Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Ryba z pieca razy 3 - poznaj najlepsze przepisy na rybę z pieca Chleb z garnka - sprawdzony przepis Przepis na domowy cukier waniliowy Przepis na muffinki, które zawsze się udają Naleśniki, które zawsze się udają Zobaczcie jakie pyszności! 10 przepisów na roladę. Który wybierzesz? Papryka w 17 smacznych odsłonach Przepis na gołąbki w sosie pomidorowym Czas na gęsinę 7 pomysłów na zdrowe i smaczne sałatki Jeżyny w roli głównej - 6 pomysłów na desery z jeżynami Na wigilię nie tylko barszcz z uszkami