Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Przepis na quiche z pieczonej dyni Ryba z pieca razy 3 - poznaj najlepsze przepisy na rybę z pieca Jak zrobić pyszną pizzę naleśnikową z szynką? Sekrety perfekcyjnego biszkoptu Papierówki - jabłka do zadań specjalnych Kilka smakowitych pomysłów na jajecznicę 7 pomysłów na przystawki Smaczna i zdrowa zupa cebulowa. Poznaj przepis Bakłażan na 5 sposobów Domowe ptysie jak z cukierni Tanie danie - przepis na kurczaka z makaronem w sosie pieczarkowym Wiem co zjem. Dzień wegetariański