Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Przepis na wegetariańskie kotleciki z brokuła, ryżu i sera Poznaj przepis na "Oczy carycy" - niezwykle smaczne ciasto Pomidor na 7 sposobów Sernik na zimno - numer jeden wśród letnich deserów Przepis na muffinki, które zawsze się udają Urządzamy przyjęcie w azjatyckim stylu Puszysty keks z bakaliami - jak go zrobić? 5 pomysłów na smaczny i zdrowy podwieczorek Karkówka poleca się na obiad Chałwa - zrób ją w sam, to wcale nie takie trudne! Przepis na kokosanki - ciasteczka najprostsze na świecie Bułeczki jak u babci - poznaj kilka smakowitych przepisów