żółta soczewica

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Tanie danie - przepis na pyszny krem z soczewicy

... na jego składniki więcej niż 20 złotych, to koniecznie zapoznaj się z poniższym przepisem. Dziś na obiad zupa z soczewicy - smaczna i zdrowa. Smacznego! :) ... Pyszna zupa krem z czerwonej soczewicy Kiedy pierwszy raz zobaczyłam przepis na ...

dawno temu

Przepis na kremową zupę z soczewicy

... Kremowa zupa z soczewicy to idealny pomysł na obiad - jest smaczna, sycąca i na pewno zasmakuje miłośnikom nieco ostrzejszych smaków. Talerz takiej rozgrzewającej zupy jest na wagę złota w pochmurne, jesienne dni - takie jak dziś. Ja już wiem co ...

dawno temu

Fasolka szparagowa - jedz na zdrowie

... Latem i jesienią zajadamy się fasolką szparagową. I słusznie, bo te żółte i zielone strączki to prawdziwa skarbnica wartości odżywczych, a ze względu na niewielką zawartość kalorii nie tuczy. Smakuje ... . Początkowo hodowano ją jedynie na ...

dawno temu

Wartości odżywcze fasolki szparagowej

... Żółta czy zielona? Bez względu na to, jaki kolor wybierzesz, fasolka szparagowa dostarczy twojemu organizmowi wielu cennych substancji odżywczych, składników mineralnych i witamin. Poza tym, że jest smaczna i zdrowa, zawiera również niewielką ...

dawno temu

Czas na kukurydzę!

... Kukurydza kojarzy się nam głównie z kuchnią meksykańską. W Polsce powszechnie znana i uprawiana jest jej żółta odmiana, ale istnieją jeszcze trzy – biała czerwona i... niebieska. Obok pszenicy i ryżu ... . Nie kupuj kukurydzy, której kolby ...

dawno temu

Kolorowy lukier - zrób to sam!

... Chcesz uzyskać kolorowy lukier, ale nie kosztem swojego zdrowia? Zamiast używać dostępnych w sklepach barwników spożywczych, możesz użyć naturalnych barwników, które zapewne, każdy ma w domu. Zatem, jaki kolor będą miały twoje wypieki? Żółty, ...

dawno temu

Jak skomponować deskę serów?

... zaaranżowana deska zachwyci nawet tych najbardziej wymagających :-) Możesz pójść na żywioł i położyć na niej to, co akurat masz w lodówce – kawałek żółtego sera, kawałek pleśniowego, mozzarellę, fetę, garść ...

dawno temu

Patison - z czym się to je?

... . Po tym czasie zdejmij pokrywkę z naczynia i ponownie piecz danie przez 30 min. I faszerowane patisony gotowe! :) 282604 Patisony w cieście z sosem z soczewicy Składniki: 2 patisony, 4-5 łyżek oleju ... słonecznikowego szklanka mąki, łyżeczka ...

dawno temu

Przepisy na warzywne pasztety - nie tylko dla wegetarian

... lub resztek ugotowanej kaszy. Pyszny pasztet można przygotować z fasoli, ciecierzycy, soczewicy, cukinii, marchewki, batatów, selera, szparagów, dyni, buraków itd. Smak warto też wzbogacić grzybami, orzechami, żurawiną albo suszonymi pomidorami. ...

dawno temu

Curry – jakie ma właściwości i dlaczego jest takie pyszne?

... . Jego głównym składnikiem jest pasta curry, czyli aromatyczna mieszanka ziół i przypraw. Pasty występują w trzech kolorach: zielonym, żółtym i czerwonym. Czym się różnią do siebie ... ? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i ...

dawno temu

Najdziwniejsze owoce na świecie

... centymetrów. Pokryty jest brązowo żółtą lub zielonkawą kolczastą skórką, która pęka, kiedy owoc jest już dojrzały. Miąższ ma jasną, kremową barwę i konsystencją przypomina budyń. Nasiona są wielkości ... lub krzewach o kolczastych gałęziach. ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kurki i jak można je wykorzystać w kuchni?

... , najczęściej przy sosnach, ale także w wysokich trawach. Pojawiają się już w czerwcu. Sezon trwa do października. 281955 Trudno nie zauważyć kurek, ponieważ rosną w skupiskach. Mają żółte wypukłe ... blaszkami. Zwarty, jasnożółty miąższ jest ...

dawno temu

Pieczemy tarty - na słono i na słodko!

... , papryki, oliwek, sera żółtego lub mozzarelli do posypania, sosu przygotowanego z jajka zmieszanego z koncentratem pomidorowym i jogurtem naturalnym. 281752 Sos jogurtowo-pomidorowy wylewamy delikatnie ...

dawno temu

Jedzmy pokrzywę!

... blanszowanych i posiekanych liści pokrzywy, 2 łyżki posiekanych orzechów pinii (lub nerkowca), 3 ząbki czosnku, 2 łyżki tartego, żółtego sera, oliwa z oliwek, sól i świeżo zmielony pieprz do smaku. Pesto ... -4 garście młodych liści pokrzywy, 6 ...

dawno temu

Powiązane Tematy