Proste przepisy na pyszne zupy krem - nie oprzesz się ich smakowi!

... Zupa krem z brokułów To idealny sposób, aby w twoim menu wreszcie znalazło się coś zielonego :) Taki krem nie wymaga dużo pracy, jest prosty w przygotowaniu, smaczny i na dodatek wygląda imponująco ...

dawno temu

Superfoods, o których jeszcze nie słyszałeś

... wymienionym powyżej: zielone warzywa liściaste, czerwona papryka, brokuły, truskawki, cytryny, a także czosnek (uwielbiamy!). Jak to dobrze, że są obecne w naszej diecie! 17345 ...

dawno temu

Tajniki kuchni japońskiej

... rosnącego w Japonii, olej sezamowy, zielony chrzan wasabi – działa bakteriobójczo, a jego ostry smak i zapach idealnie komponuje się z rybami. Większość spośród tych produktów bez problemów ... – Japończycy wolą zjeść mniej nie tylko ze względów ...

dawno temu

Pierogi, które zawsze się udają

... się także pierogi w wersji wytrawnej: z kaszą gryczaną lub jaglaną, a mieszkańcy wschodniej Polski zajadają się pierogami z soczewicą, z soją, z grzybami i kapustą. Pierogi w wersji słodkiej to specjał ...

dawno temu

Rozsmakuj się w chłodnikach

... na pobliskim bazarze. A zatem do dzieła! Składniki: 4 kromki białego pieczywa, 6 pomidorów, czerwona i zielona papryka, duży ogórek, cebula, 2 łyżki octu winnego, 0,5 l wody, 4 łyżki oliwy z oliwek ... i orzeźwia w upalny dzień. Składniki: 4 ...

dawno temu

TOP 10 polskich superfoods, które warto włączyć do swojej diety

... się nowością w Polsce, wcale nią nie jest - był on jednym z najpowszechniejszych warzyw w średniowiecznej Europie. Zielone liście jarmużu smakiem przypominające kapustę są skarbnicą wielu witamin i wartości ... zielony koktajl? Zblenduj pół ...

dawno temu

Sałatka jarzynowa - nie taka oczywista jak się wydaje... Poznaj przepis i kilka ciekawostek

... tuńczyka. Natomiast na Górnym Śląsku sałatka jarzynowa składa się z ugotowanych warzyw, jajek, ogórków kiszonych, zielonego groszku i znana jest pod nazwą szałot. Możliwości jest wiele, a jedynym elementem ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część III

... nie straciła smaku, posmaruj ją masłem. Bez problemu pokroisz miękkie pomidory, jeśli wczesniej zanurzysz je na pół godziny w lodowatej wodzie. Aby brokuł lub inne zielone warzywa nie straciły koloru ...

dawno temu

Kuchnia niemiecka - to nie tylko golonka, piwo i sałatka zimniaczana

... natomiast wyśmienite jabłkowe wino. Regionalną specjalnością jest również Frankfodder Grie Soß – frankfurcki zielony sos, przygotowywany na bazie jogurtu i kwaśnej śmietany. Swój kolor zawdzięcza on świeżym ...

dawno temu

Sałatki w słoiku - smacznie, zdrowo, kolorowo

... warzywa: ogórki, pomidorki koktajlowe, papryka, tarta marchewka świeży zielony groszek, rzodkiewka, seler naciowy. Warzywa przetworzone: kiszone i konserwowe ogórki, papryka konserwowa, kukurydza ...

dawno temu

Królowa wszystkich przypraw

... z najdroższych przypraw na świecie i istnieje kilka jego substytutów. Powszechnie znane są dwa rodzaje kardamonu: zielony, który pochodzi z Indii oraz czarny – himalajski. Wysoka cena kardamonu ...

dawno temu

Awokado – z czym łączyć?

