Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Smaki dzieciństwa - podpłomyki Rosół bez tłuszczu? Tak! Idealny na diecie i jako baza do zup Smacznie i po polsku Chałwa - zrób ją w sam, to wcale nie takie trudne! Suszymy śliwki w domu Rozgrzewające napoje - idealne na jesienne wieczory Oliwki w roli głównej Wiem co zjem. Dzień francuski Kiszona kapusta - przepis Przepis na mango lassi z dynią Smaki dzieciństwa - rurki z bitą śmietaną Brokuł w roli głównej - 6 pomysłów na wykorzystanie go w kuchni