... ? Na tego typu spotkaniach najlepiej sprawdzają się szybkie przekąski i sałatki. Szukacie sylwestrowych inspiracji? Koniecznie zobaczcie nasze pomysły! ...
... Pieczarki to bardzo wdzięczny temat w kuchni. Można je wykorzystywać na wiele sposobów. Świeże świetnie sprawdzą się na surowo w sałatkach. Doskonale smakują także smażone, pieczone czy gotowane ...
... otwieranie słoików Nie zawsze można liczyć na męską pomoc przy otwieraniu słoików, dlatego zamiast się siłować z zakrętką, załóż gumową rękawicę. Nić dentystyczna zamiast noża 283392 Czy wiesz ... sałatkę z arbuzem i serem feta, jednak nie ...
... Por to niedoceniane warzywo w naszej kuchni. Zazwyczaj używamy go jako dodatku do potraw - zup, sałatek czy surówek. Jednak por może grać również pierwsze skrzypce. Doskonale podkręci smak - surowy doda ostrości, zaś podduszony, blanszowany lub ...
... znaną bułgarską potrawą jest oczywiście sałatka szopska z pomidorów, papryki, cebuli, ogórków i owczego sera. Jednak to oczywiście nie wszystko. Co smacznego możemy zjeść w Bułgarii? Czym charakteryzuje się tamtejsza kuchnia? ... owocowych i ...
... , tradycyjnych recepturach. Siostra Anastazja radzi jak przyrządzić i pięknie podać m.in mięsa, sałatki, surówki, ciasta. Dzięki kulinarnej pomocy w postaci książek siostry Anastazji każde danie się uda ...
... Spieniacz do kawy także będzie przydatny, ale i on nie jest niezbędny. Możesz spienić kawę w... słoiku. Niejeden barista zapewne obruszyłby się, gdyby zobaczył to na własne oczy, ale słoik idealnie nadaje ... się do zrobienia puszystej pianki. ...
... i niezwykle aromatyczne. 285416 Przepis na rodzynki w rumie i miodzie Składniki: 100g rodzynek, 100ml rumu, czubata łyżka miodu. Rodzynki przepłucz pod bieżąca wodą. Do słoika wlej rum i rozpuść ... w nim łyżkę miodu. Teraz wsyp rodzynki, a ...
... Sosy są niezastąpionym dodatkiem do wielu dań – przekąsek, pieczonych czy smażonych mięs, makaronów, ryżu, sałatek, surówek, a nawet deserów. Kochamy sosy, ponieważ poprawiają smak i wygląda ... się na bazie oliwy, oleju, śmietany lub jogurtu ...
... Melon jest ważnym elementem diety osób odchudzających się, cierpiących na miażdżycę oraz będących w trakcie rekonwalescencji po przebytych chorobach. Idealnie komponuje się w sałatkach ...
... Jaki deser przygotujesz szybko i w prosty sposób? Odpowiedź jest prosta - melon ball, czyli melonowe kuleczki, które możesz wykorzystać na wiele sposobów - dodaj je do sałatki, deseru albo zrób ...
... . Pasteryzacja, czyli ogrzanie słoików z przetworami do temperatury 85-95 stopni to jeden z popularniejszych, a zarazem najlepszych sposobów utrwalania ich. W wysokiej temperaturze giną bakterie ... . Ustawiamy w niej słoiki (tak, by się nie ...
... . Po kilku minutach orzechy zaczną wydzielać olej i uzyskają kremową, lekko płynną konsystencję. I już! Masło orzechowe przełóż do słoika i zajadaj! Prawda, że proste? ;-) 17528 ...
... Warto jeść fasolę, ponieważ jest świetnym źródłem białka. Można z niej przyrządzić wiele smakowitych potraw - od zup i gulaszy, poprzez pasty, pasztety, kotlety, sałatki, aż po... ciasta i ciasteczka ...
... do piątku. W ten sposób łatwo popaść w rutynę. A wystarczy poświęcić chwilę na rozmowę z młodym człowiekiem. Zapytaj go co woli – kanapki czy tosty, a może tortille lub naleśniki? Mogą być też sałatki ...
... z ziemniaków móc wyczarować naprawdę smaczną i oryginalną potrawę. Puree, zapiekanki, frytki, czipsy, sałatki, zupy, placki, kluski, kopytka, nawet ciasta czy chleb – pomysłów na wykorzystanie tych warzyw w kuchni jest mnóstwo. ...
... – możesz ją gotować, zapiekać, smażyć lub dusić. Idealnie sprawdzi się jako główny składnik sałatek, zup czy zapiekanek, a nawet dań głównych — co powiesz na wegetariańskie kotlety z kalarepy, a może kremową ...
... Dania, które świeciły tryumfy w czasach PRL wracają do łask. Powstaje coraz więcej restauracji inspirowanych tamtym okresem. Tatar, sałatka jarzynowa, wieprzowa galareta, bryzol, krem sułtański ...
... na wiele sposobów, zarówno na słodko, jak i na słono. Komponuje się z mięsem, rybami, owocami morza, warzywami, jajkami, owocami. Nadaje się do zapiekania, gotowania, smażenia, sałatek placków, kotletów, farszy ...
... i słodki. Czosnek to naturalny antybiotyk. wzmacnia organizm, pomaga w zapobieganiu i leczeniu infekcji. Warto więc po niego sięgać jak najczęściej. Pasuje do mięs, zup, sosów, dipów, marynat, sałatek. Jednak może również grać w daniach główną ...
... i słoiki z oliwkami, kukurydzą, groszkiem, ogórkami. Kawałki żółtych serów, ugotowane warzywa (np. z rosołu). Często zostaje mi też zupa (bez względu na to, czy to bulion czy jarzynowa ... z masłem czosnkowym albo tosty francuskie. Mięso i ...