... . z placków tortilli. 281572 Pasta guacamole Potrzebować będziesz: 2 duże awokado 2 zielone papryczki chili pęczek świeżej kolendry wyciśnięty sok z jednej cytryny 2 duże pomidory 1 czerwona cebula sól ...

dawno temu

Oryginalne składanie serwetek

... na pół i zawijamy lub składamy ją dookoła. Tak złożone serwetki wystarczą, by nasz stół wyglądał elegancko i ciekawie. Możesz obok serwetki położyć kawałek zielonej gałązki bądź listki ...

dawno temu

Najnowsze trendy w sztuce nakrywania stołu

... , takie jak: szyszki, pachnące lasem gałązki sosny, piękny zielony mech, kora z drzew czy ręcznie robione podstawki pod naczynia z krążków drewna to idealne elementy do nakrycia w stylu retro ...

dawno temu

Groszek cukrowy w roli głównej

... Właściwości groszku cukrowego Te zielone kuleczki zawierają witaminy C, K i E oraz te z grupy B, jak także fosfor, wapń i żelazo. Groszek cukrowy jest odmianą grochu, która nie wykształciła ...

dawno temu

Mam apetyt na... Czyli co zrobić, by znowu chciało się jeść

... niczego więcej do ust. Pamiętaj także, że fast foody nie dostarczają żadnych wartości odżywczych. 4. Jedz dużo zielonych warzyw Wszelkiego rodzaju sałaty, fasola, szparagi, kiełki, koperek, ogórki ... z nich pyszną zieloną sałatkę, dodać do ...

dawno temu

Tanie danie - przepis na warzywne kotleciki z brokuła, ryżu i sera

... warzywne kotleciki z brokuła, ryżu i sera, a do tego pyszna zielona sałatka z czerwonym akcentem w postaci pomidorów. Zapraszam :) Jednak zanim zaczniesz przygotowywać wegetariański obiad, sprawdź ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść melony?

... stanowi świetny duet z szynką parmeńską – wystarczy, że pokrojonego na części melona zawiniesz w plastry szynki parmeńskiej i wspaniała przystawka gotowa :). Z kolei zielony melon idealnie pasuje do dań z owocami morza, a melon galia najlepiej ...

dawno temu

Śliwki - pyszny sposób na poprawę humoru

... i fioletowe), renklody (okrągłe, zielone lub żółte), mirabelki i uleny. Warto sięgać po śliwki, mimo że są dość kaloryczne (45 kalorii w 100 gramach). Znajdziemy w nich witaminy – A, C, E, witaminy z grupy ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiwi?

... . Ale czy wiedzieliście, że można nimi marynować mięso? To dzięki kwaśnemu smakowi, kiwi uzupełnia smak cielęciny i wołowiny. Jest bardzo smaczne z podsmażaną cebulą i z odrobiną zielonej pietruszki. Schab ...

dawno temu

Truskawka i ananas w jednym? To możliwe!

... można wykorzystać w niebanalny sposób. Białe truskawki są mniejsze od tych, które powszechnie znamy. Zanim dojrzeją wyglądem przypominają niedojrzałe czerwone truskawki - są zielone, później ...

dawno temu

Kuchenne inspiracje - jarmuż

... oddziałują na nasze zdrowie i samopoczucie. Co więc znajdziemy w tych zielonych liściach? Ogrom witaminy C, witaminę K, błonnik, żelazo, potas, fosfor, kwas foliowy, wapń oraz witaminy z grupy B. Jarmuż ...

dawno temu

Sekrety kuchni katalońskiej

... się skaliste wybrzeże i piaszczyste plaże, a z drugiej wysokie góry i zielone doliny. Produkty pozyskane z morza i gór stały się podstawą dań w stylu mar i muntanya (morze i góry). Jedzenie stanowi ...

dawno temu

3 pomysły na wegeobiady, które możesz zabrać ze sobą do pracy

... Sałatka z komosy ryżowej z warzywami Składniki: szklanka komosy ryżowej, 2-3 ogórki zielone, 2 pomidory, 1/2 cebuli cukrowej, 2 czerwone papryczki chili, szczypiorek (według uznania), pęczek natki ...

+ Pokaż więcej