Właściwości odżywcze chia

Te malutkie nasiona kryją w sobie wiele leczniczych właściwości. Z języku Majów "chia" oznaczało "siłę" - i rzeczywiście włączenie nasion chia do diety zapewnia nam dobre zdrowie i energię. Roślina ta reguluje perystaltykę jelit, obniża poziom złego cholesterolu, a ponadto jest naturalnym antyoksydantem. Chia to doskonały wypełniacz dania, który sprzyja odchudzaniu.

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Potrawy to nie wszystko - czyli jak stylowo nakryć stół wigilijny Kallerosse - czyli, co powstanie z połączenia jarmużu i brukselki? Dla kucharzy i kinomanów, czyli moje TOP 7 filmów o jedzeniu Wiśnie - dlaczego warto je jeść? Niezwykłe dżemy Na czym polega fenomen food trucków? Cukinia w naszej diecie Risotto na piwie - przepis Tagliatelle z sosem carbonara z kurkami Mówimy "smacznego!" - kiedy wypada, a kiedy nie? Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść? Kreatywne dekorowanie tortów