Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Francuskie desery Kalafior, jakiego nie znacie. 10 smacznych przepisów na dania z kalafiorem Przepis na surówkę z kiszonej kapusty Zielono mi! Jarmuż na 13 sposobów Urządzamy przyjęcie w azjatyckim stylu Warzywa dobrze nadziane Karp inaczej - 10 pomysłów na wigilijnego karpia Kawał dobrego mięsa, czyli golonka na 8 sposobów Chleb z garnka - sprawdzony przepis Wegański bufet. Przepisy na imprezowe przekąski dla wegan Smaki dzieciństwa - przepis na gofry z dżemem Kuchnia meksykańska - burrito, nachos, guacamole i nie tylko...