właściwości kaszy jaglanej

Kasza jaglana - dlaczego warto ją jeść?

... Kasza jaglana jest jedną z najstarszych i najzdrowszych kasz, mimo to dość rzadko gości na naszych stołach. Charakteryzuje się oryginalnym smakiem, dlatego odnajdziemy ją w przepisach zarówno ... na słone, jak i słodkie dania. Warto wprowadzić ...

dawno temu

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Co zawiera kasza jaglana?

... Kasza jaglana jest jedną z najstarszych i najzdrowszych kasz, mimo to dość rzadko gości na naszych stołach. Charakteryzuje się oryginalnym smakiem, dlatego odnajdziemy ją w przepisach zarówno ...

dawno temu

12 smacznych pomysłów na dania z kaszą jaglaną

... Kasza jaglana smakuje zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej. Warto ją włączyć ponieważ nie zawiera glutenu, obfituje natomiast w łatwo przyswajalne białko, witaminy z grupy B, witaminę E, żelazo i miedź. Pasuje do mięs, sosów, sałatek, ...

dawno temu

Kasza kuskus w roli głównej

... Kasza kuskus jest bardzo wdzięcznym produktem w kuchni, ponieważ jej przygotowanie jest niezwykle łatwe (wystarczy zalać ją wrzątkiem i odczekać kilka minut), a dodatkowo smakowo komponuje ... się świetnie w daniach obiadowych, jak i deserowych. ...

dawno temu

Bananowe sushi

... Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki ... wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - kasza manna z sokiem malinowym

... Kasza manna z sokiem malinowym lub rodzynkami - zmora wielu małych niejadków, ale w tym wypadku byłam wyjątkiem i ku uciesze moich rodziców wręcz zajadałam się kaszą manną. Co ciekawe ... , wielu z nas pamięta doskonale jej smak, a nie wie jak ...

dawno temu

Pyszny, domowy budyń

... deser, który wymaga nieco więcej czasu i ilości składników, ale efekt jest wspaniały. Kasza jaglana jest nie tylko zdrowa, ale też bardzo smaczna i stanowi idealną bazę do budyniu. 17413 Składniki: 80 ... g gorzkiej czekolady, szklanka ...

dawno temu

Kasza gryczana w 12 niesamowicie smacznych odsłonach

... Kasza gryczana często nazywana jest polskim superfood i słusznie! Nie tylko jest bardzo zdrowa, ale także świetnie komponuje się zarówno z klasycznymi, słonymi daniami, jak również stanowi idealną ... bazę do dań na słodko. Kasza gryczana ze ...

dawno temu

Dobroczynne właściwości kiwi

... Kiwi, czyli owoce aktinidii, posiada wiele prozdrowotnych właściwości, dlatego warto wprowadzić je do swojej codziennej diety. Zazwyczaj używamy je jako składnik sałatek owocowych albo koktajli ... , ale czy wiedzieliście, że kiwi wspaniale ...

dawno temu

Poznaj właściwości kardamonu

... Kardamon dzięki swoim licznym właściwościom prozdrowotnym i wspaniałemu smakowi i aromatowi został okrzyknięty królową wszystkich przypraw. Cechuje się charakterystycznym, korzennym aromatem i należy ... do najdroższych przypraw na świecie. ...

dawno temu

Miód wrzosowy – właściwości lecznicze i zastosowanie

... Z miodem kojarzą mi się naleśniki, kanapki z białym serem i kruche ciasteczka. Dlaczego postanowiłam dodać wpis o miodzie? Otóż nie każdy zdaje sobie sprawę z cennych właściwości miodu wrzosowego, który charakteryzuje się dość mocnym zapachem i ...

dawno temu

Właściwości poziomek

... Poziomki, tak małe, a takie wielkie ze względu na swoje prozdrowotne właściwości. Są znane medycynie naturalnej od bardzo dawna. Nasze babcie stosowały owoce poziomek w celu leczenia przeziębienia ... i chorób dziąseł, a liście służyły za okłady ...

dawno temu

Bogate właściwości marchewki

... Marchewka jest jednym z pierwszych warzyw, które wprowadzane są do diety dzieci. Świadczy to o jej bogatych właściwościach i łagodnym wpływie na organizm. Jakie plusy niesie ze sobą jedzenie marchewek? ...

dawno temu

Bananowe "sushi"

... Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki ... wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem ...

dawno temu

Czas na kukurydzę!

... jest najpopularniejszą rośliną uprawną świata, nic dziwnego, gdyż jest cennym źródłem witamin i składników mineralnych, także kwasów omega-3. Spożywamy ją głównie pod postacią płatków, kasz i mąki ... kukurydzianej lub ugotowanych kolb jako ...

dawno temu

Powiązane Tematy