szczepy winogron

Jak skomponować deskę serów?

... orzechów i winogron, a do tego pokrojona bagietka lub krakersy i jakieś dobre wino. Warto jednak podejść do tematu nieco poważniej. Skorzystaj z moich wskazówek, a uda ci się skomponować własną, niepowtarzalną deskę serów. ... . Pamiętaj, każdy ...

dawno temu

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

Jak wybrać dobre wino?

... , co ma oczywiście wpływ na ich jakość. Im zawartość alkoholu jest w winie większa, tym teoretycznie powinno być ono lepsze. Ze słabych jakościowo szczepów produkowane są wina o mniejszej zawartości ... alkoholu. Dodatkowo gorsza jakość winogron ...

dawno temu

Sekrety kuchni gruzińskiej

... śródziemnomorskiego klimatu. W słońcu dojrzewają soczyste pomidory, arbuzy, melony, winogrona i bakłażany. Jednak najbardziej charakterystycznym gruzińskim owocem jest persymona. Rosną tam również oliwki ... 283118 Ta potrawa przywędrowała do ...

dawno temu

Poznaj przepis na falafele

... kuminu, 1/2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry, 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki chili, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, łyżeczka soli, olej do smażenia (najlepszy będzie rzepakowy lub z pestek winogron). ...

dawno temu

Falafel. Poznaj przepis na przysmak kuchni arabskiej

... łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki chili, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, łyżeczka soli, olej do smażenia (najlepszy będzie rzepakowy lub z pestek winogron). 17557 Od razu po usmażeniu układaj falafele ...

dawno temu

Szybkie przekąski na letnią imprezę

... . 17 minut. Pizzerinki może i są wysokokaloryczne, ale dzięki temu idealnie wpasują się w imprezę alkoholową! 4. Szybkie krakersy z dodatkiem 281809 winogrona, 200 g sera żółtego, solone krakersy ... , masło. Ser kroimy w kostkę, krakersy ...

dawno temu

Jak zrobić owocowe lizaki w domu?

... , gruszki, śliwki (także suszone), pomarańcze i mandarynki, banany, kiwi, ananasy, winogrona, suszone morele. W czym maczać owocowe lizaki? czekolada rozpuszona w kąpieli wodnej, karmel, lukier, syropy ...

dawno temu

Ocet - jakie są jego rodzaje? Jak wybrać najlepszy?

... i lepki. Otrzymuje się go z białych lub ciemnych winogron, a dokładniej z zagęszczonego moszczu winogronowego. W porównaniu z innymi octami jest dość drogi, ponieważ zanim trafi na sklepowe półki musi ...

dawno temu

Gołąbki nie tylko w kapuście

... są popularne niemal w całej Europie od Skandynawii po Bałkany. Jednak każdy naród może się poszczycić własnym przepisem na to danie. Dolmades – grecka wersja gołąbków. Liście winogron faszerowane mięsem ...

dawno temu

Sekrety kuchni bułgarskiej

... – kiszonki z różnych rodzajów warzyw, które przygotowuje się, przekładając je liśćmi winogron – używane jako dodatek i składnik potraw. 17343 ...

dawno temu

Sekrety kuchni greckiej

... w liście winogron. Liście mogą być świeże lub marynowane. Serwuje się je z reguły na zimno, bez sosu. Jednak przed podaniem obficie skrapla się je sokiem z cytryny i oczywiście oliwą. 17347 ...

dawno temu

Ocalić kompot od zapomnienia

... , winogrona itd. Warto łączyć te słodsze z kwaskowatymi np. czereśnie i agrest. Smak poprawią przyprawy – cynamon, imbir, wanilia czy goździki, a także zioła – mięta lub melisa. Możemy również wykorzystać ...

dawno temu

Placki ziemniaczane bez tajemnic

... winogron). Kształt i rozmiar placków zależy oczywiście od sposobu nakładania masy na patelnię. Placki serwujemy od razu po usmażeniu, jeśli poleżą zbyt długo staną się gumowate. Nie należy ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część II

... się, kiedy nie ma czasu na schłodzenie szampana, wystarczy wrzucić kilka sztuk do kieliszka. Podobny patent można wykorzysta w przypadku wina. Jednak zamiast truskawek, wybierz mrożone winogrona, nie puszczą soku, a pomogą ...

dawno temu

Tajemnica udanego risotto

... także użyć oleju – neutralnego np. rzepakowego lub z pestek winogron, albo aromatyzowanego – np. truflowego, z rozmarynem lub czosnkiem. Wszystko zależy od twojej inwencji. W rondlu lub garnku ...

dawno temu

Robimy przetwory - o czym trzeba pamiętać

... pyszne przetwory z dyni, śliwek, aronii, jabłek, żurawiny, winogron, grzybów, papryki. Systematyczne robienie przetworów pozwoli zgromadzić całkiem pokaźne zapasy w spiżarni, pełne różnorodnych ...

dawno temu

Powiązane Tematy