paluszki rybne

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Zupa krem. Z czym ją podać?

... przeciśniętego przez praskę czosnku i ziół prowansalskich. Uważajmy jednak, by czosnku nie przypalić, ponieważ grzanki staną się przez to gorzkie. 283847 Paluszki grissini Grissini to włoskie paluszki ... sprawdzą się jednak także w towarzystwie ...

dawno temu

Czy warto sięgać po wędzone ryby?

... niepowtarzalnego aromatu i smaku dzięki odpowiedniemu i umiejętnemu zastosowaniu dymu wędzarniczego. Jak wybrać dobrą wędzoną rybę? Stojąc w supermarkecie przy stoisku rybnym, należy zwrócić uwagę ...

dawno temu

Zrób to sam - aromatyzowane oleje i oliwy

... Aromatyzowane oleje i oliwy to dodatek do wielu potraw np. sałatek, zup, dań rybnych czy gotowanych warzyw, a także marynat. Jeśli jednak do tej pory kupowaliście smakowe oliwy i oleje, zapomnijcie ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - galaretka z owocami

... ten deser, nie mogłam doczekać się, aż będzie gotowy i kiedy nie było jej w kuchni, kilka razy sprawdzałam palcem czy galaretka już stężała, a na jej powierzchni, zostawały odciski moich małych paluszków ...

dawno temu

Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść?

... i jabłkiem. Świeże, posiekane liście fenkułu możemy dodać do rosołu lub do zupy rybnej – ich zapach przypomina anyż i jest znacznie mniej intensywny niż zwykły koper ogrodowy. Ugotowaną bulwę kopru ... włoskiego możemy dodać do grillowanej lub ...

dawno temu

Przekąski na wieczór filmowy

... Najczęściej sięgamy po najprostsze rozwiązania, a więc po przekąski ze sklepowej półki - chipsy, paluszki, krakersy, nachosy, żelki lub po prostu tabliczkę czekolady. Znaczna część osób nie wyobraża ...

dawno temu

Czym kusi kuchnia węgierska?

... . Węgierskie gospodynie najczęściej gotują w kociołkach. Tak jest np. z zupą rybną. W jej skład, oprócz ryb, wchodzą cebula i papryka. W potrawach da się wyczuć smak suszonej papryki słodkiej lub ostrej ...

dawno temu

Szybkie przekÄ…ski na letniÄ… imprezÄ™

... pochodzącego z Włoch. Są to cienkie paluszki wypiekane z ciasta drożdżowego. Wystarczy, że owiniemy je szynką parmeńską i elegancko ułożymy na tacy. Szybkie, łatwe i... przepyszne! 10. Domowe guacamole ...

dawno temu

Kuchnia pachnÄ…ca lawendÄ…

... pędów można użyć np. do baraniej pieczeni, mięsa duszonego, zupy rybnej czy do galarety z ryb. Lawenda świetnie komponuje się z szałwią i koprem. Takiej mieszanki można użyć do marynaty lub natrzeć nią ...

dawno temu

Sekrety kuchni katalońskiej

... i papryka przyprawione jedynie solą i skropione delikatnie octem i oliwą z oliwek. Fideua – odmiana paelii, w której ryż zastąpiony jest przez kluski ugotowane w rybnym bulionie. Arroz negre – ryż ...

dawno temu

Gołąbki nie tylko w kapuście

... jest zastąpiony rybnym. Holiszkes – specjalność kuchni żydowskiej. Liście kapusty faszerowane mięsnymi klopsikami, serwowane w słodko-kwaśnym pomidorowym sosie. Holiszkes są znane także pod nazwami ...

dawno temu

Sekrety kuchni chorwackiej

... Przemierzając Chorwację, warto rozsmakować się w tradycyjnej kuchni. Istria i Kwarner kuszą serami, oliwkami, krewetkami, homarami, małżami i rybami. Będąc tam nie można nie spróbować zupy rybnej ...

dawno temu

Tajemnica udanego risotto

... grzybowy, a do dania z owocami morza rybny. Bulionu powinno być trzy razy więcej niż ryżu. A więc szklanka ryżu wypije trzy szklanki bulionu. Co ważne, wywar musi być gorący, dlatego najlepiej cały ...

dawno temu

Zdrowe tłuszcze, które warto jeść

... ! Tłuszcze trans w dużych ilościach znajdziesz w margarynach, słodkich przekąskach (batonikach, ciastach, ciasteczkach, chipsach, paluszkach, frytkach, daniach typu fast food oraz w różnego rodzaju ...

dawno temu

PowiÄ…zane Tematy