Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Racuchy jak u babci. Poznaj przepis na pyszne racuszki z jabłkami Prawdziwy, staropolski, dojrzewający piernik - poznaj przepis, bo to już ostatni dzwonek by zagnieść piernik Domowe ptysie - zrób je sam Żurawinowe makaroniki - nie zdołasz się im oprzeć! Sushi inne niż zwykle Szampański Sylwester? Nie tylko! Poznaj 9 pomysłów na kolorowe drinki Kawa z czekoladą i chili - rozgrzewający sposób na jesień Tanie danie - przepis na zapiekankę makaronową z mięsem mielonym Pyszny, domowy budyń Pasta jajeczna - poznaj przepis na szybkie śniadanie Jak zrobić sałatkę grecką? Piszinger, czyli kruche wafle przekładane masą