Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Kasza kuskus w roli głównej Karp inaczej - 10 pomysłów na wigilijnego karpia Tęczowy tort My Little Pony krok po kroku Tanie danie - przepis na kurczaka z makaronem w sosie pieczarkowym Sposób na szampańską zabawę do białego rana! Przepisy desery z nutką szampana Pyszne pesto z orzeszkami pinii Sałatka z cykorii - przepis Brokuł w roli głównej - 6 pomysłów na wykorzystanie go w kuchni Makaron z kurczakiem i warzywami - przepis na obiad w 30 minut Pierś z kurczaka z warzywami zapiekana pod warkoczem ciasta francuskiego Jajko na twardo czy miękko? Które wybierzesz? Ciasta siostry Anastazji - grzech nie spróbować!