Właściwości odżywcze chia

Te malutkie nasiona kryją w sobie wiele leczniczych właściwości. Z języku Majów "chia" oznaczało "siłę" - i rzeczywiście włączenie nasion chia do diety zapewnia nam dobre zdrowie i energię. Roślina ta reguluje perystaltykę jelit, obniża poziom złego cholesterolu, a ponadto jest naturalnym antyoksydantem. Chia to doskonały wypełniacz dania, który sprzyja odchudzaniu.

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Gdzie warto pojechać, żeby dobrze zjeść? Imprezy kulinarne w sierpniu Czas na kukurydzę! W poszukiwaniu smaku. Kalendarz imprez kulinarnych w październiku Sekrety kuchni czeskiej Dlaczego powinniśmy pić czerwoną herbatę? Dlaczego warto pić zieloną kawę? Cukinia w naszej diecie Graty do herbaty Imprezy kulinarne we wrześniu Właściwości komosy ryżowej Kuchnia pachnąca lawendą Kulinarna podróż po Włoszech