Czym można zastąpić sól?

... i spożywamy ich znacznie więcej. Czym można zastąpić sól w naszej diecie, tak by nie ucierpiał na tym smak przygotowywanych potraw? Jakie są zdrowsze zamienniki soli? ...

dawno temu

Czereśnie - dlaczego warto je jeść?

... , dlatego trzeba czerpać z niego pełnymi garściami, dopóki jeszcze trwa. Dowiedz się jakie właściwości posiadają owoce czereśni, jak je przechowywać i co można z nich przygotować. ... Czereśnie – jedz na zdrowie W wypadku czereśni reguła „nie ...

dawno temu

Co jeść, żeby chciało się jeść?

... Zazwyczaj chcemy, aby nasz apetyt był jak najmniejszy i robimy wszytko, by ograniczyć ilość jedzenia, które spożywamy. A co jeśli ktoś nie ma apetytu? Jesteś głodny, ale nie masz na nic ochoty ... i w konsekwencji nie jesz nic. Kiedyś borykałam ...

dawno temu

Co jeść w pracy?

... Kiedy jesteśmy pochłonięci wirem pracy, a dodatkowo za oknem prawie trzydziestostopniowy upał, wówczas nie mamy czasu ani ochoty na jedzenie czegokolwiek. Jednak pamiętajmy, że drugie śniadanie ... śniadanie przed wyjściem do pracy - ...

dawno temu

Jedzmy grejpfruty!

... Choć nie wszyscy lubią grejpfruty ze względu na ich gorzkawy smak, to powinniśmy je jeść, bo są skarbnicą wielu ważnych dla naszego zdrowia elementów. Przede wszystkim wzmacniają odporność organizmu ... . Ponadto owoce te zawierają kawas ...

dawno temu

Robimy przetwory - o czym trzeba pamiętać

... do 20 minut. O czym należy pamiętać? 282995 Do przygotowania przetworów używajmy tylko świeżych, nieuszkodzonych owoców i warzyw z pewnego źródła. Najlepsze będą oczywiście te z własnego ogródka ... z dodatkiem przypraw. Można je marynować w ...

dawno temu

Czym kusi kuchnia węgierska?

... Kulturę węgierską łączą trzy elementy: Słońce, wino i przepyszne jedzenie. Dodając do tego urlop, masz gotowy przepis na najsmaczniejsze wakacje w życiu. Najczęstszymi odpowiedziami, gdy myślimy ... oraz cebuli. Te cztery warzywa są składnikiem ...

dawno temu

Co znajdziesz w melonie?

... (nie tylko owocowych), w deserach i - co ciekawe - z szynką parmeńską. Dowiedz się jakie składniki odżywcze, minerały i witaminy zawiera melon i zacznij go jeść! ...

dawno temu

Jedzmy orzechy!

... Pośród wszystkich bakalii to orzechy są najbardziej wartościowymi produktami. Owszem, posiadają dużą ilość tłuszczów, ale są to nienasycone kwasy tłuszczowe, które pozytywnie wpływają na organizm – powinny o tym pamiętać osoby będące na diecie. ...

dawno temu

Co to jest BLW i dlaczego wychwalam je pod niebiosa?

... Zachęca do jedzenia, usamodzielnia, uczy posługiwania się sztućcami. Baby Lead Weaning, czyli metoda, która zakłada naukę samodzielnego jedzenia już na początku wprowadzania dziecku stałych pokarmów, robi się coraz bardziej popularna. I nie ma w ...

dawno temu

Sekrety kuchni duńskiej

... Z czym ci się kojarzy kuchnia duńska? Myślę, że wielu z nas miałoby problem z odpowiedzią na to pytania. Jednym tchem potrafimy wymienić, czym na co dzień zajadają się Francuzi, Włosi czy Hiszpanie ... były zapełnione produktami BIO. Niemal na ...

dawno temu

Co jeść, by nie przytyć w czasie urlopu?

