Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

SÅ‚odkie inspiracje

Podziel siÄ™:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Papryka w 17 smacznych odsłonach Mango w roli głównej - kilka pomysłów jak wykorzystać ten owoc w kuchni Przepis na malinowy obłoczek - lepszego ciasta nigdy nie jadłeś! Nocna owsianka, czyli błyskawiczne śniadanie, które zrobi się samo Owocowy świat nalewek Maliny inaczej, czyli malinowy sos na słono Karkówka poleca się na obiad Pasta jajeczna - poznaj przepis na szybkie śniadanie Przepis na najlepszy dodatek do keksu - rodzynki w miodzie i rumie Niebanalne przepisy na tortillę Oliwki w roli głównej Sernik na zimno - numer jeden wśród letnich deserów