ciasta na zimno

Sernik na zimno - numer jeden wśród letnich deserów

... , no i czasu... Co innego sernik na zimno, równie pyszny, delikatny, kremowy, ale jego przygotowanie jest dużo mniej skomplikowane, no i przeważnie nie wymaga pieczenia :-) jednym słowem – ciasto ...

dawno temu

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Pyszne ciasta bez pieczenia

... Rodzina domaga się ciasta w niedziele, a może właśnie zaprosiłaś gości na małe przyjęcie. Z nieba leje się żar i na samą myśl, że miałabyś spędzić w kuchni wiele godzin odmierzając składniki ... , miksując, ubijając, a na końcu piekąc ciasto aż ...

dawno temu

Czerwona herbata parzona na zimno - czemu nie!

... Jeżeli znudziło ci się picie wody podczas upalnych dni, mamy dla ciebie rozwiązanie - czerwona herbata parzona na zimno. Posiada ona duże ilości dobroczynnych enzymów oraz mikroelementów; wspomaga ...

dawno temu

Ciasta, jakich jeszcze nie widziałeś

... Torty i placki coraz częściej wyglądają jak dzieła sztuki. Efekty są zniewalające, a cukiernicy to prawdziwi artyści. Swoimi rękoma z ciast tworzą skomplikowane kompozycje, dekorują i malują prawdziwe dzieła sztuki. ... jak zwykłe ciasto oblane ...

dawno temu

Ciasta inspirowane popularnymi słodyczami

... Sklepowe półki aż się od nich uginają. Popularne słodycze mogą stać się inspiracja do stworzenia pysznych ciast. Batony, ciasteczka, czekoladki… Posmakują one zarówno najmłodszym, jak i tym starszym ...

dawno temu

Ciasta siostry Anastazji - grzech nie spróbować!

... , tradycyjnych recepturach. Siostra Anastazja radzi jak przyrządzić i pięknie podać m.in mięsa, sałatki, surówki, ciasta. Dzięki kulinarnej pomocy w postaci książek siostry Anastazji każde danie się uda ...

dawno temu

Zimne nóżki - kulinarny hit PRL

... Zimne nóżki, czyli mięsna galareta to popularna przystawka. Przed laty trudno było sobie bez niej wyobrazić przyjęcie imieninowe czy inną uroczystość. Podawano ją także w restauracjach, koniecznie ... z kieliszkiem mocno schłodzonej wódki. Stąd ...

dawno temu

Ciasto drożdżowe - jak upiec i nie zwariować?

... Recepta na udane ciasto drożdżowe: szczypta wiedzy, odrobina cierpliwości, trochę czasu i... dobry przepis, który znajdziecie poniżej. Przygotowałam dla was nie tylko niezawodną recepturę na ciasto ... drożdżowe, którą znalazłam w przepiśniku ...

dawno temu

Czy ciasto francuskie jest naprawdę francuskie?

... Czy zastanawialiście się kiedyś jak przygotowuje się ciasto francuskie? Długo, długo nawet przez myśl mi to nie przeszło, by samodzielnie zrobić je w domu - jest przecież tyle rodzajów i rozmiarów ... dostępnych praktycznie w każdym sklepie ...

dawno temu

Przepis na ciasto kruche

... Sekretem każdej tarty jest jej spód, czyli kruche ciasto. Jakich proporcji użyć, by wyszło perfekcyjne? ...

dawno temu

Aby ciasto francuskie było zawsze udane...

... Jeżeli jeszcze nigdy nie przygotowywałeś ciasta francuskiego, to te rady przydadzą ci się na pewno, kiedy już zdecydujesz się zrobić je samodzielnie. Dzięki nim dowiesz się co zrobić by ciasto ... nie wyschło podczas leżakowania w lodówce, jak ...

dawno temu

Aby ciasto na pierogi było zawsze udane...

... Ciasto na pierogi musi być idealne - cienkie, miękkie i pyszne. Poznaj kilka kuchennych przydatnych i sprawdzonych tricków, dzięki którym twoje pierogowe ciasto zawsze będzie doskonałe i smaczne! ...

dawno temu

Poznaj przepis na "Oczy carycy" - niezwykle smaczne ciasto

... "Oczy carycy" to ciasto niezwykłe - smaczne, efektownie wygląda i choć jest pracochłonne, to jednak jego przygotowanie wcale nie jest trudne! Nie jadłam tego ciasta od wieków! Chyba o nim zapomniałam ... , ale wczoraj przyszło mi na myśl. ...

dawno temu

Gadżety do ozdabiania ciast i deserów

... Domowe ciasta i desery mogą nie tylko być tak smaczne, jak wyroby z profesjonalnych cukierni, ale być równie piękne i estetycznie ozdobione. Wystarczy podstawowy zestaw gadżetów, dzięki którym nikt nie przejdzie obojętnie obok naszych wypieków. ...

dawno temu

Jesienne ciasta z gruszkami

... Jesienią możemy cieszyć się jabłkami, śliwkami oraz oczywiście gruszkami. Najchętniej jemy je na surowo, czasem gotujemy w winie i podajemy z lodami. Jednak gruszki doskonale nadają się również do wypieków. Zobaczcie, jakie smakowite ciasta ...

dawno temu

Ciastu marchewkowemu mówię stanowcze "Tak" - zobacz dlaczego

... Ciasto marchewkowe to jedno z moich ulubionych deserów. Jest bardzo wilgotne, lekkie i puszyste, co sprawia, że nie można mu się oprzeć. Trudność jego przygotowania ogranicza się jedynie do starcia ... marchewek, ponieważ kolejne etapy są ...

dawno temu

Powiązane Tematy