Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Oliwki w roli głównej Na ostro, czyli dania z papryczkami chili Kalafior, jakiego nie znacie. 10 smacznych przepisów na dania z kalafiorem Kilka pomysłów na zdrowy obiad Smaki dzieciństwa - zapiekany ryż z jabłkami Chleb z garnka - sprawdzony przepis Kiszona kapusta - przepis Wegański bufet. Przepisy na imprezowe przekąski dla wegan Smaczna i łatwa w przygotowaniu - pieczeń rzymska z jajkiem No to klops! 13 smakowitych pomysłów na klopsy i pulpeciki Przepis na tradycyjną wigilijną kapustę z grzybami Pomidorowa - królowa polskich zup