... sukienka zrobiła się trochę za ciasna. „Może zbiegła się w praniu?” - myślimy. Brzmi znajomo? Czy taki scenariusz musi powtarzać się co roku? Jak spędzić urlop tak, by odpocząć i jeść smacznie ... wszystkim, co znajdzie się w zasięgu naszej ręki ...

dawno temu

W czym tkwi sekret barszczu ukraińskiego?

... , 5 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, 3 liście laurowe, sól i pieprz do smaku. Gotowanie barszczu ukraińskiego zacznij od przygotowania wywaru - umyj mięso, włóż je do garnka z zimną wodą ... i zagotuj. Gdy na powierzchni pojawią się ...

dawno temu

Jak poprawnie jeść małże?

... powinieneś dowiedzieć się jak poprawnie powinno się jeść małże. To nie takie oczywiste, jak mogłoby się wydawać. ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kurki i jak można je wykorzystać w kuchni?

... W lasach już pojawiły się kurki. Jednak ci, którzy nie lubią lub nie mogą wybrać się na grzybobranie, nie muszą rezygnować z tych grzybów. Bez problemu dostaniemy je w sklepach i na bazarach. Warto ... zaprosić kurki do swojej kuchni. Mają ...

dawno temu

Oszczędzanie w kuchni, czyli jak wykorzystać resztki jedzenia?

... Najwięcej wydajemy na jedzenie. Kupujemy za dużo, robimy zapasy ja na wojnę, a potem okazuje się, że połowa produktów w naszej spiżarni i lodówce już od dawna nie nadaje się do spożycia… znacie ... pieniędzy w portfelu i lepsze samopoczucie, ...

dawno temu

Sekrety kuchni bułgarskiej

... znaną bułgarską potrawą jest oczywiście sałatka szopska z pomidorów, papryki, cebuli, ogórków i owczego sera. Jednak to oczywiście nie wszystko. Co smacznego możemy zjeść w Bułgarii? Czym charakteryzuje się tamtejsza kuchnia? ... Coraz częściej ...

dawno temu

Jedzmy jabłka!

... – są nie tylko bardzo smaczne, dają szerokie pole do popisu w kuchni, ale także pomagają zadbać o urodę i smukłą linię. Dowiedz się dlaczego warto jeść jabłka. ... Jabłko źródło zdrowia Dietetycy zalecają, aby jadać nie jedno, ale dwa jabłka ...

dawno temu

Zdrowe tłuszcze, które warto jeść

... Tłuszcze – dobre i złe, nienasycone i nasycone, roślinne i zwierzęce... Istnieje wiele rodzajów tłuszczów, ale które dobrze, a które negatywnie wpływają na nasze zdrowie? Dowiedz się, jakie produkty powinieneś jeść, by dostarczyć swojemu ...

dawno temu

Garść informacji o brzoskwiniach. Dlaczego warto je jeść?

... właściwości brzoskwiń i zacznij je jeść codziennie – dopóki mamy dostęp do świeżych i soczystych owoców, bo zimą pozostaną nam do dyspozycji suszone brzoskwinie, które z resztą są równie smaczne i zdrowe. ... , dlatego są polecane chorym na ...

dawno temu

Bananowe "sushi"

... Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki ... wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem ...

dawno temu

Wszystko, czego jeszcze nie wiesz o truskawkach

... Zbliża się sezon na truskawki. Coraz częściej można je spotkać u przydrożnych sprzedawców. W sklepach są praktycznie przez cały rok, ale nigdy nie smakują tak dobrze, jak teraz. Od dziecka lubiłam truskawki, ale najlepsze dla mnie zawsze były te ...

dawno temu

Czekoladowy lukier? Czemu nie!

... Chcesz, aby twoje czekoladowe ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe? Ozdób je czekoladową glazurką! Smacznego! ...

+ Pokaż więcej