powidła śliwkowe

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Śliwki - pyszny sposób na poprawę humoru

... Kończące się lato smakuje śliwkami. Z tych owocach można wyczarować prawdziwe kulinarne arcydzieła, począwszy od najróżniejszych ciasto, poprzez kompoty, powidła, nalewki, aż po marynaty i sosy ... ? 283641 Śliwki nadają się na przetwory. Ja nie ...

dawno temu

Papierówki - jabłka do zadań specjalnych

... dobrze można z nich wyczarować wiele smacznych potraw oraz przetworów na zimę. Robi się z nich soki, kompoty, dżemy, powidła, musy. Zebrałam pięć sprawdzonych przepisów na papierówki. ...

dawno temu

Przetwory z warzyw i owoców - przygotuj się do zimy

... Przetwory i weki z sezonowych warzyw i owoców to świetny sposób, by w chłodne, zimowe dni posmakować odrobiny lata. Dżemy, marmolady, powidła, marynowane warzywa, sosy... Poznaj 19 smakowitych przepisów na weki i przetwory, które koniecznie ...

dawno temu

Poznaj przepis na pleśniak i przypomnij sobie smak dzieciństwa

... lub powidła, oczywiście najlepiej, by były to wyroby domowej roboty – gęste i kwaśne, np. powidła śliwkowe czy dżem porzeczkowy lub wiśniowy. Kolejną warstwę stanowią świeże lub mrożone owoce. Moja ... masła, łyżeczka proszku do pieczenia, ...

dawno temu

Wuzetka - przysmak powojennej Warszawy

... tortowej, szklanka cukru, kg zimnej śmietany 36 proc., 1/3 szklanki cukru pudru, 2 łyżki (20 g) żelatyny, słoiczek (260 g) powideł śliwkowych lub marmolady wieloowocowej, 6 łyżek masła, 6 łyżek mleka ... . Wymieszaj powidła śliwkowe z 4 łyżkami ...

dawno temu

Czy ciasto francuskie jest naprawdę francuskie?

... może się wydłużyć – zależy co wkładasz do środka). 17490 A co do środka? Teraz już decyzja należy do ciebie. Możesz w cieście francuskim zapiec wcześniej podsmażone mięso z kurczaka, łososia, powidła ...

dawno temu

Jak przechowywać żywność?

... niż na dole, dlatego trzymaj tam dżemy, powidła oraz mleko i jego przetwory, takie jak jogurty czy kefiry. W środkowej części lodówki umieść produkty o najkrótszym terminie przydatności do spożycia ...

dawno temu

Chcesz zostać ekspertem w kuchni? Musisz znać te pojęcia

... to przecieranie przez sito. Fasować możemy powidła, marmolady, zupy kremy, owoce, warzywa, a także pasztety. Dzięki temu potrawy stają się delikatniejsze i zyskują gładką konsystencję. Fasując owoce, pozbywamy się także pestek. 17467 ...

dawno temu

Powiązane Tematy