Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Zdrowy sok z grapefruita, gruszki, ananasa i imbiru - przepis Otylii Jędrzejczak Dziś Światowy Dzień Makaronu! Z tej okazji poznaj przepis na najbardziej makaronowe danie Przepis na kremową zupę z soczewicy Miksuj na zdrowie. Koktajl malinowy Zasmakuj w kremowych zupach Obiad w wersji wegetariańskiej Tanie danie - przepis na zakręcone mini pizze Śląskie od kuchni Słoneczny koktajl prosto z San Escobar, czyli sabroso cóctel con San Escobar Czekoladowe desery - trufle, ciasteczka, torty... Co wybierzesz? Gofry gofrom nierówne 5 smakowitych pomysłów na malinowe dania i desery