piernik dojrzewający

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Kulinarna podróż po Włoszech

... oraz dojrzewającymi w słońcu pomidorami – ale to nie wszystko. Jeżeli tak jak ja dopiero zaczynasz swoją przygodę z włoską kuchnią, zapraszam cię na kulinarną podróż do Włoch – będzie pysznie, obiecuję :). ... Im prościej, tym lepiej Świeże, ...

dawno temu

Kasztany - teraz są najsmaczniejsze!

... Kasztany jadalne dojrzewają we wrześniu i październiku, a więc właśnie trwa na nie sezon. Uliczni sprzedawcy kasztanów to stały element jesiennego krajobrazu we francuskich i włoskich miastach ...

dawno temu

Papierówki - jabłka do zadań specjalnych

... Lato pachnie papierówkami. To jedne z najwcześniej dojrzewających jabłoni. Jabłka papierówki mają żółtozielony kolor i lekko kwaskowaty jasny miąższ. Nadają się do jedzenia na surowo, ale równie ...

dawno temu

Lepimy wigilijne pierogi i już odliczamy dni do świąt!

... , które możesz przygotować znacznie wcześniej, np. pierniczki, by zmiękły, piernik, aby dojrzał i wigilijne pierogi, by... rankiem 24 grudnia nie pakować prezentów i gotować barszczu rękami oprószonymi ...

dawno temu

Polska wigilia - 12 tradycyjnych potraw

... i kluski z makiem. Odpowiada też za kompot i smażenie ryby. Z kolei ja, od kilku lat przygotowuję rybę po grecku, śledzie, piekę piernik i keks. ...

dawno temu

Jarmarki Bożonarodzeniowe 2016 w Polsce - musisz tam być!

... staje się tłem dla bajkowej scenerii... Wśród pachnących lasem choinek, aromatu grzanego wina i czekoladowych pierników, na mieszkańców Wrocławia i turystów czeka moc świątecznych niespodzianek ... i atrakcji. Magia świąt oczaruje każdego – ...

dawno temu

Ocet - jakie są jego rodzaje? Jak wybrać najlepszy?

... dojrzewać w drewnianych beczkach przez wiele lat. Ocet balsamiczny to składnik wielu sałatkowych dressingów. Poza tym można go wykorzystać do przygotowania marynat i sosów. Co ciekawe, świetnie komponuje ...

dawno temu

Sekrety kuchni gruzińskiej

... śródziemnomorskiego klimatu. W słońcu dojrzewają soczyste pomidory, arbuzy, melony, winogrona i bakłażany. Jednak najbardziej charakterystycznym gruzińskim owocem jest persymona. Rosną tam również oliwki ...

dawno temu

Jak przechowywać żywność?

... zachowają świeżość i wartości odżywcze przez trzy, cztery dni. 282161 Dolne szuflady nadają się także do przechowywania twardych, dojrzewających serów. Pamiętaj jednak, by wcześniej umieścić je ...

dawno temu

Powiązane Tematy