Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Shake - pysznie, zdrowo, kolorowo Czego nie może zabraknąć w twojej kuchni? Przepis na domowy smalec Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową Przepis na surówkę z kiszonej kapusty Tradycyjny kapuśniak, ostra meksykańska czy aromatyczna czosnkowa? Poznaj 3 przepisy na rozgrzewające zimą zupy Poznaj przepis na wytrawne babeczki ze szpinakiem Sałatki w słoiku - smacznie, zdrowo, kolorowo Omlet na 6 sposobów 10 pysznych przepisów na wołowinę Tanie danie - przepis na warzywne kotleciki z brokuła, ryżu i sera Panna cotta - zrób to sam!