wędzona makrela

Czy warto sięgać po wędzone ryby?

... Dlaczego lubimy wędzone ryby? Bo są smaczne same w sobie i nie trzeba wiele, by stworzyć smaczne i szybkie danie. Ale czy wędzone ryby są dobrym wyborem? Na co zwrócić uwagę kupując wędzone ryby ... ? Jak je przygotować, by były smaczne? ...

dawno temu

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Wytrawne gofry - niebanalny pomysł na śniadanie

... Gofry na śniadanie - kto nie chciałby się skusić na taki posiłek o poranku? Chrupiący przysmak można jednak podać w innej niż zwykle wersji - zamiast miodu, świeżych owoców i bitej śmietany, proponuję jajka, łososia wędzonego i rukolę. ...

dawno temu

Placki ziemniaczane bez tajemnic

... i wędzonym łososiem albo musem z makreli lub pieczonych warzyw (papryki, cukinii, bakłażana). Ciasto na placki także może podlegać licznym modyfikacjom. Dlatego aby urozmaicić nasze danie, warto ...

dawno temu

Tagliatelle z sosem carbonara z kurkami

... Składniki 200 gramów makaronu, 2 jajka, 200 gramów wędzonego boczku, 200 gramów kurek, łyżka parmezanu, ząbek czosnku, ¼ szklanki śmietany 30 proc., pieprz i sól do smaku. 17435 ...

dawno temu

Sekrety kuchni chorwackiej

... . Poza tym ten region oferuje nam ziemniaki, kiszoną kapustę, groch, grzyby, kozie i krowie mleko oraz przepyszne sery (np. ser basa i sery wędzone). Potrawy tego regionu są bardzo sycące i dają dużo energii ... , suszonego lub wędzonego sera ...

dawno temu

Co powinny jeść osoby pracujące umysłowo?

... zapamiętywanie i poprawiają procesy uczenia się. Sardynki, łosoś, makrela czy tuńczyk świetnie zgrywają się z sałatkami warzywnymi. Jednak bądźmy koleżeńscy – ich zapach może przeszkadzać naszym ... współpracownikom, dlatego pastę z tuńczyka do ...

dawno temu

Sekrety kuchni duńskiej

... Duńczycy chętnie zajadają się także serami. Żółte, wędzone, topione, pleśniowe – każdy znajdzie coś dla siebie. Tradycyjnym napojem jest piwo. Duńczycy słyną również z produkcji tego trunku. Oprócz ... . Jego przygotowanie zajmuje ponad dobę. ...

dawno temu

Fasolka po bretońsku - poznaj przepis i kilka ciekawostek

... wędzonego, duże wędzone żeberko, 350 g ulubionej kiełbasy, duża cebula, 2 ząbki czosnku, 30 g koncentratu pomidorowego, łyżeczka ostrej papryki, sól, świeżo mielony pieprz, 2 liście laurowe, łyżka majeranku ...

dawno temu

Sekrety kuchni portugalskiej

... są podawane w sosie czosnkowym lub w gęstej zupie açorda de marisco, przyrządzanej z miąższu chleba. Inne ryby, które są tam często jadane to makrela, okoń i cefal. Oprócz ryb dieta północnej części ...

dawno temu

Sushi inne niż zwykle

... masie i poprósz sezamem. Banana można pokroić w plasterki jak sushi. Naleśnikowe sushi Składniki: 4 naleśniki, łosoś wędzony w plastrach, serek twarogowy, 4 listki sałaty, koperek, cytryna ...

dawno temu

Śniadanie na mieście? Czemu nie

... od śniadania na mieście. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Kiedy żona ma ochotę na wędzonego łososia z sałatką, mąż marzy o porządnej jajecznicy na boczku, dzieci dopominają się o naleśniki ...

dawno temu

Co zabrać na piknik?

... także wytrawne tartinki lub muffinki z fetą, szpinakiem, suszonymi pomidorami, szynką. Ja polecam zawijasy z tortilli – dodatki są dowolne – salami, wędzony łosoś, rukola, wszystko zależy od tego, co lubicie ...

dawno temu

Rumianek dobry na wszystko!

... Składniki: wędzona ryba lub smażone mięso z piersi kurczaka, marchewka, kwiaty stokrotek, mieszanka sałat, oliwa z oliwek, pieprz i sól do smaku. Wystarczy, że wszystko ze sobą zmieszasz w dowolnych ...

dawno temu

Sałatki w słoiku - smacznie, zdrowo, kolorowo

... potrawy. Unikajmy więc świeżego czosnku, cebuli, serów pleśniowych, wędzonych ryb. Zrezygnujmy też ze składników, które mogą zmienić swój kolor i smak (jabłko, gruszka, awokado), gdyż zepsują one ...

dawno temu

Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść?

... tego czasu zmiksuj zupę, dodaj śmietanę i pozostałe pół kostki masła. Na wierzch możesz położyć grzanki, paski szynki albo wędzonego łososia. I zupa z fenkułu gotowa! Smacznie, zdrowo i szybko. 282289 ...

dawno temu

Jak skomponować deskę serów?

... – podajesz sery owcze, krowie, kozie, pleśniowe, twarde i miękkie. Drugie – temat – np. tylko sery włoskie, francuskie, polskie, albo wędzone. Sery powinny się uzupełniać, aby zapewnić harmonijne ...

dawno temu

Powiązane Tematy