żeberka w miodowej glazurze

Dla głodnych wrażeń - żeberka w miodowej glazurze

... Poszukujecie pomysłu na obiad dla całej rodziny? A może skusicie się na żeberka w smakowitej miodowej glazurze? Przepis jest bardzo prosty, a mięso wychodzi soczyste i delikatne. Zanim przystąpicie ... do gotowania, musicie zaopatrzyć się w ...

dawno temu

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

Przełam tradycycję - zupa ogórkowa na 3 sposoby

... Cudownie kwaśna, rozgrzewająca, gotowana na żeberkach - taka powinna być idealna zupa ogórkowa. Tradycyjna, polska, najlepsza. Kojarzy się nam z rodzinnym domem. Gotowały ją nasze mamy i babcie. Ile ... Klasyczna zupa ogórkowa Składniki: 0,5 kg ...

dawno temu

Fasolka po bretońsku - poznaj przepis i kilka ciekawostek

... wędzonego, duże wędzone żeberko, 350 g ulubionej kiełbasy, duża cebula, 2 ząbki czosnku, 30 g koncentratu pomidorowego, łyżeczka ostrej papryki, sól, świeżo mielony pieprz, 2 liście laurowe, łyżka majeranku ... - nie będziesz musiał jej ...

dawno temu

Poznaj sekrety udanego lukru

... . Do zdobienia ciasteczek najbardziej popularny jest lukier królewski, glazurą polewamy babki, mazurki i pączki, a lukier plastyczny idealnie nadaje się do tworzenia wspaniałych cukrowych dekoracji ... brytyjskiej rodziny królewskiej. Zatem, ...

dawno temu

Marynowanie kurczaka na grilla - najlepsze sposoby

... szczypta soli Kurczak w marynacie miodowo – musztardowej 1/4 szklanki musztardy 1/4 szklanki oliwy z oliwek 3 łyżki miodu 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki słodkiej papryki 17298 ...

dawno temu

Przepis na najlepszy dodatek do keksu - rodzynki w miodzie i rumie

... , tak by zakrył rodzynki, zakręć słoik i odstaw go w to samo miejsce. A kiedy święta miną i znikną wszystkie rodzynki, rumowo-miodową zalewę możesz jeszcze wykorzystać. Przelej ją przez bibułkę lub filtr do kawy i dodaj do rozgrzewającej ...

dawno temu

Cykoria - zaproś ją do swojej kuchni!

... żurawiny. Świetnie komponuje się także z jabłkami i gruszkami. Do tego ser pleśniowy i sos cytrynowo-miodowy lub balsamiczny. Pycha! 17566 Blanszowaną lub upieczoną pod beszamelem cykorię można podać ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść melony?

... z nich komponuje się lepiej z innymi dodatkami. Melon kantalupa posiada soczysty i aromatyczny miąższ, dlatego jest idealnym dodatkiem do sałatek (nie tylko owocowych). Natomiast żółty melon miodowy ...

dawno temu

Granola - pyszny początek dnia!

... ? Bazą granoli są płatki owsiane bądź orkiszowe. Ja najczęściej wybieram górskie. Słodka glazura powstanie z tłuszczu i cukru, które dodamy do granoli. Cukier możesz zastąpić płynnym miodem, cukrem ...

dawno temu

Wegańskie dania z grilla

... grillować także… ananasa! Ja polecam go z sosem imbirowo-miodowym. Do jego wykonania potrzebować będziesz: 4 łyżki białego rumu, 4 łyżki płynnego miodu, 3 cm rozgniecionego korzenia imbiru ...

dawno temu

Z naleśnikiem dookoła świata

... morskiej. Japonia Japońskie naleśniki dorayaki wypełnione są słodkim farszem. Placki robi się z bardzo popularnego w Japonii gąbczastego ciasta miodowego o nazwie kasutera (castella ...

dawno temu

Powiązane Tematy