Tatar idealny - jakie mięso wybrać? Jak dobrać dodatki?

... mięsa. Najlepsza będzie polędwica wołowa. Mięso musi być oczywiście świeże i ze sprawdzonego źródła. Natomiast dodatki, jakie podamy do tatara to już kwestia indywidualnych upodobań. ... Wybieramy mięso na tatara Wiele osób uważa, że jedzenie ...

dawno temu

Co dobrego mają w sobie morele

... More są nie tylko bardzo smaczne i soczyste, ale także pozytywnie wpływają na nasze zdrowie i wygląd. Dlaczego warto po nie sięgać jak najczęściej? ...

dawno temu

Śliwki - pyszny sposób na poprawę humoru

... do mięs. Warto sięgać po śliwki jak najczęściej, ponieważ nie tylko są bardzo smaczne, ale również korzystnie wpływają na nasze zdrowie. ... witaminy A oraz błonnika niż świeże owoce. Ponadto są świetnym źródłem żelaza i fosforu. Jednak, o ile ...

dawno temu

Poznaj zalety kalafiora

... Lubimy kalafiora, bo ma delikatny smak i niewiele kalorii. Poza tym to prawdziwa skarbnica witamin, składników mineralnych oraz innych cennych dla naszego zdrowia substancji. Można go jeść zarówno na surowo, jak również gotować, zapiekać, ...

dawno temu

Superfoods, o których jeszcze nie słyszałeś

... , które posiadają wiele cennych składników dla naszego zdrowia. Chronią one nasz organizm przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych, głównie dzięki zawartości przeciwutleniaczy, które hamują rozwój ... : potas, żelazo, wapń, magnez, cynk, ...

dawno temu

Kolorowy lukier - zrób to sam!

... Chcesz uzyskać kolorowy lukier, ale nie kosztem swojego zdrowia? Zamiast używać dostępnych w sklepach barwników spożywczych, możesz użyć naturalnych barwników, które zapewne, każdy ma w domu. Zatem, jaki kolor będą miały twoje wypieki? Żółty, ...

dawno temu

Porzeczkowy zawrót głowy

... układu pokarmowego. Co prawda różnią się procentową zawartością poszczególnych składników odżywczych, jednak mimo to ich znaczenie dla naszego zdrowia jest nie do przeceniania. A do tego jak smakują ... obrzęki). Z kolei z nasion czarnej ...

dawno temu

Właściwości granatów

... Owoce granatowca znane są od tysięcy lat i tego czasu uznawane są za źródło młodości, witalności i płodności. Zawierają wiele cennych witamin i składników odżywczych takich jak: witaminy A, B, C ...

dawno temu

Pomidor na 7 sposobów

... Dlaczego warto jeść pomidory? Bo są cennym źródłem likopenu, czyli naturalnego barwnika, który jest najsilniejszym spośród utleniaczy zaliczanych do grupy karotenoidów. Zawarty w pomidorach likopen ...

dawno temu

Co pić w czasie upałów?

... dni. Melon jest jeszcze cenniejszym źródłem potasu - posiada dwa razy większą dawkę tego pierwiastka, niż ogórek przy takiej samej ilości wody. Owoce w większości składają się z wody - jej zawartość ... w niektórych z nich dochodzi nawet do 90 ...

dawno temu

Jedzmy jabłka!

... Jabłko źródło zdrowia Dietetycy zalecają, aby jadać nie jedno, ale dwa jabłka dziennie – rano dla urody, a wieczorem dla zdrowia. Chcąc zjeść jabłko bardzo często obieramy je ze skórki – to duży ... błąd! W skórce i gniazdach nasiennych znajduje ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść arbuzy?

... Arbuz – źródło zdrowia Choć arbuz nie jest bogaty w witaminy, to może stać się wartościowym owocem dla naszego zdrowia. Arbuzy są nieocenionym źródłem przeciwutleniaczy, które opóźniają tempo ... krwionośnych. 17433 Arbuz nie dla cukrzyków ...

dawno temu

Tajniki kuchni japońskiej

... starości cieszą się niezachwianym zdrowiem. Poznaj sekrety kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni i zakochaj się w niej. ...

dawno temu

Co powinny jeść osoby pracujące umysłowo?

... wpływa na wydajność twojej pracy oraz na to jak się czujesz w ciągu dnia, jak wyglądasz i oczywiście jaki jest stan twojego zdrowia. Jak widzisz dużo zależy od tego co jesz, dlatego warto wiedzieć ... , orzechy laskowe pomogą uzupełnić ci ...

dawno temu

Czas na agrest!

... Agrest zawiera całe mnóstwo dobroczynnych dla zdrowia witamin i składników odżywczych, a mimo to jest jednym z tych owoców, których nie doceniamy – bardzo niesłusznie. Poznaj prozdrowotne właściwości agrestu i zaproś go do swojej kuchni. ...

dawno temu

Kilka pomysłów na dania rybne

... Ryby dobroczynnie wpływają na naszą odporność i zdrowie dzięki zawartości kwasów tłuszczowych omega-3. Dodatkowo posiadają wiele innych właściwości – obniżają poziom złego cholesterolu oraz chronią ...

dawno temu

Jedzmy orzechy!

... Zdrowie zamknięte w skorupce Orzechy posiadają bardzo dużo składników korzystnych dla zdrowia. Oprócz nienasyconych kwasów tłuszczowych zawierają witaminy z grupy B i E, które pozytywnie wpływają ... na pracę mózgu i kondycję skóry. Posiadają ...

dawno temu

Dynia - właściwości, sposoby przygotowania i najlepsze przepisy

... , to dodatkowo jest bardzo zdrowa! Dowiedz się jak przygotować dynię, dlaczego dynia jest tak cenna dla naszego zdrowia oraz poznaj kilka najlepszych przepisów na nią. ... Dynia - prozdrowotne właściwości Dynia jest jednym z tych warzyw, które ...

dawno temu

Które jabłko wybrać?

... Jabłka są najczęściej uprawianymi owocami na świecie - nie bez powodu! Chętnie po nie sięgamy nie tylko ze względu na pyszny smak, ale także zbawienny wpływ, jaki wywierają na nasze zdrowie i urodę ...

dawno temu

Dzień buraka - świętuj razem z nami

... Burak - najczęściej ląduje w barszczu lub obok mielonego kotleta. Na szczęście coraz częściej wykorzystujemy go także na inne sposoby. Burak jest źródłem witamin i minerałów, zapobiega anemii, obniża ...

dawno temu

7 pomysłów na banany

... Banany są bogatym źródłem wszystkich najważniejszych witamin dla naszego organizmu - zawierają witaminy: A, C, E, K oraz tez grupy B. Dodatkowo znajdziemy w nich przede wszystkim duże ilości potasu ...

dawno temu

Ciasta siostry Anastazji - grzech nie spróbować!

... Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości jest autorką wielu książek kucharskich. Do tej pory rozeszły się one w trzymilionowym nakładzie. Jej przepisy nierzadko mają źródła w dawnych ...

dawno temu

Czas na kukurydzę!

... jest najpopularniejszą rośliną uprawną świata, nic dziwnego, gdyż jest cennym źródłem witamin i składników mineralnych, także kwasów omega-3. Spożywamy ją głównie pod postacią płatków, kasz i mąki ...

+ Pokaż więcej