jak suszyć brzoskwinie

Garść informacji o brzoskwiniach. Dlaczego warto je jeść?

... właściwości brzoskwiń i zacznij je jeść codziennie – dopóki mamy dostęp do świeżych i soczystych owoców, bo zimą pozostaną nam do dyspozycji suszone brzoskwinie, które z resztą są równie smaczne i zdrowe. ... Jesteśmy właśnie w samym środku ...

dawno temu

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

Co znajdziemy w brzoskwiniach?

... Sezon na brzoskwinie trwa w najlepsze - warto go wykorzystać. Te owoce są nie tylko pyszne, ale dodatkowo bardzo zdrowe - nie mają sobie równych pod względem ilości zawartych w nich właściwości ... odżywczych. Jeżeli borykasz się z anemią, ...

dawno temu

Poznaj przepis na kompot z suszonych owoców

... Przepis na najlepszy wigilijny kompot z suszu Składniki: 3 jabłka, 6 śliwek (wybrałam kalifornijskie), 2 gruszki, garść żurawiny suszonej, duża garść moreli suszonych, 1/2 pomarańczy, 1/2 cytryny ...

dawno temu

Jak suszyć owoce w piekarniku?

... Owoce możemy suszyć na słońcu, w specjalnych suszarkach elektrycznych, w piekarniku i na kaloryferze. Do suszenia najlepiej nadają się jabłka, gruszki, śliwki, pomarańcze, cytryny, żurawina, morele. ...

dawno temu

Pomidory suszone w roli głównej

... Pomidory są bardzo wdzięcznym produktem w kuchni - dzięki nim praktycznie z niczego możesz stworzyć coś przepysznego! Poniżej znajdziesz 5 moich ulubionych przepisów z wykorzystaniem suszonych pomidorów. Dasz się skusić? :) ...

dawno temu

Domowa wegeta bez soli i konserantów

... Domowa przyprawa do zup z suszonych warzyw to świetna alternatywa dla tych, które możemy kupić w sklepach. Jej przygotowanie jest niezwykle proste - wystarczy wybrać swoje ulubione warzywa i ususzyć ... Domowa przyprawa do zup z suszonych warzyw ...

dawno temu

Przepis na sernik, który zawsze się udaje

... Przepis na sernik z brzoskwiniami Składniki na cisto: 250 g masła, zimnego, 3 łyżki cukru pudru, 5 żółtek, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 szklanki mąki pszennej. 285371 Posiekane masło umieść ... masło z cukrem. Kiedy otrzymasz gładką, ...

dawno temu

Przepis na tradycyjną wigilijną kapustę z grzybami

... lat dodaje także suszone śliwki, które świetnie komponują się z kwaśną kapustą. Babcia zawsze przygotowuje kapustę z grzybami na 2-3 dni przed wigilią, tak by wszystkie smaki dobrze się "przegryzły". Oczywiście nie mogę się powstrzymać przed ...

dawno temu

Morele - co warto o nich wiedzieć

... Morele to trochę niedoceniane kuzynki nektarynek i brzoskwiń. Dlaczego niedoceniane - bo są mniejsze i wydają się bardziej pospolite. Jednak smakiem i zawartościom składników odżywczych wcale ... wygląd. Wystarczy zjeść trzy morele dziennie, aby ...

dawno temu

Jak upiec sernik idealny?

... Zapewne każdy z nas ma własną definicję idealnego sernika. Polany czekoladą, z dużą ilości bakalii, z malinami, a może z brzoskwiniami i lekką bezą na górze? Mamy różne upodobania, jednak bez względu ...

dawno temu

Cykoria - zaproś ją do swojej kuchni!

... do sałatek, surówek, zapiekanek, kremowych zup. Świetnie komponuje się z orzechami, serami pleśniowymi, rodzynkami, rybami, owocami morza, suszoną szynką czy octem balsamicznym. Cykoria ... lub surówkę. Liście cykorii można chrupać, podobnie jak ...

dawno temu

Kilka pomysłów na wykorzystanie śliwek w kuchni

... w wersji suszonej, gdyż zawierają znacznie więcej witamin i błonnika niż świeże śliwki, ale za to posiadają aż 5 razy więcej kalorii, mimo to warto je jeść - oczywiście w rozsądnych ilościach. ...

dawno temu

Sernik na zimno - numer jeden wśród letnich deserów

... Sernik króluje podczas wszelkich rodzinnych uroczystości, świąt, bankietów. Puszysty, lekki, polany czekoladą, z rodzynkami lub brzoskwiniami. Jednak upieczenie dobrego sernika wymaga nieco wprawy ...

dawno temu

Sztuka parzenia zielonej herbaty

... zielonej herbaty przygotowuje się inaczej - wszystko zależy od gatunku, skąd herbata pochodzi, długości suszenia liści, a także od wody jaką zalewamy ją... i to tylko kilka czynników. Jeżeli chcesz parzyć ...

dawno temu

Przepisy na warzywne pasztety - nie tylko dla wegetarian

... lub resztek ugotowanej kaszy. Pyszny pasztet można przygotować z fasoli, ciecierzycy, soczewicy, cukinii, marchewki, batatów, selera, szparagów, dyni, buraków itd. Smak warto też wzbogacić grzybami, orzechami, żurawiną albo suszonymi pomidorami. ...

dawno temu

Czas na herbatkę! 8 rozgrzewających przepisów

... aż do wiosny ;-) Lubię eksperymentować z nowymi smakami i dodatkami. Do herbaty świetnie pasują goździki, imbir, miód, cytrusy, suszone i kandyzowane owce, konfitury, słodkie syropy i soki oraz aromatyczne alkohole - nalewki czy rum. Zapraszam ...

dawno temu

Powiązane Tematy