w kuchni, a szkoda, bo jest ona źródłem niemalże wszystkich witamin i składników mineralnych, które dobroczynnie wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. ...

dawno temu

Powiązane Tematy