Bananowe "sushi"

Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego!

Bananowe sushi / 123RF

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Sałatki w słoiku - smacznie, zdrowo, kolorowo Domowe masło? To wcale nie takie trudne! Smaki dzieciństwa - podpłomyki Trzy pomysły na szybkie wegeobiady Pietruszkowe smoothie Domowe ptysie jak z cukierni Poczuj się jak w prawdziwej, włoskiej restauracji. 5 przepisów na włoskie dania Tanie danie - przepis na warzywne kotleciki z brokuła, ryżu i sera Masło orzechowe z cynamonem? To musi być pyszne! Poznaj przepis 7 pomysłów na przystawki Twaróg nie tylko na śniadanie TOP 13 obiadowych surówek. Smacznie, zdrowo, kolorowo