Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Sekrety perfekcyjnego biszkoptu Jakie potrawy najlepiej smakują z grilla? Pieczemy tarty - na słono i na słodko! Sałatka z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozzarellą Przepis na ciasto kruche Przepis na koktajl truskawkowy Proste przepisy na pyszne zupy krem - nie oprzesz się ich smakowi! Co można zrobić z cukinii? Truskawkowa jak u babci Marynowanie kurczaka na grilla - najlepsze sposoby Sushi inne niż zwykle Właściwości kakao Desery z truskawkami bez pieczenia Przepis na muffinki, które zawsze się udają Przepis na sos czosnkowy Pietruszkowe smoothie Przepis na domowy marcepan Ciasta czekoladowe, które poprawią ci nastrój po naprawdę złym dniu Wytrawne gofry - niebanalny pomysł na śniadanie