mięso z gęsi

Na świętego Marcina dobra gęsina

... Gęś to prawdziwa arystokratka wśród drobiu. Chów gęsi ma bardzo długą tradycję w Polsce. Wiecie, że jesteśmy największym producentem gęsiny w Europie? Jednak to mięso bardzo rzadko gości na naszych stołach. Czas to zmienić! Zaproście gęsinę do ...

dawno temu

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Czas na gęsinę

... również gęsinę na Boże Narodzenie. Warto przekonać się do tego mięsa, ponieważ jest nie tylko niezwykle smaczne, ale również zdrowe. Poza tym Polska słynie w całej Europie z hodowli gęsi. Co można przygotować z gęsiny? Zobaczcie nasze ...

dawno temu

Wyśmienite soczyste mięsa na świąteczny obiad

... Zastanawiacie się, co podać na świąteczny obiad? Zebrałam dla was 10 przepisów na wspaniałe pieczone mięsa. Mam nadzieję, że wśród tych przepisów znajdziecie coś dla siebie. Schab nadziewany mielonym mięsem? Aromatyczny kurczak w ziołach? A może ...

dawno temu

Tatar idealny - jakie mięso wybrać? Jak dobrać dodatki?

... Befsztyk tatarski, czyli potrawa przygotowywana z surowego mięsa wołowego, to klasyczna przystawka. Przygotowanie dobrego tatara nie jest trudne. Tak naprawdę sekret tkwi w wyborze odpowiedniego ... mięsa. Najlepsza będzie polędwica wołowa. ...

dawno temu

Przepis na domowe gołąbki z mięsem i ryżem

... Przygotowanie domowych gołąbków to wbrew pozorom bardzo łatwe zadanie! Nie wierzysz? W takim razie koniecznie zobacz przepis na pyszne gołąbki z mięsem i ryżem Karoliny, która prowadzi kanał ...

dawno temu

Kawał dobrego mięsa, czyli golonka na 8 sposobów

... Zbliża się dzień chłopaka, więc dziś mam propozycję dla prawdziwych twardzieli ;-) Który facet nie lubi golonki? Apetycznie przyrumieniona skórka, delikatne, rozpływające się w ustach mięso... Mimo ...

dawno temu

Gołąbki nie tylko w kapuście

... Wydaje ci się, że gołąbki to tradycyjna polska potrawa? Nic bardziej mylnego. Gołąbki, czyli nadzienie z mięsa i ryżu zawinięte w jadalne liście to wynalazek kuchni tureckiej. Chociaż ... się przez wiele źródeł, jednak nie znalazłam ...

dawno temu

Przepis na klasyczny befsztyk tatarski

... Sekret udanego tatara tkwi wyborze odpowiedniego mięsa wołowego. Ja polecam polędwicę. Musi być ona jak najlepszej jakości, a więc świeża i pochodząca ze sprawdzonego miejsca. Dodatki to już kwestia indywidualnych upodobań :-) ...

dawno temu

Strogonow w polskim wydaniu

... . Jednak niezależnie od nazwy, zawsze składa się z mięsa wołowego, cebuli i pieczarek, a w polskim wydaniu zawiera także ogórki kiszone i przecier pomidorowy. Ale dosyć już teorii - czas na praktykę! Zapraszam po przepis na najsmaczniejszego ...

dawno temu

Przepis na prawdziwe rogale świętomarcińskie

... Dzień 11 listopada dla poznaniaków jest nie tylko świętem narodowym, ale także dniem, w którym w szczególny sposób wspominają św. Marcina - bohatera legend i inspirację dla... kucharzy. Bowiem w woj. wielkopolskim do dziś kultywowana jest ...

dawno temu

Dobroczynne właściwości kiwi

... , ale czy wiedzieliście, że kiwi wspaniale komponuje się z mięsem cielęcym i wołowym? To dzięki charakterystycznemu, kwaśnemu smakowi. Poznaj właściwości owoców aktinidii i już dziś zacznij je jeść! ...

dawno temu

Karkówka poleca się na obiad

... Lato dobiega końca, a wraz z nim sezon grillowy. Warto więc wykorzystać ostatnie ciepłe dni na urządzenie imprezy na świeżym powietrzu. Mięsem, które świetnie sprawdza się na grillu jest oczywiście karkówka. Wybrałam najlepsze i najsmaczniejsze ...

dawno temu

Smalec, kiełbasa, szynka... Najlepsze domowe wyroby

... Wiele sklepowych wędlin jest nafaszerowana substancjami konserwującymi i innymi składnikami, które niekoniecznie służą naszemu zdrowia. Poza tym w pasztetach i mielonkach czasem trudno znaleźć mięso ...

dawno temu

6 pomysłów na pierogi

... Prawie każda kuchnia świata ma w swoim menu pierogi – kuchnia polska nie jest tu wyjątkiem. W cieście można zamknąć farsz praktycznie ze wszystkiego, z warzyw, owoców, mięsa, sera..., a następnego ...

dawno temu

Smaczna i łatwa w przygotowaniu - pieczeń rzymska z jajkiem

... Pieczeń rzymska - przepis 285965 Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, cebula, czerstwa kajzerka, łyżka oleju, jajko, 2 ząbki czosnku, łyżeczka majeranku, pół łyżeczki słodkiej ... . Pod koniec smażenia dodaj na patelnię ...

dawno temu

Domowe ravioli - przygotuj je sam, to wcale nie takie trudne!

... Ravioli to nieduże pierożki z ciasta makaronowego, nadziewane najczęściej serkiem ricotta, mięsem lub szpinakiem. Ravioli pochodzi z Włoch, ale popularność zdobyło na całym świecie - także w Polsce ...

dawno temu

PowiÄ…zane Tematy